Zorgadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Zorgadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep zorgadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je zorgadviseur wordt.

 

Wat is een Zorgadviseur?

Als zorgadviseur heb je veel verstand van de sector zorg. Je bent een luisterend oor voor burgers die vragen hebben op het gebied van zorg en denkt met deze mensen mee over de mogelijkheden die er voor hun binnen de gezondheidszorg zijn. Als zorgadviseur help je mensen onder andere bij wachtlijstbemiddeling, bij het zoeken van een geschikte zorgverlener en je geeft mensen de juiste kwaliteitsinformatie.

 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Zorgadviseur?

Werk je al als Zorgadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Zorgadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Zorgadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Zorgadviseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Burgers/klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2800 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

13


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Zorgadviseur

Wat verdient een Zorgadviseur?

Als beginnend zorgadviseur verdien je ongeveer rond de 2800 euro bruto per maand. Hoe meer ervaring je als zorgadviseur opdoet, hoe hoger je salaris zal worden. Het salaris van een zorgadviseur kan, afhankelijk van de organisatie waarbinnen een zorgadviseur werkzaam is, oplopen tot ongeveer 4500 euro bruto per maand. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook afhankelijk van de organisatie.

Salarisschaal Zorgadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Zorgadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Zorgadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zorgadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Zorgadviseur vacatures

Vacature Zorgadviseur bij CZ in Sittard
YoungCapital
Heb jij affiniteit met zorg en klantcontact? En lijkt het jou leuk om je verder te verdiepen in het WFT Zorg? Word zorgadviseur bij CZ in Sittard! Wat ga je …
Vacature Zorgadviseur CZ
Yource Group
Ben jij al in het bezit van je Wft-zorg certificaat en zou je een volgende stap in je ontwikkeling willen maken? Start dan als Zorgadviseur bij CZ in Tilburg! Voor …
Vacature Zorgadviseur bij CZ in Tilburg
YoungCapital
Heb jij affiniteit met zorg en help je graag mensen met zorgkwesties? Word zorgadviseur bij CZ in Tilburg! Wat ga je doen? Wanneer je aan de slag gaat als zorgadviseur …
Vacature Zorgadviseur bij een zorgverzekeraar
Work-On
VacaturebeschrijvingJij weet van aanpakken. Jouw kennis en analytische geest komen hierbij goed van pas. Werken in een multidisciplinair team gaat je uitstekend af. Je bent innovatief in het vinden van oplossingen …
Vacature Nazorgadviseur - Overijssel
Personato Werving en Selectie
Als maatschappelijk werker bij C-support dien jij als nazorgadviseur in jouw eigen regio.  Samen met je collega’s informeer, adviseer en ondersteun je Covid- patie?nten op alle leefgebieden waarop deze complexe …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Zorgadviseur

Wat zijn de baankansen voor een Zorgadviseur?

Het arbeidsmarktperspectief van een zorgadviseur is relatief goed. Er staan in Nederland voldoende vacatures open voor zorgadviseurs en gelet op de vergrijzing wordt gezondheidszorg in Nederland een steeds belangrijker onderwerp.

Afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als zorgadviseur werkzaam bent, heb je verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan als zorgadviseur doorgroeien naar management- of bestuursfuncties binnen een organisatie of je kan je eigen zorgadviesbureau beginnen.

De actuele kans op werk voor een Zorgadviseur

De kans op werk voor het beroep Zorgadviseur is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

13

Baankans Zorgadviseur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Zorgadviseur worden: Opleidingen tot Zorgadviseur

Wil je Zorgadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Zorgadviseur.

Hoe word je een Zorgadviseur? 

Als zorgadviseur moet je de nodige kennis hebben op het gebied van de gezondheidszorg. Het is daarom van belang dat je opleiding tot zorgadviseur of de opleiding tot zorgcoach op het HBO-niveau hebt gevolgd. Ook verschillen cursussen op het gebied van zorg zijn wenselijk voor een zorgadviseur.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Zorgadviseur

Er zijn geen opleidingen Zorgadviseur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Zorgadviseur in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Zorgadviseur

Als je je wilt omscholen tot Zorgadviseur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Zorgadviseur zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Zorgadviseur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Zorgadviseur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Zorgadviseur

Als je Zorgadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Zorgadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Zorgadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Zorgadviseur?

Competenties en Vaardigheden Zorgadviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Zorgadviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Zorgadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Zorgadviseur

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Zorgadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Zorgadviseur. Als Zorgadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Zorgadviseur

Het is voor een Zorgadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Zorgadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Zorgadviseur


Werkervaring Zorgadviseur

Het is voor een startend Zorgadviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Zorgadviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Zorgadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Zorgadviseur

Met wie werkt een Zorgadviseur samen? 

Als zorgadviseur sta je voornamelijk in contact met burgers/klanten die advies nodig hebben op het gebied van de gezondheidszorg. Je kan zowel telefonisch, digitaal als persoonlijk contact hebben met deze personen.


  • Burgers/klanten
Zorgadviseur


Organisaties waar een Zorgadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Zorgadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Zorgadviseur?

Als zorgadviseur kun je zowel in de zorgsector (dus non-profit sector) als in het bedrijfsleven werkzaam zijn. Je kan als zorgadviseur een eigen zorgadviesbureau hebben waardoor je in profit sector zal werken.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Zorgadviseur

Waar kun je het beste werken als Zorgadviseur? Hieronder vind je de best door de Zorgadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Zorgadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Zorgadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Zorgadviseur.

Welke competenties heeft een Zorgadviseur nodig?

Een Zorgadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Zorgadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Zorgadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Zorgadviseur nodig? 

Als zorgadviseur moet je over de eigenschappen van een bemiddelaar beschikken. Je moet ontvankelijk, goedaardig maar vooral ook ondersteunend te werk gaan. Je ondersteunt mensen op veel onderdelen die verband houden met de gezondheidszorg en moet ervoor dat mensen de juiste keuzes maken op het gebied van zorg. Je moet daarbij over een goede oordeelsvorming beschikken zodat je de aangeleverder informatie kan omzetten in een juiste beoordeling (Bemiddelaar).

Verder moet je als zorgadviseur je verantwoordelijkheid durven nemen. Je geeft mensen advies en mensen vertrouwen je erop dat je kennis van zaken hebt en dat je het beste met hun voor hebt. Je moet daarom betrouwbaar en loyaal overkomen en klantgericht te werk gaan (Loyalist).

 

Bekijk de persoonstypen voor ZorgadviseurInterview met een Zorgadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Zorgadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Zorgadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Zorgadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Zorgadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Zorgadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Zorgadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Zorgadviseur iets voor je?

Zou je graag Zorgadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Zorgadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Zorgadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar