U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Assemblagemedewerker

Assemblagemedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een assemblagemedewerker ? Lees de functieomschrijving.

 

De Assemblagemedewerker zet producten in elkaar met kant-en-klare onderdelen. Hij doet dit meestal aan een lopende band. Assemblage is een geheel dat bestaat uit verschillende onderdelen. Het assembleren is het samenstellen van producten uit verschillende onderdelen. Assemblagemedewerkers vindt men in de metaal-, hout- en kunststofindustrie. Dit beroepsprofiel zal de Assemblagemedewerker in de metaalbranche beschrijven. Wanneer men de functie Assemblagemedewerker gebruikt behelst het ook in de meeste gevallen een medewerker in de metaalindustrie.
 
De Assemblagemedewerker assembleert aan de hand van voorbeelden en instructies onderdelen van mechatronische producten. Hij monteert en stelt halffabrikaten (tussenproducten) samen uit vaak zeer kleine fijnmechanische onderdelen en electronica. De werkzaamheden van de Assemblagemedewerker bestaan verder uit het verzamelen en ordenen van onderdelen, bestuderen van werktekeningen en schema's, solderen van onderdelen en de nacontrole van het eigen werk.  
Soms ondersteunt de Assemblagemedewerker als het nodig is de werkvoorbereider. Hij helpt hem dan met het maken van concept werkinstructies en keurprocedures. Naast het assemblagewerk kan de Assemblagevakkracht ook (onder begeleiding) toegepaste onderdelen testen. Dat zijn bijvoorbeeld aandrijvingen, afsluiters en niveauschakelaars. De Assemblagemedewerker kan nog meer werkzaamheden toebedeeld krijgen. Hij doet bijvoorbeeld de transportsystemen afstellen of het inregelen van apparatuur. In enkele gevallen kan de Assemblagemedewerker een beperkt aantal machines proefdraaien. Dit gebeurd met ondersteuning van een eerste monteur. 
 
 
 
 
Mensen vonden ons op: Job Assemblagemedewerker , Baan Assemblagemedewerker , Assemblagemedewerker Worden, Functie-eisen Assemblagemedewerker , Verantwoordelijkheden Assemblagemedewerker , Functieprofiel Assemblagemedewerker , Wat doet een Assemblagemedewerker , Werken als Assemblagemedewerker .

Assemblagemedewerker worden: Opleiding tot assemblagemedewerker

In principe zijn er geen instroomeisen om als Assemblagemedewerker aan de slag te gaan. Veel werkende Assemblagemedewerkers leren het vak op hun werk. Echter, als starter, is het wel belangrijk om een LBO of MBO denk- en werkniveau te hebben. Ervaring in maar vooral affiniteit met de elektrotechniek en de mechanica worden door werkgevers gevraagd. Mocht dat niet genoeg zijn dan is er ook een beroepsopleiding dat opleidt tot Assemblagemedewerker.

Dat is de opleiding Assemblagevakkracht (MBO). Daar word je opgeleid tot een volwaardig Assemblagemedewerker. Het is een beroepsbegeleidende leerweg wat inhoudt dat je vier dagen in de week werkt en een dag naar school gaat. De opleiding duurt twee tot drie jaar. Assemblagevakkracht is een niveau twee beroepsopleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Assemblagemedewerker , Assemblagemedewerker Worden, Opleidingsniveau Assemblagemedewerker , Scholing Assemblagemedewerker , Studie Assemblagemedewerker , Bijscholing Assemblagemedewerker , Omscholing Assemblagemedewerker .

Organisaties waar een assemblagemedewerker doorgaans werkzaam is

 

De Assemblagemedewerker is voornamelijk werkzaam bij de grotere metaalbedrijven die behoren tot de sector machine-industrie en apparatenbouw. Het gaat om metaalbedrijven met meer dan 100 werknemers in dienst. De bedrijven waar de Assemblagevakkracht werkt kunnen zowel toeleverende bedrijven zijn als bedrijven die het complete eindproduct produceren. De toeleverende bedrijven leveren halffabrikaten. De Assemblagemedewerker werkt hoofdzakelijk bij bedrijven die mechatronische producten vervaardigen.  

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Assemblagemedewerker , Assemblagemedewerker Worden, Opleidingsniveau Assemblagemedewerker , Scholing Assemblagemedewerker , Studie Assemblagemedewerker , Bijscholing Assemblagemedewerker , Omscholing Assemblagemedewerker .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden assemblagemedewerker

De Assemblagemedewerker kan bruto €1635 per maand verdienen. Afhankelijk van zijn toebedeelde functies en opgedane ervaring kan dit opgeschaald worden tot bruto €3173. 

De secundaire arbeidsvoorwaarden van de Assemblagemedewerker zijn geregeld in de CAO Metalelektro. 
Zo heeft de Assemblagemedewerker in voltijd dienst recht op 27 vakantiedagen. Naarmate hij voor langere periodes zes dagen in de week werkt kan hij tot 4 extra vakantiedagen opnemen. De Assemblagemedewerker heeft recht op een vakantietoeslag van 8 procent van zijn maandverdienste. Verder heeft de Assemblagevakkracht recht op twee opleidingsdagen en kan hij deelnemen aan een tijdspaarregeling en een pensioenregeling.  

Mensen vonden ons op: Salaris Assemblagemedewerker , Loon Assemblagemedewerker , Wat verdien je als Assemblagemedewerker , Salarisschaal Assemblagemedewerker , Salarisindicatie Assemblagemedewerker , Bonus Assemblagemedewerker , CAO Assemblagemedewerker , Brutoloon Assemblagemedewerker , Nettoloon Assemblagemedewerker , Vakantiedagen Assemblagemedewerker , Pensioen Assemblagemedewerker .

Competenties, skills & vaardigheden assemblagemedewerker

 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Voorzichtigheid
 • Technisch
Mensen vonden ons op: Kennis Assemblagemedewerker , Vaardigheden Assemblagemedewerker , Attitude Assemblagemedewerker , Kwalificaties Assemblagemedewerker , Competentieprofiel Assemblagemedewerker .

Boeken voor het beroep assemblagemedewerker

Wil je meer weten over het beroep assemblagemedewerker ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je assemblagemedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken assemblagemedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Assemblagemedewerker , Assemblagemedewerker ebooks, boek Assemblagemedewerker .

Persoonstypen assemblagemedewerker

Zorgvuldigheid en nauwkeurigheid staan centraal voor een Assemblagemedewerker. Hij heeft veel technisch inzicht en kan goed orde uit de chaos halen. De Assemblagemedewerker beschikt over veel kennis van zijn vakgebied en richt zich altijd op zijn werkzaamheden. Hij is gefocust op zijn werk en streeft naar een hoge mate van nauwkeurigheid (Waarnemer). 

De Assemblagemedewerker is ook sterk in het opsporen van fouten en het opzetten en controleren van processen. Hij is erg punctueel en denkt concreet en probleem-gericht (Loyalist)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Assemblagemedewerker , Karakter Assemblagemedewerker .

Netwerk assemblagemedewerker

De Assemblagemedewerker rapporteert aan de eerste Assemblagemonteur. Verder kan hij samen werken met een Asisistent Assemblagevakkracht en andere Assemblagevakkrachten.  

Mensen vonden ons op: Collega’s Assemblagemedewerker , Medewerkers Assemblagemedewerker .

Is het beroep assemblagemedewerker iets voor jou?

Zou je graag assemblagemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als assemblagemedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Assemblagemedewerker , beroepskeuzetest Assemblagemedewerker , beroep Assemblagemedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden assemblagemedewerker

Als iemand zich heeft opgewerkt tot Assemblagevakkracht dan zijn er geen doorgroeimogelijkheden behalve tot eerste monteur. Als eerste monteur geeft de Assemblagemedewerker leiding aan een team van bijvoorbeeld 7-10 vakkrachten. Wanneer men in de metaalsector aan de slag wil gaan als Assemblagemedewerker heeft veel opties. Op nationalevacaturebank.nl vindt men bijvoorbeeld tientallen vacatures waarin bedrijven zoeken naar Assemblagemedewerkers of daar aan gerelateerde functies. 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Assemblagemedewerker , Promotie mogelijkheden Assemblagemedewerker , Carriere Assemblagemedewerker .

Solliciteren op de functie assemblagemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als assemblagemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor assemblagemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als assemblagemedewerker . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Assemblagemedewerker , CV Assemblagemedewerker , sollicitatie Assemblagemedewerker .

Interviews met assemblagemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen assemblagemedewerker

Vacatures assemblagemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Assemblagemedewerker ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assemblagemedewerker . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Assemblagemedewerker zet producten in elkaar met kant-en-klare onderdelen. Hij doet dit meestal aan een lopende band. Assemblage is een geheel dat bestaat uit verschillende onderdelen.

Beoordeling Assemblagemedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Assemblagemedewerker ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Assemblagemedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep