Art-director Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Art-director worden: Opleidingen tot Art-director

Wil je Art-director worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Art-director, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Art-director.

Hoe word je een Art-director? 

Om Art-director te kunnen worden moet je de opleiding volgen tot Grafisch Vormgever of  Grafisch Ontwerper. Het is een HBO opleiding waarin het doel is dat je uiteindelijk informatie en ideeën kan omzetten naar een visuele media-uiting die voor de doelgroep te begrijpen is. Binnen een dergelijke opleiding zal het drukwerk zoals brochures aan bod komen, maar ook andere uitingen zoals websites, video's en bijvoorbeeld tentoonstellingen. Het is dus grafisch ontwerp in brede zin.

De 5 best beoordeelde opleidingen Art-director

bijgewerkt op 23-11-2021

Framing: beïnvloeden met taal
Training Framing: beïnvloeden met taal Zeg je liever ontwikkelingssamenwerking of ontwikkelingshulp? Is stemmen een recht of een plicht? Welke woorden je kiest heeft een flinke impact op hoe mensen jouw …
Framing: beïnvloeden met taal
Framing
Bij framing roept u met één woord beelden op bij uw publiek waarmee u de discussie naar uw hand kunt zetten. Een aansprekend en pakkend frame is daarmee een bijzonder
Framing
Art director
Bedrijven willen hun producten graag verkopen. En om dat mogelijk te maken, moeten potentiële klanten het product veel en goed kunnen zien. Reclame is hierbij een veel gebruikt middel om …
Art director
Framing
HET IS NIET WAT U ZEGT MAAR WAT MEN HOORT Waarom overtuigen sommige verhalen moeiteloos, terwijl andere zorgvuldig beargumenteerde boodschappen niet eens gehoord lijken te worden? Waarom lijken mensen vaak …
Framing
Persoonlijk meer impact door Framing
Als markeeteer ben je vast bekend met het begrip 'framing'. Je past framing toe in de strategie, plannen of campagnes voor je klanten. Denk maar aan de paarse krokodil! Maar …
Persoonlijk meer impact door Framing

Is het verstandig om Art-director te worden?

Voordat je aan een opleiding Art-director begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Art-director worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Art-director?

Een baan binnen een 'kunst'stroom is altijd moeilijker te vinden dan in bijvoorbeeld de financiële sector. Echter als Art-director kom je nog wel redelijk snel aan een baan vergeleken met veel andere kunstopleidingen.

Als Art-director kun je je specialiseren en je kunt zowel voor jezelf als voor een bureau gaan werken. Een Art-director heeft een doorgroeimogelijkheid tot de functie van senior Art-director.

De actuele kans op werk voor een Art-director

Het beroep Art-director is onderdeel van de beroepsfamilie Reclame en marketingspecialisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Reclame en marketingspecialisten is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

4

Baankans Art-director

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Art-director

Als je je wilt omscholen tot Art-director is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Art-director door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Art-director zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Art-director

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Art-director dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Art-director

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Art-director

Als je Art-director wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Art-director zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Art-director

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Art-director?

Competenties en Vaardigheden Art-director

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Art-director nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Art-director nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Art-director

Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Art-director

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Art-director. Als Art-director wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Art-director:


zie volledige beschrijving persoonstype Art-director

Vakkennis voor een Art-director

Het is voor een Art-director ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Art-director zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Art-director

Neuromarketing Reclame Training 🧠
🤔Hoe werkt reclame eigenlijk? Wanneer is welke boodschapsstrategie effectief? Welke fouten moet je absoluut vermijden? Hoe vaak moet iemand een reclame zien voordat deze werkt? Hoe voorspel je succes? En …
Neuromarketing Reclame Training 🧠

Werkervaring Art-director

Het is voor een startend Art-director die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Art-director is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Art-director, maar iets anders?

Is een opleiding Art-director het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Art-director te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Art-director te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Art-director te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Art-director te worden?

Zou je graag Art-director willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Art-director voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Art-director

Neuromarketing Reclame Training 🧠

Neuromarketing Reclame Training 🧠

🤔Hoe werkt reclame eigenlijk? Wanneer is welke boodschapsstrategie effectief? Welke fouten moet je absoluut vermijden? Hoe vaak moet iemand een reclame zien voordat deze werkt? Hoe voorspel je succes? En hoe draagt reclame op de lange duur maximaal bij aan …

 • Onderwerp opleiding Art-director
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 297,00
Beoordeling
Live online masterclass: Nudging en framing voor HR

Live online masterclass: Nudging en framing voor HR

U wilt dat medewerkers meer eigen regie nemen om te werken aan hun inzetbaarheid en een gezonde levensstijl. En u wilt ervoor zorgen dat collega’s elkaar op de juiste manier feedback geven over hun functioneren, zodat dit tot gewenst gedrag …

 • Onderwerp opleiding Art-director
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 690,00
 • Duur 1 dag
Live online masterclass - Nudging en framing in gebouwen

Live online masterclass - Nudging en framing in gebouwen

Geef gebouwgebruikers ongemerkt een duwtje in de gewenste richting U wilt bezoekersstromen met zachte hand langs de juiste paden door uw gebouw leiden. En uw (interne) klanten zich laten gedragen op de manieren die u wenst. Mensen die voor het

 • Onderwerp opleiding Art-director
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 690,00
 • Duur 1 uur

Ga direct naar