U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Autohandelaar

Autohandelaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een autohandelaar? Lees de functieomschrijving.

De Autohandelaar koopt auto’s in om ze vervolgens voor een hoger bedrag weer te kunnen verkopen. De Autohandelaar is eigen baas en bepaalt zelf welke auto’s ingekocht worden. De Autohandelaar heeft een verscheidenheid aan taken, naast het in- en verkopen van auto’s, moet de Autohandelaar ook klantgericht werken, reclame maken en verstand hebben van auto’s en hun waarde.

Als de Autohandelaar een auto aangeboden krijgt en wil gaan kopen, bekijkt de Autohandelaar deze op eventuele beschadigingen en roest. Vervolgens rijdt de Autohandelaar een rondje met de auto. Op basis hiervan  moet de Autohandelaar de waarde van de auto inschatten en deze tegen een zo scherp mogelijk prijs kopen.  De ingekochte auto’s worden door de Autohandelaar vervolgens voorzien van de benodigde informatie. Vervolgens moet de Autohandelaar de ingekochte auto’s weer zien te verkopen. De Autohandelaar heeft vaak een showroom waarin de auto’s opgesteld staan en adverteert op het internet.

De Autohandelaar moet bij de verkoop goed naar de wensen van de klant luisteren en deze zo goed mogelijk adviseren. Vervolgens moet de Autohandelaar goed kunnen onderhandelen om de auto voor zo veel mogelijk geld weer te verkopen. Doordat dit meer is dan de inkoopprijs, verdient de Autohandelaar zijn geld. Maar de Autohandelaar moet ook niet te veel voor de auto vragen, want dan bestaat de kans dat de auto niet verkocht wordt en heeft de Autohandelaar al wel de inkoopprijs betaalt. De Autohandelaar houdt zich constant bezig met dit spanningsveld om zo veel mogelijk geld te verdienen. 

Mensen vonden ons op: Job Autohandelaar, Baan Autohandelaar, Autohandelaar Worden, Functie-eisen Autohandelaar, Verantwoordelijkheden Autohandelaar, Functieprofiel Autohandelaar, Wat doet een Autohandelaar, Werken als Autohandelaar.

Autohandelaar worden: Opleiding tot autohandelaar

De Autohandelaar moet veel kennis hebben van auto´s en hun economische waarde. Ook moet de Autohandelaar beschikken over inzicht in de verkoop van auto´s, zoals de wensen van de klant en hoe de auto´s het beste onder de aandacht gebracht kunnen worden. De Autohandelaar leert dit het meest door ervaring. Een commerciële opleiding is aan te raden, maar niet noodzakelijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Autohandelaar, Autohandelaar Worden, Opleidingsniveau Autohandelaar, Scholing Autohandelaar, Studie Autohandelaar, Bijscholing Autohandelaar, Omscholing Autohandelaar.

Organisaties waar een autohandelaar doorgaans werkzaam is

De Autohandelaar is meestal eigen baas. De Autohandelaar koopt zelf de auto´s in en verkoopt deze weer. De Autohandelaar is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Autohandelaar, Autohandelaar Worden, Opleidingsniveau Autohandelaar, Scholing Autohandelaar, Studie Autohandelaar, Bijscholing Autohandelaar, Omscholing Autohandelaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden autohandelaar

Het salaris van de Autohandelaar is lastig in te schatten. Het salaris is sterk afhankelijk van de auto´s die de Autohandelaar inkoopt en voor hoeveel de Autohandelaar deze weer weet te verkopen. Een succesvolle Autohandelaar kan veel verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Autohandelaar, Loon Autohandelaar, Wat verdien je als Autohandelaar, Salarisschaal Autohandelaar, Salarisindicatie Autohandelaar, Bonus Autohandelaar, CAO Autohandelaar, Brutoloon Autohandelaar, Nettoloon Autohandelaar, Vakantiedagen Autohandelaar, Pensioen Autohandelaar.

Competenties, skills & vaardigheden autohandelaar

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Financieel bewustzijn
 • Onafhankelijkheid
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Autohandelaar, Vaardigheden Autohandelaar, Attitude Autohandelaar, Kwalificaties Autohandelaar, Competentieprofiel Autohandelaar.

Boeken voor het beroep autohandelaar

Wil je meer weten over het beroep autohandelaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je autohandelaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken autohandelaar te komen.

Ode aan de autohandelaar | R. Royce

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789082857306 | 110 pagina's

Er verdwijnt langzaam een beroepsgroep waarover iedereen wel iets weet, maar niemand weet hoe het nu echt zit. De autohandelaar! Door de komst van tv-programma's als kassa en rader, de invloed van consumenten- en branche organisaties ANWB en Bovag, het ku...

Rechercheur Van Driel en de vermiste autohandelaar | R. den Ouden

Nederlands | Bindwijze overig | 9789463700054 | 200 pagina's

serie: Van Driel & Van Boxtel – deel 7 Als Alex van Houthem 's avonds laat nog op zijn bedrijf is, wordt hij door twee gemaskerde mannen overvallen. Hij heeft geen idee wie zijn belagers zijn en wat de reden is. Hoewel ... hij heeft onlangs wel een auto v...

Rabattschlacht im deutschen Autohandel | t. Eismann

Geht die Rabattiitis in der Automobilindustrie auch 2007 weiter? - Duitstalig | Druk: 1 | E-book | 9783737919753

Die Mehrwertsteuer-Erhöhung kommt 2007 mit noch höheren Rabatten werden wohl die Kunden im ersten Halbjahr 2007 gehalten. (5) Die amerikanische Rabattpolitik hat auch in Deutschland Einzug gehalten, dies wird sicherlich auf kurze und mittlere Sicht so for...

Mensen vonden ons op: boeken voor Autohandelaar, Autohandelaar ebooks, boek Autohandelaar.

Persoonstypen autohandelaar

De Autohandelaar moet resultaatgericht kunnen werken om zo voor een goede prijs auto’s te kunnen kopen en weer verkopen (Succesvolle werker). De Autohandelaar moet over een gedegen kennis van auto’s beschikken. Ook moet de Autohandelaar goed naar de wensen van de klant luisteren en de klant deskundig adviseren. De Autohandelaar moet zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Autohandelaar, Karakter Autohandelaar.

Netwerk autohandelaar

De Autohandelaar is eigen baas. Sommige Autohandelaren hebben personeel in dienst die hen helpen bij de in- en verkoop van auto’s. De Autohandelaar heeft contact met mensen die hun auto willen verkopen en met mensen die op zoek zijn naar een auto.

Mensen vonden ons op: Collega’s Autohandelaar, Medewerkers Autohandelaar.

Is het beroep autohandelaar iets voor jou?

Zou je graag autohandelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als autohandelaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Autohandelaar, beroepskeuzetest Autohandelaar, beroep Autohandelaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden autohandelaar

De Autohandelaar is vaak eigen baas en start daarmee een eigen onderneming. Door naamsbekendheid te creëren en succesvol auto’s in te kopen en weer te verkopen kan de Autohandelaar doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score autohandelaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep autohandelaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Autohandelaar, Promotie mogelijkheden Autohandelaar, Carriere Autohandelaar.

Solliciteren op de functie autohandelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als autohandelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor autohandelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als autohandelaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Autohandelaar, CV Autohandelaar, sollicitatie Autohandelaar.

Interviews met autohandelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen autohandelaar

Vacatures autohandelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Autohandelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Autohandelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Autohandelaar koopt auto’s in om ze vervolgens voor een hoger bedrag weer te kunnen verkopen. De Autohandelaar is eigen baas en bepaalt zelf welke auto’s ingekocht worden. De Autohandelaar heeft een verscheidenheid aan taken, naast het in- en verkopen van auto’s, moet de Autohandelaar ook klantgericht werken, reclame maken en verstand hebben van auto’s en hun waarde.

Beoordeling Autohandelaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Autohandelaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Autohandelaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep