U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Betonboorder

Betonboorder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een betonboorder? Lees de functieomschrijving.

Een betonboorder maakt sparingen en gaten in beton, baksteen, natuursteen en wegen. Hij werkt altijd op locatie (bijvoorbeeld aan de weg of op een bouwplaats) met diamantboren of zagen en is werkzaam voor een betonboringsbedrijf.

Het belangrijkste onderdeel van het werk van de betonboorder is het verhelpen van onstane problemen of het wijzigen van constructies bij de locaties waar hij werkzaam is. De betonboorder boort op deze locatie gaten, maakt sleuven en zaagt o.a. vloeren en wanden. Daarnaast bereidt hij de projecten voor, richt hij de werkplek in en overlegt met de opdrachtgever om zo zijn werk zo goed mogelijk te kunnen verrichten.

De betonboorder werkt zelfstandig en secuur, heeft ruimtelijk en technisch inzicht, verantwoordelijkheidsgevoel en gaat veilig te werk.

 

Mensen vonden ons op: Job Betonboorder, Baan Betonboorder, Betonboorder Worden, Functie-eisen Betonboorder, Verantwoordelijkheden Betonboorder, Functieprofiel Betonboorder, Wat doet een Betonboorder, Werken als Betonboorder.

Betonboorder worden: Opleiding tot betonboorder

Er zijn verschillende opleidingen tot betonboorder. Deze opleidingen zijn MBO niveau 3 opleidingen en duren tussen de drie en vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Betonboorder, Betonboorder Worden, Opleidingsniveau Betonboorder, Scholing Betonboorder, Studie Betonboorder, Bijscholing Betonboorder, Omscholing Betonboorder.

Organisaties waar een betonboorder doorgaans werkzaam is

De betonboorder werkt voor het betonboorbedrijf en voor de instellingen die hem inhuren. Daarnaast kan de meer ervaren betonboorder ook aan de slag als zelfstandig ondernemer.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Betonboorder, Betonboorder Worden, Opleidingsniveau Betonboorder, Scholing Betonboorder, Studie Betonboorder, Bijscholing Betonboorder, Omscholing Betonboorder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden betonboorder

Het salaris van de betonboorder zal tussen de 1200 en 1800 euro liggen. Hierbij komen dan nog een aantal arbeidsvoorwaarden die gelden in de bouw, waarbij rekening gehouden wordt met de zwaarte en de veiligheid van het werk en de risico's die het werk met zich meebrengt.

Mensen vonden ons op: Salaris Betonboorder, Loon Betonboorder, Wat verdien je als Betonboorder, Salarisschaal Betonboorder, Salarisindicatie Betonboorder, Bonus Betonboorder, CAO Betonboorder, Brutoloon Betonboorder, Nettoloon Betonboorder, Vakantiedagen Betonboorder, Pensioen Betonboorder.

Competenties, skills & vaardigheden betonboorder

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Visie
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Betonboorder, Vaardigheden Betonboorder, Attitude Betonboorder, Kwalificaties Betonboorder, Competentieprofiel Betonboorder.

Boeken voor het beroep betonboorder

Wil je meer weten over het beroep betonboorder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je betonboorder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken betonboorder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Betonboorder, Betonboorder ebooks, boek Betonboorder.

Persoonstypen betonboorder

De betonboorder heeft een grote verantwoordelijkheid in het werk dat hij verricht. Het beroep van betonboorder is erg zwaar en gevaarlijk, dus de betonboorder moet secuur en voorzichtig te werk gaan om zo veilig zijn werk te kunnen volbrengen. De betonboorder moet goed op zijn apparatuur letten en goed kijken waar eventuele dingen fout kunnen lopen om zo deze fouten voor te kunnen zijn. (succesvolle werker en waarnemer).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Betonboorder, Karakter Betonboorder.

Netwerk betonboorder

De betonboorder werkt voor het betonboorbedrijf dat hem inhuurt en hem opdrachten geeft en de locaties en instellingen waar hij moet gaan boren. Daarnaast werkt hij nauw samen met  de leidinggevende die hem de ins en outs van de opdracht vertelt zodat hij de opdrachten goed kan voorbereiden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Betonboorder, Medewerkers Betonboorder.

Is het beroep betonboorder iets voor jou?

Zou je graag betonboorder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als betonboorder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Betonboorder, beroepskeuzetest Betonboorder, beroep Betonboorder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden betonboorder

De betonboorder kan na het behalen van aanvullende opleidingen en voldoende werkervaring doorgroeien naar andere functies binnen het betonboorbedrijf. Daarnaast kan hij ook aan de slag als zelfstandig ondernemer.

Arbeidsmarktperspectief score betonboorder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep betonboorder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Betonboorder, Promotie mogelijkheden Betonboorder, Carriere Betonboorder.

Solliciteren op de functie betonboorder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als betonboorder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor betonboorder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als betonboorder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Betonboorder, CV Betonboorder, sollicitatie Betonboorder.

Interviews met betonboorder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen betonboorder

Vacatures betonboorder

Op zoek naar een nieuwe baan als Betonboorder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Betonboorder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een betonboorder maakt sparingen en gaten in beton, baksteen, natuursteen en wegen. Hij werkt altijd op locatie (bijvoorbeeld aan de weg of op een bouwplaats) met diamantboren of zagen en is werkzaam voor een betonboringsbedrijf. Het belangrijkste onderdeel van het werk van de betonboorder is het verhelpen van onstane problemen of het wijzigen van constructies bij de locaties waar hij werkzaam is.

Beoordeling Betonboorder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Betonboorder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Betonboorder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep