U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Audiovisueel Vormgever

Audiovisueel Vormgever worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een audiovisueel Vormgever? Lees de functieomschrijving.

De Audiovisueel Vormgever is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bedenken en visueel uitwerken van reclames, advertenties en het assisteren bij het maken van film- en televisieproducties. Vooral de verantwoordelijkheid voor het creatieve gedeelte van het uitwerkingsproces ligt bij de Audiovisueel Vormgever.

De Audiovisueel Vormgever werkt meestal in opdracht van een klant. De klant heeft een bepaalde idee voor bijvoorbeeld een reclameboodschap, film of documentaire. De Audiovisueel Vormgever moet de wensen van de klant dan omzetten in concreet beeld- en geluidsmateriaal. Het is belangrijk dat de Audiovisueel Vormgever goed naar de wensen van de klant luister en deze naar wens weet om te zetten in iets concreets. De Audiovisueel Vormgever geeft invulling van de ideeën van de klant. Bij kleinere projecten brengt de Audiovisueel Vormgever het idee zelf tot uitvoering. Bij grotere projecten kan de Audiovisueel Vormgever de uitvoerende taken (deels) delegeren aan anderen.

Creativiteit is belangrijk voor de Audiovisueel Vormgever. Dit is belangrijk om de ideeën en het beeld van de klant om te zetten in een concrete reclameboodschap, film of documentaire.

Mensen vonden ons op: Job Audiovisueel Vormgever, Baan Audiovisueel Vormgever, Audiovisueel Vormgever Worden, Functie-eisen Audiovisueel Vormgever, Verantwoordelijkheden Audiovisueel Vormgever, Functieprofiel Audiovisueel Vormgever, Wat doet een Audiovisueel Vormgever, Werken als Audiovisueel Vormgever.

Audiovisueel Vormgever worden: Opleiding tot audiovisueel Vormgever

Creativiteit is een belangrijke vereiste voor de Audiovisueel Vormgever. Daarnaast kan een opleiding zoals de HBO opleiding Grafisch Vormgever of HBO opleiding Grafisch Ontwerper van pas komen om de benodigde kennis en vaardigheden op te doen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Audiovisueel Vormgever, Audiovisueel Vormgever Worden, Opleidingsniveau Audiovisueel Vormgever, Scholing Audiovisueel Vormgever, Studie Audiovisueel Vormgever, Bijscholing Audiovisueel Vormgever, Omscholing Audiovisueel Vormgever.

Organisaties waar een audiovisueel Vormgever doorgaans werkzaam is

De Audiovisueel Vormgever kan zowel bij commerciële bedrijven als bij de overheid aan de slag. De Audiovisueel Vormgever kan voor een bureau werken dat zich op het ontwikkelen van beeld- en geluidsmateriaal richt of bij een organisatie die hiervoor zelf een Audiovisueel Vormgever in dienst heeft. De Audiovisueel Vormgever kan zowel in de profit als in de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Audiovisueel Vormgever, Audiovisueel Vormgever Worden, Opleidingsniveau Audiovisueel Vormgever, Scholing Audiovisueel Vormgever, Studie Audiovisueel Vormgever, Bijscholing Audiovisueel Vormgever, Omscholing Audiovisueel Vormgever.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden audiovisueel Vormgever

Het startsalaris van de Audiovisueel Vormgever ligt rond de €1800,-. Naarmate meer ervaring opgedaan wordt en de Audiovisueel Vormgever tevreden klanten heeft, kan dit salaris oplopen tot €2600,-. Vanzelfsprekend is dit wel afhankelijk van de organisatie waar de Audiovisueel Vormgever werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Audiovisueel Vormgever, Loon Audiovisueel Vormgever, Wat verdien je als Audiovisueel Vormgever, Salarisschaal Audiovisueel Vormgever, Salarisindicatie Audiovisueel Vormgever, Bonus Audiovisueel Vormgever, CAO Audiovisueel Vormgever, Brutoloon Audiovisueel Vormgever, Nettoloon Audiovisueel Vormgever, Vakantiedagen Audiovisueel Vormgever, Pensioen Audiovisueel Vormgever.

Competenties, skills & vaardigheden audiovisueel vormgever

 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Creativiteit
 • Plannen en organiseren
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Audiovisueel Vormgever, Vaardigheden Audiovisueel Vormgever, Attitude Audiovisueel Vormgever, Kwalificaties Audiovisueel Vormgever, Competentieprofiel Audiovisueel Vormgever.

Boeken voor het beroep audiovisueel vormgever

Wil je meer weten over het beroep audiovisueel vormgever? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je audiovisueel vormgever bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken audiovisueel vormgever te komen.

De Roosevelts | Frans Verhagen

Vormgevers van de American Century - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789401916196 | 272 pagina's

Frans Verhagen schrijft over een Amerikaanse familie die geschiedenis maakte: de Roosevelts. De Roosevelts hadden hun wortels in Zeeland, vanwaaruit een verre voorvader rond 1645 naar Amerika emigreerde. De familie zou uitgroeien tot een van de bekendste ...

Grondslagen van de typografie | R. Bringhurst

handboek voor vormgevers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789074310864 | 456 pagina's

Grondslagen van de typografie 1e druk is een boek van R. Bringhurst uitgegeven bij Primavera Pers. ISBN 9789074310864 Grondslagen van de typografie...

Sandberg, vormgever van het Stedelijk | A. Petersen

typograaf en museumpionier - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789064504631 | 192 pagina's

W.J.H.B. Sandberg (1897-1984) was een eigenzinnig grafisch ontwerper, die tevens de directeur was van het Stedelijk Museum in Amsterdam, dat hij na de Tweede Wereldoorlog tot een voorbeeld in de wereld van de moderne kunst maakte. Dit boek geeft een kalei...

Mensen vonden ons op: boeken voor Audiovisueel Vormgever, Audiovisueel Vormgever ebooks, boek Audiovisueel Vormgever.

Persoonstypen audiovisueel Vormgever

De Audiovisueel Vormgever moet creatief en innovatief zijn. De Audiovisueel Vormgever moet de ideeën van de klant om weten te zetten in pakkende reclameboodschappen en interessante films en documentaires. Klantgerichtheid is hierbij ook belangrijk. De Audiovisueel Vormgever moet de wensen en ideeën van de klant goed op weten te pakken en om weten te zetten. Ook moet de Audiovisueel Vormgever goed kunnen plannen en organiseren en beschikken over enige leiderschapskwaliteiten (Baas). Hard werken en stressbestendigheid zijn ook essentieel (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Audiovisueel Vormgever, Karakter Audiovisueel Vormgever.

Netwerk audiovisueel Vormgever

De Audiovisueel Vormgever heeft contact met verschillende mensen, waaronder opdrachtgevers en leden van het team waarin de Audiovisueel Vormgever werkt. De opdrachtgever heeft vaak een idee voor een reclameboodschap, film of documentaire. De Audiovisueel Vormgever moet de wensen van de opdrachtgever omzetten in iets concreets. Zeker bij grotere projecten zal de Audiovisueel Vormgever daarbij leden van het team kunnen betrekken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Audiovisueel Vormgever, Medewerkers Audiovisueel Vormgever.

Is het beroep audiovisueel Vormgever iets voor jou?

Zou je graag audiovisueel Vormgever willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als audiovisueel Vormgever bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Audiovisueel Vormgever, beroepskeuzetest Audiovisueel Vormgever, beroep Audiovisueel Vormgever kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden audiovisueel Vormgever

In de creatieve sector is het arbeidsmarktperspectief niet erg gunstig. Toch kan de Audiovisueel Vormgever vaak sneller aan een baan komen dan anderen in creatieve beroepen. Doorgroeimogelijkheden zijn ook vaak aanwezig voor de Audiovisueel Vormgever. Zo kan de Audiovisueel Vormgever een eigen bedrijf beginnen of zich specialiseren. Ook kan de Audiovisueel Vormgever doorgroeien naar de functie van Art Director.

Arbeidsmarktperspectief score audiovisueel Vormgever

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep audiovisueel Vormgever. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Audiovisueel Vormgever, Promotie mogelijkheden Audiovisueel Vormgever, Carriere Audiovisueel Vormgever.

Solliciteren op de functie audiovisueel Vormgever

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als audiovisueel Vormgever dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor audiovisueel Vormgever belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als audiovisueel Vormgever. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Audiovisueel Vormgever, CV Audiovisueel Vormgever, sollicitatie Audiovisueel Vormgever.

Interviews met audiovisueel Vormgever

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen audiovisueel Vormgever

Vacatures audiovisueel vormgever

Op zoek naar een nieuwe baan als Audiovisueel Vormgever? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Audiovisueel Vormgever. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Audiovisueel Vormgever is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bedenken en visueel uitwerken van reclames, advertenties en het assisteren bij het maken van film- en televisieproducties. Vooral de verantwoordelijkheid voor het creatieve gedeelte van het uitwerkingsproces ligt bij de Audiovisueel Vormgever. De Audiovisueel Vormgever werkt meestal in opdracht van een klant.

Beoordeling Audiovisueel Vormgever

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Audiovisueel Vormgever' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Audiovisueel Vormgever

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep