U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Art-director

Art-director worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een art-director? Lees de functieomschrijving.

Als Art-director ben je werkzaam binnen een eigen reclamebureau, een bureau met andere Art-directors, of je werkt op de publiciteitsafdeling van een specifiek bedrijf. Waar je vooral mee bezig bent is het ontwikkelen, bedenken en visueel uitwerken van advertenties, reclames, affiches of posters.

De Art-director doet het creatieve gedeelte van het traject veelal zelf. Hij werkt in de meeste gevallen voor een externe opdrachtgever die een vrij grof idee van een reclame-uiting heeft waar hij invulling aan moet geven. Het is de taak van de Art-director om de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar een campagne of middel en dit in overleg uit te werken. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een grote campagne, laat hij het uitvoerende werk over aan anderen. In dat geval moet je als Art-director dus een met name coördinerende taak vervullen. Je bent dan de schakel tussen de opdrachtgever en de diverse specialisten die aan de campagne werken.

Art-directors zijn ook steeds meer bezig in de richting van de online reclame. De toename van internetgebruik valt ook de adverteerders op. Online media-uitingen worden dus steeds populairder. Daarom is het ook van belang voor de Art-director van tegenwoordig om aandacht te besteden aan (de vergaring van kennis van en) ontwikkelingen op en rond internet.

Mensen vonden ons op: Job Art-director, Baan Art-director, Art-director Worden, Functie-eisen Art-director, Verantwoordelijkheden Art-director, Functieprofiel Art-director, Wat doet een Art-director, Werken als Art-director.

Art-director worden: Opleiding tot art-director

Om Art-director te kunnen worden moet je de opleiding volgen tot Grafisch Vormgever of  Grafisch Ontwerper. Het is een HBO opleiding waarin het doel is dat je uiteindelijk informatie en ideeën kan omzetten naar een visuele media-uiting die voor de doelgroep te begrijpen is. Binnen een dergelijke opleiding zal het drukwerk zoals brochures aan bod komen, maar ook andere uitingen zoals websites, video's en bijvoorbeeld tentoonstellingen. Het is dus grafisch ontwerp in brede zin.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Art-director, Art-director Worden, Opleidingsniveau Art-director, Scholing Art-director, Studie Art-director, Bijscholing Art-director, Omscholing Art-director.

Organisaties waar een art-director doorgaans werkzaam is

Zowel in de richting van de profit als in de richting van de non-profit zijn Art-directors werkzaam. Bij non-profit gaat het meestal om het in beweging brengen van een specifieke doelgroep. Bijvoorbeeld voor donaties en lidmaatschappen etc. In de profit sector is het meer om  van een product of dienst aan de man te brengen. De nadruk is dus verschillend, maar in beide sectoren zijn Art-directors nodig.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Art-director, Art-director Worden, Opleidingsniveau Art-director, Scholing Art-director, Studie Art-director, Bijscholing Art-director, Omscholing Art-director.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden art-director

Het salaris van een Art-director loopt uiteen van rond de €1750 tot €3500  en hangt samen met werkervaring. Daarin is belangrijk op welke gebieden je ervaring hebt, maar zeker ook hoe lang je al actief bent. Het is vrij gebruikelijk dat er een regeling voor reiskostenvergoeding is. Een Art-director moet van en naar het werk reizen  en ook de opdrachtgever kunnen bezoeken wanneer dat nodig is.

Een 13de maand, bonusregeling en auto van de zaak zijn niet gebruikelijk.

Mensen vonden ons op: Salaris Art-director, Loon Art-director, Wat verdien je als Art-director, Salarisschaal Art-director, Salarisindicatie Art-director, Bonus Art-director, CAO Art-director, Brutoloon Art-director, Nettoloon Art-director, Vakantiedagen Art-director, Pensioen Art-director.

Competenties, skills & vaardigheden art-director

 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Creativiteit
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Kennis van (actuele) online media-uitingen
 • Omgaan met specifieke software (grafische computerprogramma's)
Mensen vonden ons op: Kennis Art-director, Vaardigheden Art-director, Attitude Art-director, Kwalificaties Art-director, Competentieprofiel Art-director.

Boeken voor het beroep art-director

Wil je meer weten over het beroep art-director? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je art-director bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken art-director te komen.

Wes Anderson Collection | Matt Zoller Seitz

Engelstalig | Hardcover | 2013 | 9780810997417 | 336

Wes Anderson is one of the most influential voices from the past two decades of American cinema. A true auteur, Anderson is known for the visual artistry, inimitable tone, and idiosyncratic characterizations that make each of his films—Bottle Rocket, Rush...

The Art of The Secret World of Arrietty (Hardcover) | Hiromasa Yonebayashi

Engelstalig | Hardcover | 2018 | 9781974700332 | 248

A Ghibli masterpiece of the imagination, brought to life with sketches and stills from Arrietty. Co-founded by the legendary filmmaker Hayao Miyazaki, Studio Ghibli films have enthralled and enchanted audiences across the world. The Art of series gives fa...

The Filmmaker's Guide to Visual Effects | Eran Dinur

The Art and Techniques of VFX for Directors, Producers, Editors and Cinematographers - Engelstalig | Paperback | 2017 | 9781138956223 | 192

The Filmmaker's Guide to Visual Effects offers a practical, detailed guide to visual effects for non-VFX specialists working in film and television. In contemporary filmmaking and television production, visual effects are used extensively in a wide variet...

Mensen vonden ons op: boeken voor Art-director, Art-director ebooks, boek Art-director.

Persoonstypen art-director

Een Art-director moet leiding kunnen en durven geven wanneer dat nodig is. Bij kleine projecten kan je vaak zelf het werk op je nemen, maar bij grotere campagnes zal je moeten delegeren en moeten kunnen coördineren om alles in goede banen te leiden (Baas).

Daarnaast is waarnemen ook van belang. Je moet oog hebben voor de opdrachtgever en diens wensen, maar een Art-director moet ook inzien wat voor invulling bij het huidige tijdsbeeld past (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Art-director, Karakter Art-director.

Netwerk art-director

In eerste instantie voer je als Art-director een opdracht uit voor een - meestal externe - klant. Dat betekent dat je daarmee in overleg moet over de bedoeling van de reclame-uiting, de voortgang en of het eindproduct is geworden wat de klant voor ogen had. Binnen dit traject zal een Art-director ook nauw samenwerken met degene die de teksten schrijft en de specialisten die worden ingezet op bijvoorbeeld het gebied van fotografie of multimedia.

Mensen vonden ons op: Collega’s Art-director, Medewerkers Art-director.

Is het beroep art-director iets voor jou?

Zou je graag art-director willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als art-director bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Art-director, beroepskeuzetest Art-director, beroep Art-director kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden art-director

Een baan binnen een 'kunst'stroom is altijd moeilijker te vinden dan in bijvoorbeeld de financiële sector. Echter als Art-director kom je nog wel redelijk snel aan een baan vergeleken met veel andere kunstopleidingen.

Als Art-director kun je je specialiseren en je kunt zowel voor jezelf als voor een bureau gaan werken. Een Art-director heeft een doorgroeimogelijkheid tot de functie van senior Art-director.

Arbeidsmarktperspectief score art-director

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep art-director. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Art-director, Promotie mogelijkheden Art-director, Carriere Art-director.

Solliciteren op de functie art-director

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als art-director dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor art-director belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als art-director. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Art-director, CV Art-director, sollicitatie Art-director.

Interviews met art-director

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen art-director

Vacatures art-director

Op zoek naar een nieuwe baan als Art-director? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Art-director. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Art-director ben je werkzaam binnen een eigen reclamebureau, een bureau met andere Art-directors, of je werkt op de publiciteitsafdeling van een specifiek bedrijf. Waar je vooral mee bezig bent is het ontwikkelen, bedenken en visueel uitwerken van advertenties, reclames, affiches of posters. De Art-director doet het creatieve gedeelte van het traject veelal zelf.

Beoordeling Art-director

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Art-director' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Art-director

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep