U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Biomedisch Wetenschapper

Biomedisch Wetenschapper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een biomedisch Wetenschapper? Lees de functieomschrijving.

De Biomedisch Wetenschapper doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de geneeskunde. Kennis over de zieke en gezonde mens staat hierbij centraal en de Biomedisch Wetenschapper doet dan ook onderzoek naar ziekte en gezondheid. Het werk van de Biomedisch Wetenschapper is daarmee sterk verbonden met de medische praktijk.

De Biomedisch Wetenschapper houdt zich bezig met de geneeskunde. Waar een arts meer patiëntgericht werkt, richt de Biomedisch Wetenschapper zich op het doen van onderzoek.  Naast de raakvlakken met de geneeskunde heeft de biomedische wetenschap ook raakvlakken met onder meer psychologie, biologie en bewegingswetenschappen. Biomedische wetenschappen is geen artsenopleiding, maar gericht op het doen van onderzoek en het geneeskundig onderzoeksdomein.

De Biomedisch Wetenschapper zoekt naar oorzaken van ziektes en het bestrijden van deze ziektes. De Biomedisch Wetenschapper richt zich op het verbeteren en ontwikkelen van behandelmethodes en het ontwikkelen van medicijnen. Het werk van de Biomedisch Wetenschapper is hiermee maatschappelijk zeer relevant en een altijd actueel onderwerp. Hiervoor heeft de Biomedisch Wetenschapper een gedegen medische kennis, weet de Biomedisch Wetenschapper hoe het menselijk lichaam functioneert, gebouwd is en hoe het lichaam zich ontwikkelt. De Biomedisch Wetenschapper kan in verschillende richtingen onderzoek doen. Denk hierbij aan het effect van (vreemde) stoffen op de gezondheid, medische sociologie en het ontwikkelen van technische hulpmiddelen bij onderzoek en behandeling.

Mensen vonden ons op: Job Biomedisch Wetenschapper, Baan Biomedisch Wetenschapper, Biomedisch Wetenschapper Worden, Functie-eisen Biomedisch Wetenschapper, Verantwoordelijkheden Biomedisch Wetenschapper, Functieprofiel Biomedisch Wetenschapper, Wat doet een Biomedisch Wetenschapper, Werken als Biomedisch Wetenschapper.

Biomedisch Wetenschapper worden: Opleiding tot biomedisch Wetenschapper

Om aan de slag te kunnen als Biomedisch Wetenschapper is de WO opleiding Biomedisch wetenschappen het meest voor de hand liggend. Deze universitaire opleiding heeft vooral in de eerste jaren een duidelijk overlap met de opleiding Geneeskunde. Na de bacheloropleiding kan nog een masteropleiding gevolgd worden. Hierin zijn verschillende afstudeerrichtingen mogelijk die zich elk specialiseren op een bepaalde gebied van de biomedische wetenschap.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Biomedisch Wetenschapper, Biomedisch Wetenschapper Worden, Opleidingsniveau Biomedisch Wetenschapper, Scholing Biomedisch Wetenschapper, Studie Biomedisch Wetenschapper, Bijscholing Biomedisch Wetenschapper, Omscholing Biomedisch Wetenschapper.

Organisaties waar een biomedisch Wetenschapper doorgaans werkzaam is

De Biomedisch Wetenschapper houdt zich voornamelijk bezig met het doen van onderzoek. De Biomedisch Wetenschapper kan om deze reden als onderzoeker op de universiteit aan de slag, bij een onafhankelijk onderzoeksinstituut of in de farmaceutische industrie. Ook kan de Biomedisch Wetenschapper bij de overheid als beleidsmedewerker op het gebied van de gezondheidszorg aan de slag, als leraar biologie of als voorlichter in de gezondheidszorg. De Biomedisch Wetenschapper is meestal actief in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Biomedisch Wetenschapper, Biomedisch Wetenschapper Worden, Opleidingsniveau Biomedisch Wetenschapper, Scholing Biomedisch Wetenschapper, Studie Biomedisch Wetenschapper, Bijscholing Biomedisch Wetenschapper, Omscholing Biomedisch Wetenschapper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden biomedisch Wetenschapper

Het startsalaris van de Biomedisch Wetenschapper ligt gemiddeld rond de €2300,-. Naarmate de Biomedisch Wetenschapper meer ervaring opdoet en successen boekt, kan dit salaris snel oplopen. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn vanzelfsprekend wel afhankelijk van de organisatie waar de Biomedisch Wetenschapper werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Biomedisch Wetenschapper, Loon Biomedisch Wetenschapper, Wat verdien je als Biomedisch Wetenschapper, Salarisschaal Biomedisch Wetenschapper, Salarisindicatie Biomedisch Wetenschapper, Bonus Biomedisch Wetenschapper, CAO Biomedisch Wetenschapper, Brutoloon Biomedisch Wetenschapper, Nettoloon Biomedisch Wetenschapper, Vakantiedagen Biomedisch Wetenschapper, Pensioen Biomedisch Wetenschapper.

Competenties, skills & vaardigheden biomedisch wetenschapper

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Innovatief
 • Accuratesse
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Biomedisch Wetenschapper, Vaardigheden Biomedisch Wetenschapper, Attitude Biomedisch Wetenschapper, Kwalificaties Biomedisch Wetenschapper, Competentieprofiel Biomedisch Wetenschapper.

Boeken voor het beroep biomedisch wetenschapper

Wil je meer weten over het beroep biomedisch wetenschapper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je biomedisch wetenschapper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken biomedisch wetenschapper te komen.

Denken over lichamen | Pieter R. Adriaens

Wijsbegeerte voor biomedische wetenschappers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463371797 | 216 pagina's

Wijsbegeerte is een verwarrende bezigheid. Filosofen zijn immers erg bedreven in het ondermijnen van onze dierbare zekerheden en vanzelfsprekendheden. Ze zijn steeds bereid een tegenstem te vertolken en zijn dol op tegenkanting, tegenvoorbeelden en tegenw...

Mensen vonden ons op: boeken voor Biomedisch Wetenschapper, Biomedisch Wetenschapper ebooks, boek Biomedisch Wetenschapper.

Persoonstypen biomedisch Wetenschapper

De Biomedisch Wetenschapper heeft een passie voor (wetenschappelijk) onderzoek. De Biomedisch Wetenschapper heeft goede analytische en onderzoeksvaardigheden (Waarnemer). Ook moet de Biomedisch Wetenschapper op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de gezondheidszorg en de onderzoeksresultaten weten te vertalen naar de praktijk (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Biomedisch Wetenschapper, Karakter Biomedisch Wetenschapper.

Netwerk biomedisch Wetenschapper

De Biomedisch Wetenschapper werkt samen met diverse mensen in de gezondheidszorg. Tijdens het onderzoek heeft de Biomedisch Wetenschapper contact met andere onderzoekers en wetenschappers. Daarnaast is het belangrijk dat de Biomedisch Wetenschapper ook contact houdt met de mensen binnen de gezondheidszorg. De Biomedisch Wetenschapper heeft om deze reden bijvoorbeeld ook contact met artsen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Biomedisch Wetenschapper, Medewerkers Biomedisch Wetenschapper.

Is het beroep biomedisch Wetenschapper iets voor jou?

Zou je graag biomedisch Wetenschapper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als biomedisch Wetenschapper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Biomedisch Wetenschapper, beroepskeuzetest Biomedisch Wetenschapper, beroep Biomedisch Wetenschapper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden biomedisch Wetenschapper

De gezondheidszorg is maatschappelijk zeer relevant en een altijd actueel onderwerp. Onderzoek in de gezondheidszorg is belangrijk en daarom is er ook voldoende vraag naar Biomedisch Wetenschappers. Bij succesvolle onderzoeken en gedrevenheid zijn er ook voldoende doorgroeimogelijkheden voor de Biomedisch Wetenschapper.

Arbeidsmarktperspectief score biomedisch Wetenschapper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep biomedisch Wetenschapper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Biomedisch Wetenschapper, Promotie mogelijkheden Biomedisch Wetenschapper, Carriere Biomedisch Wetenschapper.

Solliciteren op de functie biomedisch Wetenschapper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als biomedisch Wetenschapper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor biomedisch Wetenschapper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als biomedisch Wetenschapper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Biomedisch Wetenschapper, CV Biomedisch Wetenschapper, sollicitatie Biomedisch Wetenschapper.

Interviews met biomedisch Wetenschapper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen biomedisch Wetenschapper

Vacatures biomedisch wetenschapper

Op zoek naar een nieuwe baan als Biomedisch Wetenschapper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Biomedisch Wetenschapper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Biomedisch Wetenschapper doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de geneeskunde. Kennis over de zieke en gezonde mens staat hierbij centraal en de Biomedisch Wetenschapper doet dan ook onderzoek naar ziekte en gezondheid. Het werk van de Biomedisch Wetenschapper is daarmee sterk verbonden met de medische praktijk.

Beoordeling Biomedisch Wetenschapper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Biomedisch Wetenschapper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Biomedisch Wetenschapper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

superleuk beroep wil ik later best worden :)

Door: anneloes

Reageer op dit beroep