Wijnboer worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Wijnboer? Lees de functieomschrijving.

De Wijnboer (ook wel wijndruiventeler, wijnmaker of wijngaardenier genoemd) bewerkt landbouwgrond en laat hier druiven groeien. Met deze druiven maakt de Wijnboer wijn. Veel Wijnboeren maken zelf wijn van hun eigen druiven, sommigen verkopen de druiven aan wijnhandelshuizen of wijncoöperaties.

De landbouwgrond waar de Wijnboer de druiven op verbouwen worden wijngaarden genoemd. De Wijnboer vestigt zich meestal in een gebied met een geschikt klimaat voor druiven en daarmee voor wijn.  De Wijnboer houdt zich bezig met de wijnbouw. Dit is het produceren van druiven, het oogsten ervan en het door middel van persing, gisting en botteling bereiden van wijn.

Het werk van de Wijnboer vindt dus veelal in de buitenlucht plaats. Snoeien en onkruid verwijderen, behoren tot de werkzaamheden van de Wijnboer. De Wijnboer moet goed weten wanneer en gesnoeid en wanneer en geoogst kan worden. Alleen dan kan de Wijnboer de lekkerste wijn produceren. In Nederland zijn door het klimaat niet veel Wijnboeren. Het klimaat is hier niet heel erg geschikt voor het verbouwen van druiven. Toch zijn er wel Wijnboeren die in Nederland druiven verbouwen en wijn maken.

Wil je werken als Wijnboer?

Werk je al als Wijnboer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Wijnboer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Wijnboer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Wijnboer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Wijnboer

Wat verdient een Wijnboer?

Er is geen vast maandsalaris voor de Wijnboer omdat de Wijnboer als zelfstandige werkt. De Wijnboer haalt zijn salaris uit de druiven en door de verkoop van wijnen. De totale opbrengst is sterk afhankelijk van de oogst van dat jaar. Als de oogst goed is, verdient de Wijnboer meer dan wanneer de oogst minder is. Ook van overige arbeidsvoorwaarden is meestal geen sprake omdat de Wijnboer als zelfstandige werkt.

Salarisschaal Wijnboer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Wijnboer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Wijnboer

Hoe goed is de toekomst voor de Wijnboer? 

In Nederland is het klimaat niet optimaal voor het verbouwen van druiven en het produceren van wijn. Toch zijn er in Nederland ook Wijnboeren actief.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Wijnboer worden: Opleidingen tot Wijnboer

Hoe word je een Wijnboer? 

Er zijn geen specifieke opleidingen om Wijnboer te worden. Een passie voor wijnen en het verbouwen van druiven is een absolute vereiste om Wijnboer te kunnen worden. Daarnaast zijn er cursussen Wijnbouw die gevolgd kunnen worden om de basisbeginselen te leren. De rest moet in de praktijk geleerd en ondervonden worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Wijnboer

Meer opleidingen Wijnboer

Weet je nog niet of je Wijnboer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Wijnboer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Wijnboer

Met wie werkt een Wijnboer samen? 

De Wijnboer werkt vaak als zelfstandige. Sommige Wijnboer hebben hulp voor het oogsten en snoeien. Daarnaast kan de Wijnboer ook contact hebben met wijnhandelshuizen of wijncoöperaties om de druiven en wijn aan te verkopen.


Wijnboer


Organisaties waar een Wijnboer werkzaam is

Waar werkt een Wijnboer meestal? 

De Wijnboer beschikt meestal over zijn eigen landbouwgrond waarop de Wijnboer druiven verbouwt. De Wijnboer is hierdoor zelfstandig ondernemer en werkt niet voor een baas of organisatie. Wel kan de Wijnboer ervoor kiezen zijn druiven te verkopen aan wijnhandelshuizen of wijncoöperaties.


Best beoordeelde werkgevers Wijnboer

Waar kun je het beste werken als Wijnboer? Hieronder vindt je de best door de Wijnboer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Wijnboer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Wijnboer:

Welke competenties heeft een een Wijnboer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Wijnboer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Wijnboer nodig? 

De Wijnboer moet gedreven en gepassioneerd zijn, energiek en optimistisch (Levensgenieter). De Wijnboer moet daarnaast goed de verschillende omstandigheden in de gaten houden om zo tot een zo goed mogelijke oogst te kunnen komen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Wijnboer


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Wijnboer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Wijnboer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Wijnboer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Wijnboer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Wijnboer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Wijnboer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Wijnboer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Wijnboer iets voor je?

Zou je graag Wijnboer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Wijnboer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Wijnboer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar