Woonbegeleider: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Woonbegeleider: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Woonbegeleider. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Woonbegeleider nodig heeft.Wat doet een Woonbegeleider? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Woonbegeleider?

De Woonbegeleider helpt mensen bij het behouden van een zelfstandig bestaan in de eigen leefomgeving, of het herstel hiervan. De Woonbegeleider kan met verschillende soorten groepen werken, zoals jongeren, gehandicapten of verslaafden. Ook de woonsituaties verschillen. Zo kan het zijn dat een Woonbegeleider in een zorginstelling werkt waar de doelgroep resideert en ondersteuning biedt bij het uitvoeren van de dagelijkse handelingen (koken, schoonmaken, tanden poetsen). 

Aan de hand van een behandelplan leert men de inwoners om zo zelfstandig mogelijk deze dagelijkse bezigheden te kunnen doen. Voor die personen die niet meer zelfstandig kunnen functioneren worden oplossingen gezocht zom toch het maximale aan zelfstandigheid te bereiken. Voor jongeren of geestelijk gehandicapten hoort hierbij vaak het bewaren van de rust, om zo het gedrag te veranderen en ontwikkeling te stimuleren. Als een Woonbegeleider werkt met mensen die al zelfstandig wonen of op het punt staan om dit te gaan doen, dan is het vaak belangrijk om ervoor te zorgen dat deze mensen sociaal vaardig genoeg zijn om goed met de buren om te kunnen gaan. Ook moeten ze zelf de huishoudelijke taken uit kunnen voeren, om zo te voorkomen dat men terugvalt in oude gewoonten en/of gedwongen moet verhuizen.

Een Woonbegeleider kan dus in verschillende rollen terecht komen, met zwaartepunten in de  zorg, pedagogiek of maatschappelijk werk. Men kan ook in de sectoren van justitie, asielbeleid, of psychische hulp terechtkomen. Het woongebeuren staat altijd centraal, of het nu gaat om het vinden van een woning, het behouden ervan, of het verkrijgen van zelfstandigheid zodat men uiteindelijk weer in de samenleving kan ‘wonen’. Een Woonbegeleider moet hiervoor zelf initiatief kunnen nemen en een eigen plan uitstippelen waarmee de cliënten zo goed mogelijk worden geholpen.

Past het beroep Woonbegeleider bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Woonbegeleider

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Woonbegeleider gezinsvervangend huis, wooncentrum


Vacatures Woonbegeleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Woonbegeleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Woonbegeleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Woonbegeleider per ervaringsniveau

junior Woonbegeleider vacatures startend Woonbegeleider vacatures senior Woonbegeleider vacatures beginnend Woonbegeleider vacatures trainee Woonbegeleider vacatures leidinggevend Woonbegeleider vacatures medior Woonbegeleider vacatures aankomend Woonbegeleider vacatures ervaren Woonbegeleider vacatures leerling Woonbegeleider vacatures vacatures omscholen tot Woonbegeleider vacatures opleiding tot Woonbegeleider

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Woonbegeleider

Wat verdient een Woonbegeleider?

Als beginnend Woonbegeleider kan men rekenen op een salaris van ongeveer €2100 per maand, afhankelijk van de specialisatie. Het startersloon voor woonbegeleiders bij zorginstellingen met inwoning ligt bijvoorbeeld iets hoger, aangezien er vaak slaapdiensten etc. gedraaid moeten worden. Het salaris van een Woonbegeleider kan oplopen tot €3180 in de geestelijke gezondheidszorg. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor de zorg, met extra compensatie voor vreemde uren, oproepbasis etc.

Salarisschaal Woonbegeleider

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Woonbegeleider

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Woonbegeleider


Bekijk het salaris Woonbegeleider per ervaringsniveau

Salaris junior Woonbegeleider Wat verdient een startend Woonbegeleider? Wat is het loon senior Woonbegeleider? beginnend Woonbegeleider salaris Maximaal salaris trainee Woonbegeleider Hoeveel verdient een leidinggevend Woonbegeleider? Wat is het salaris van een medior Woonbegeleider? Salaris aankomend Woonbegeleider Wat verdient een ervaren Woonbegeleider? Welk salaris krijgt een leerling Woonbegeleider?


Woonbegeleider worden: Opleidingen tot Woonbegeleider

Wil je Woonbegeleider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Woonbegeleider.

Hoe word je een Woonbegeleider? 

Om Woonbegeleider te worden moet je een niveau-4 MBO opleiding SPW doen. SPW staat hier voor Sociaal Pedagogisch Werk. Naast de opleiding Woonbegeleider kan men met soortgelijke SPW niveau-4 opleidingen ook in de woonbegeleiding terecht komen, naargelang men een bepaalde specialisatie in de woonbegeleiding wil ontwikkelen.

Opleidingen Woonbegeleider

Pedagogisch medewerker kinderopvang-3 | MBO erkend
Wil je aan de slag op een opvang, peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang? Dan is deze opleiding wat voor jou! Jouw werk bestaat uit het stimuleren van de ontwikkeling van de …
Pedagogisch medewerker kinderopvang-3 | MBO erkend
Gespecialiseerd pedagogisch medewerker-4 | MBO erkend
Wil je als professional aan de slag in de opvang? Vind je het leuk om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren? Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker biedt je passende activiteiten aan, …
Gespecialiseerd pedagogisch medewerker-4 | MBO erkend
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang MBO-4 (3e leerweg)
Beschik je nog niet over een MBO-4 diploma kwalificerend voor de kinderopvang? Volg dan nu dit maatwerktraject van WerkendLeren. Door veel zelfstudie en minimale klassikale inzet is de opleiding goed …
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang MBO-4 (3e leerweg)
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang MBO-4 (GPM4-BBL)
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 (GPM 4) van WerkendLeren kent een doorlooptijd van ca. 1,5 jaar en sluit aan bij eigentijdse opleidingseisen voor de Kinderopvang. Deze erkende opleiding is opgebouwd …
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang MBO-4 (GPM4-BBL)
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werkt binnen een (integraal) kindercentrum, waar diensten zoals kinderopvang, buitenschoolse opvang en/of peuterspeelzaalwerk worden aangeboden. Je creëert een veilige, vertrouwde omgeving voor de opvoeding en ontwikkeling …
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)Woonbegeleider worden: Omscholen tot Woonbegeleider

Als je je wilt omscholen tot Woonbegeleider is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Woonbegeleider zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Woonbegeleider dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Woonbegeleider

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Woonbegeleider

Als je Woonbegeleider wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Woonbegeleider zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Woonbegeleider

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Woonbegeleider?


Competenties en Vaardigheden Woonbegeleider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Woonbegeleider.

Welke competenties heeft een Woonbegeleider nodig?

Een Woonbegeleider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen

Steekwoorden: inlevingsvermogen, veranderingen, flexibiliteit 

Omschrijving

Deze mensen blijven doorwerken en presenteren ondanks veranderende omstandigheden. Op het moment van een verandering zijn deze mensen in staat om snel om te schakelen van de oude naar de nieuwe situatie. Daarbij houden deze mensen het overzicht en in crisissituaties weten ze hun taken goed af te ronden.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak een goede discipline en ze zijn stressbestendig. Veranderingen kunnen behoorlijk grote gevolgen hebben en zij weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast zijn deze mensen flexibel en kunnen ze zich goed inleven in de situatie. Dat laatste zorgt ervoor dat aanpassen gemakkelijker wordt. Flexibiliteit laten zij zien wanneer zij binnen een verandering zich gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe situatie.

Zwakke punten
Teveel aanpassen zorgt ervoor dat je onzeker overkomt. In de zakelijke sfeer kan het voorkomen dat mensen niet meer naar de mening van deze mensen vragen. Het is van belang dat deze personen af en toe van zich laten horen, zo is het duidelijk dat zij ook een mening hebben.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Conflicten beheersen
Conflicten beheersen

Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren

Omschrijving

Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.

Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch

Omschrijving

In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.

Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Vaardigheden Woonbegeleider

 • Stimuleren
 • Vasthoudendheid
 • Feedback geven
 • Zelfkennis
 • Eigen mening
 • Zelfmanagement
 • Positiviteit
 • Overtuigingskracht
 • Rustig blijven
 • Luisteren
 • Integriteit
 • Methodisch werken
 • Bemiddelen
 • Zelfmotivatie
 • Veerkracht
 • Stressbestendig
 • Kritisch denken
 • Analytisch vermogen
 • Flexibel gedrag
 • Omgaan met veranderingen
 • Inlevingsvermogen
 • Emotionele intelligentie
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Woonbegeleider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Woonbegeleider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Woonbegeleider nodig? 

Een Woonbegeleider brengt veel tijd door met mensen met verschillende (psychosociale) problemen. Om hier mee om te kunnen gaan is heel veel geduld en mensenliefde nodig (Gever). Zonder een grote behoefte om te mensen te helpen, en je tijd te geven, kan een Woonbegeleider het werk nooit volhouden. Daarnaast krijgt de Woonbegeleider te maken met conflicten tussen zijn cliënten en buren, of cliënten onderling. Het kan zijn dat justitie hier ook een rol in speelt. Het is dan belangrijk voor een Woonbegeleider om te kunnen bemiddelen tussen de verschillende groepen en daarbij de belangen van de cliënt in de gaten te houden (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Woonbegeleider


Eigenschappen Woonbegeleider

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • VriendelijkArbeidsmarktperspectief Woonbegeleider

Wat zijn de baankansen voor een Woonbegeleider?

Er zijn voor een Woonbegeleider voldoende vacatures beschikbaar om het arbeidsmarktperspectief goed te noemen. Als Woonbegeleider kan men doorgroeien naar de functie van teamleider.

De actuele kans op werk voor een Woonbegeleider

Het beroep Woonbegeleider is onderdeel van de beroepsfamilie Groeps- en woonbegeleiders. De kans op werk voor de beroepsfamilie Groeps- en woonbegeleiders is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

63

Baankans Woonbegeleider

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Woonbegeleider

Je kunt als Woonbegeleider een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Woonbegeleider is onderdeel van de beroepsfamilie Groeps- en woonbegeleiders. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Woonbegeleider

Doorgroei beroepen voor een Woonbegeleider

Preventiemedewerker zorg en welzijn

preventiemedewerker jeugdzorg

preventiemedewerker geestelijke gezondheidszorg

preventiemedewerker verslavingszorg

preventiemedewerker ouderen

preventiemedewerker jeugdhulpverlening

Straatcoach

Pedagogisch medewerker ziekenhuis

Sociaal-cultureel werker, specialisatie educatie / recreatie

buurthuiswerker

consulent buurthuiswerk

consulent vormingswerk

consulent vrije tijd en vorming

vormingswerker (lesgevend)

vormingswerker

assistent-groepsleider clubhuis

club- en buurthuisleider

jeugdleider club- en buurthuis

buurthuisleider

buurtwerkleider

clubhuisleider

vormingsleider werkende jongeren (pedagogische begeleiding)

praktijkleider clubhuiswerk

cursusleider vormingsinstituut

sociaal-pedagoog vormingswerk

consulent plattelandsvrouwenorganisaties

praktijkleider buurthuiswerk

Relatiebemiddelaar

Pedagogisch werker gezinsbegeleiding

Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)

Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Pedagogisch Educatief Medewerker

Sociaal-cultureel werker, specialisatie samenlevingsopbouw

opbouwwerker maatschappelijk werk

jeugdhulpverlener

consulent bovenlocale steunfunctie minderheden

jeugdjongerenwerker

jongerenwerker

consulent gespecialiseerd jeugd en volwassenen werk

consulent opbouwwerk

leider mater amabilisschool (werkende jongeren)

consulent jeugdwerk

praktijkleider jeugdwerk

cultureel werker

emancipatiefunctionaris gespecialiseerd (emancipatorisch vrouwenwerk)

sociaal-cultureel werker woonwagenwerk

jeugdwelzijnswerker

sociaal-cultureel medewerker jeugdgevangenis

jeugdwerkleider

emancipatiefunctionaris (emancipatorisch vrouwenwerk)

ouderenwerker

praktijkleider opbouwwerk

straatwerker

hulpverlener begeleiding vrijwilligers

sociaal-cultureel opbouwwerker

sociaal-cultureel werker begeleiding allochtonen

praktijkleider sociaal-cultureel werk

inburgeringsconsulent

consulent mantelzorg

consulent sociaal-cultureel werk

Inburgeringscoach

Buurtbemiddelaar

Radicaliseringsambtenaar

Sociaal dienstverlener

Beheerder buurthuis

Sociaal consulent gehandicapten

Sociotherapeut

leerling-sociotherapeut

coördinator sociotherapeut

ervaringsdeskundige, sociotherapeut (ggz)

Coördinator begeleider gezinsvervangend huis, wooncentrum

coördinator begeleider lichamelijk gehandicapten

coördinator begeleider verstandelijk gehandicapten

coördinator dagactiviteitencentrum

Activiteitenbegeleider

activiteitenbegeleider jeugdhulpverlening

activiteitenbegeleider dagopvang

medewerker activiteitenbegeleiding thuiszorg

welfare werker

activiteitentherapeut

welfare leider

activiteitenbegeleider gehandicapten

Assistent-woonbegeleider gezinsvervangend huis / wooncentrum

assistent-woonbegeleider maatschappelijke opvang

assistent-woonbegeleider lichamelijk gehandicapten

assistent-woonbegeleider verstandelijk gehandicapten

assistent-woonbegeleider jeugd

assistent-woonbegeleider psychiatrie

kinderverzorger inrichtingen, tehuizen

ervaringsdeskundige, assistent-begeleider (ggz)

Wijkmanager

wijkcoördinator

procesmanager (gemeente)

Adviseur woondiensten

Coördinator woondiensten

coördinator bewonerszaken woondiensten

coördinator verhuur woondiensten

coördinator wijk- en buurtbeheer woondiensten

Werk- en leermeester penitentiaire inrichting, revalidatiecentrum

werkmeester arbeid penitentiaire inrichting

medior medewerker arbeid penitentiaire inrichting

senior medewerker arbeid penitentiaire inrichting

medewerker arbeid penitentiaire inrichting

chef werkplaats revalidatiecentrum

hoofd arbeid in instellingen en tehuizen

baas werkplaats revalidatiecentrum

werkmeester revalidatiecentrum

hoofd arbeid in gevangenis of inrichting

Werkleider sociale werkvoorziening bouw en hout

assistent-werkleider sociale werkvoorziening bouw en hout

hoofdwerkleider sociale werkvoorziening bouw en hout

Werkleider sociale werkvoorziening grafische industrie

assistent-werkleider sociale werkvoorziening grafische industrie

hoofdwerkleider sociale werkvoorziening grafische industrie

Werkleider sociale werkvoorziening metaal

assistent-werkleider sociale werkvoorziening metaal

hoofdwerkleider sociale werkvoorziening metaal

Werkleider sociale werkvoorziening schoonmaak

assistent-werkleider sociale werkvoorziening schoonmaak

hoofdwerkleider sociale werkvoorziening schoonmaak

Werkleider sociale werkvoorziening verpakking

assistent-werkleider sociale werkvoorziening verpakking

hoofdwerkleider sociale werkvoorziening verpakking

Werkleider sociale werkvoorziening groenvoorziening

assistent-werkleider sociale werkvoorziening groenvoorziening

hoofdwerkleider sociale werkvoorziening groenvoorziening

Werkleider sociale werkvoorziening textiel

assistent-werkleider sociale werkvoorziening textiel

hoofdwerkleider sociale werkvoorziening textiel

Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Woonbegeleider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Woonbegeleider meestal werkt.

Waar werkt een Woonbegeleider?

Een Woonbegeleider werkt vaak voor zorginstellingen en is ofwel vaak onderweg of in een beschermde woonomgeving aan het werk. Men kan ook bij asiel- of daklozenopvang terecht komen, of justitie. Over het algemeen werkt een Woonbegeleider dus ofwel in een grotere instelling intern of bij mensen thuis.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Netwerk Woonbegeleider

Met wie werkt een Woonbegeleider samen? 

Voor Woonbegeleiders in de ambulante hulpverlening zijn de cliënten de voornaamste contactpersonen. In een instelling komen daar ook de collega's bij waarmee regelmatig contact kan worden onderhouden. De directe leidinggevenden van een Woonbegeleider zijn de teamleiders, waaraan verantwoordelijkheid moet worden afgelegd.


Woonbegeleider

Interview met een Woonbegeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Woonbegeleider in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2100 tot €3180

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

63Ga direct naar