Biomedisch Wetenschapper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Biomedisch Wetenschapper? Lees de functieomschrijving.

De Biomedisch Wetenschapper doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de geneeskunde. Kennis over de zieke en gezonde mens staat hierbij centraal en de Biomedisch Wetenschapper doet dan ook onderzoek naar ziekte en gezondheid. Het werk van de Biomedisch Wetenschapper is daarmee sterk verbonden met de medische praktijk.

De Biomedisch Wetenschapper houdt zich bezig met de geneeskunde. Waar een arts meer patiëntgericht werkt, richt de Biomedisch Wetenschapper zich op het doen van onderzoek.  Naast de raakvlakken met de geneeskunde heeft de biomedische wetenschap ook raakvlakken met onder meer psychologie, biologie en bewegingswetenschappen. Biomedische wetenschappen is geen artsenopleiding, maar gericht op het doen van onderzoek en het geneeskundig onderzoeksdomein.

De Biomedisch Wetenschapper zoekt naar oorzaken van ziektes en het bestrijden van deze ziektes. De Biomedisch Wetenschapper richt zich op het verbeteren en ontwikkelen van behandelmethodes en het ontwikkelen van medicijnen. Het werk van de Biomedisch Wetenschapper is hiermee maatschappelijk zeer relevant en een altijd actueel onderwerp. Hiervoor heeft de Biomedisch Wetenschapper een gedegen medische kennis, weet de Biomedisch Wetenschapper hoe het menselijk lichaam functioneert, gebouwd is en hoe het lichaam zich ontwikkelt. De Biomedisch Wetenschapper kan in verschillende richtingen onderzoek doen. Denk hierbij aan het effect van (vreemde) stoffen op de gezondheid, medische sociologie en het ontwikkelen van technische hulpmiddelen bij onderzoek en behandeling.

Wil je werken als Biomedisch Wetenschapper?

Werk je al als Biomedisch Wetenschapper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Biomedisch Wetenschapper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Biomedisch Wetenschapper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Biomedisch Wetenschapper in één oogopslag

Netwerk:

  • Arts

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Biomedisch Wetenschapper

Wat verdient een Biomedisch Wetenschapper?

Het startsalaris van de Biomedisch Wetenschapper ligt gemiddeld rond de €2300,-. Naarmate de Biomedisch Wetenschapper meer ervaring opdoet en successen boekt, kan dit salaris snel oplopen. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn vanzelfsprekend wel afhankelijk van de organisatie waar de Biomedisch Wetenschapper werkzaam is.

Salarisschaal Biomedisch Wetenschapper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Biomedisch Wetenschapper

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Biomedisch Wetenschapper

Hoe goed is de toekomst voor de Biomedisch Wetenschapper? 

De gezondheidszorg is maatschappelijk zeer relevant en een altijd actueel onderwerp. Onderzoek in de gezondheidszorg is belangrijk en daarom is er ook voldoende vraag naar Biomedisch Wetenschappers. Bij succesvolle onderzoeken en gedrevenheid zijn er ook voldoende doorgroeimogelijkheden voor de Biomedisch Wetenschapper.

Baankans Biomedisch Wetenschapper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Biomedisch Wetenschapper worden: Opleidingen tot Biomedisch Wetenschapper

Hoe word je een Biomedisch Wetenschapper? 

Om aan de slag te kunnen als Biomedisch Wetenschapper is de WO opleiding Biomedisch wetenschappen het meest voor de hand liggend. Deze universitaire opleiding heeft vooral in de eerste jaren een duidelijk overlap met de opleiding Geneeskunde. Na de bacheloropleiding kan nog een masteropleiding gevolgd worden. Hierin zijn verschillende afstudeerrichtingen mogelijk die zich elk specialiseren op een bepaalde gebied van de biomedische wetenschap.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Biomedisch Wetenschapper

Meer opleidingen Biomedisch Wetenschapper

Weet je nog niet of je Biomedisch Wetenschapper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Biomedisch Wetenschapper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Biomedisch Wetenschapper

Met wie werkt een Biomedisch Wetenschapper samen? 

De Biomedisch Wetenschapper werkt samen met diverse mensen in de gezondheidszorg. Tijdens het onderzoek heeft de Biomedisch Wetenschapper contact met andere onderzoekers en wetenschappers. Daarnaast is het belangrijk dat de Biomedisch Wetenschapper ook contact houdt met de mensen binnen de gezondheidszorg. De Biomedisch Wetenschapper heeft om deze reden bijvoorbeeld ook contact met artsen.


  • Arts
Biomedisch Wetenschapper


Organisaties waar een Biomedisch Wetenschapper werkzaam is

Waar werkt een Biomedisch Wetenschapper meestal? 

De Biomedisch Wetenschapper houdt zich voornamelijk bezig met het doen van onderzoek. De Biomedisch Wetenschapper kan om deze reden als onderzoeker op de universiteit aan de slag, bij een onafhankelijk onderzoeksinstituut of in de farmaceutische industrie. Ook kan de Biomedisch Wetenschapper bij de overheid als beleidsmedewerker op het gebied van de gezondheidszorg aan de slag, als leraar biologie of als voorlichter in de gezondheidszorg. De Biomedisch Wetenschapper is meestal actief in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Biomedisch Wetenschapper

Waar kun je het beste werken als Biomedisch Wetenschapper? Hieronder vindt je de best door de Biomedisch Wetenschapper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Biomedisch Wetenschapper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Biomedisch Wetenschapper:

Welke competenties heeft een een Biomedisch Wetenschapper nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Biomedisch Wetenschapper

Wat voor persoonlijkheid heb je als Biomedisch Wetenschapper nodig? 

De Biomedisch Wetenschapper heeft een passie voor (wetenschappelijk) onderzoek. De Biomedisch Wetenschapper heeft goede analytische en onderzoeksvaardigheden (Waarnemer). Ook moet de Biomedisch Wetenschapper op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de gezondheidszorg en de onderzoeksresultaten weten te vertalen naar de praktijk (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Biomedisch Wetenschapper


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Biomedisch Wetenschapper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Biomedisch Wetenschapper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Biomedisch Wetenschapper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Biomedisch Wetenschapper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Biomedisch Wetenschapper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Biomedisch Wetenschapper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Biomedisch Wetenschapper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Biomedisch Wetenschapper iets voor je?

Zou je graag Biomedisch Wetenschapper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Biomedisch Wetenschapper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Biomedisch Wetenschapper

anneloes

superleuk beroep wil ik later best worden :)

anneloes

superleuk beroep wil ik later best worden :)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar