Zorgadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Zorgadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep zorgadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je zorgadviseur wordt.

Wat is een Zorgadviseur?

Als zorgadviseur heb je veel verstand van de sector zorg. Je bent een luisterend oor voor burgers die vragen hebben op het gebied van zorg en denkt met deze mensen mee over de mogelijkheden die er voor hun binnen de gezondheidszorg zijn. Als zorgadviseur help je mensen onder andere bij wachtlijstbemiddeling, bij het zoeken van een geschikte zorgverlener en je geeft mensen de juiste kwaliteitsinformatie.

 

Wil je werken als Zorgadviseur?

Werk je al als Zorgadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Zorgadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Zorgadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Zorgadviseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Burgers/klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2800 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Zorgadviseur

Wat verdient een Zorgadviseur?

Als beginnend zorgadviseur verdien je ongeveer rond de 2800 euro bruto per maand. Hoe meer ervaring je als zorgadviseur opdoet, hoe hoger je salaris zal worden. Het salaris van een zorgadviseur kan, afhankelijk van de organisatie waarbinnen een zorgadviseur werkzaam is, oplopen tot ongeveer 4500 euro bruto per maand. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook afhankelijk van de organisatie.

Salarisschaal Zorgadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Zorgadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Zorgadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zorgadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Zorgadviseur vacatures

Zorgtoeleider (Zorgbemiddelaar / Zorgadviseur) (via Neo-Mundo)
Fonteynenburg
Wil jij zorgen voor de juiste zorglevering, passend bij de cliënt? Kun jij tegelijkertijd poortwachter en bruggenbouwer zijn? Weet jij op een creatieve manier de juiste doelgroep te benaderen? En …
Vanaf 12 uur aan de slag als Zorgadviseur Zilveren Kruis.
Timing
Het Zilveren Kruis (ZK) biedt verzekeringsproducten op het gebied van zorg en streeft ernaar om klanten optimaal te kunnen voorzien van service en advies. Jij bent hierin de onmisbare schakel. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Zorgadviseur

Wat is de toekomst van Zorgadviseur?

Het arbeidsmarktperspectief van een zorgadviseur is relatief goed. Er staan in Nederland voldoende vacatures open voor zorgadviseurs en gelet op de vergrijzing wordt gezondheidszorg in Nederland een steeds belangrijker onderwerp.

Afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als zorgadviseur werkzaam bent, heb je verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan als zorgadviseur doorgroeien naar management- of bestuursfuncties binnen een organisatie of je kan je eigen zorgadviesbureau beginnen.

Baankans Zorgadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Zorgadviseur worden: Opleidingen tot Zorgadviseur

Wil je zorgadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Zorgadviseur? 

Als zorgadviseur moet je de nodige kennis hebben op het gebied van de gezondheidszorg. Het is daarom van belang dat je opleiding tot zorgadviseur of de opleiding tot zorgcoach op het HBO-niveau hebt gevolgd. Ook verschillen cursussen op het gebied van zorg zijn wenselijk voor een zorgadviseur.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Zorgadviseur

Meer opleidingen Zorgadviseur

Weet je nog niet of je Zorgadviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Zorgadviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Zorgadviseur

Met wie werkt een Zorgadviseur samen? 

Als zorgadviseur sta je voornamelijk in contact met burgers/klanten die advies nodig hebben op het gebied van de gezondheidszorg. Je kan zowel telefonisch, digitaal als persoonlijk contact hebben met deze personen.


  • Burgers/klanten
Zorgadviseur


Organisaties waar een Zorgadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Zorgadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Zorgadviseur?

Als zorgadviseur kun je zowel in de zorgsector (dus non-profit sector) als in het bedrijfsleven werkzaam zijn. Je kan als zorgadviseur een eigen zorgadviesbureau hebben waardoor je in profit sector zal werken.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Zorgadviseur

Waar kun je het beste werken als Zorgadviseur? Hieronder vind je de best door de Zorgadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Zorgadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Zorgadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Zorgadviseur.

Welke competenties heeft een Zorgadviseur nodig?

Een Zorgadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Zorgadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Zorgadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Zorgadviseur nodig? 

Als zorgadviseur moet je over de eigenschappen van een bemiddelaar beschikken. Je moet ontvankelijk, goedaardig maar vooral ook ondersteunend te werk gaan. Je ondersteunt mensen op veel onderdelen die verband houden met de gezondheidszorg en moet ervoor dat mensen de juiste keuzes maken op het gebied van zorg. Je moet daarbij over een goede oordeelsvorming beschikken zodat je de aangeleverder informatie kan omzetten in een juiste beoordeling (Bemiddelaar).

Verder moet je als zorgadviseur je verantwoordelijkheid durven nemen. Je geeft mensen advies en mensen vertrouwen je erop dat je kennis van zaken hebt en dat je het beste met hun voor hebt. Je moet daarom betrouwbaar en loyaal overkomen en klantgericht te werk gaan (Loyalist).

 

Bekijk de persoonstypen voor ZorgadviseurInterview met een Zorgadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Zorgadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Zorgadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Zorgadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Zorgadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Zorgadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Zorgadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Zorgadviseur iets voor je?

Zou je graag Zorgadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Zorgadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Zorgadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar