U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Circusartiest

Circusartiest worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een circusartiest? Lees de functieomschrijving.

 

Een Circusartiest is een artiest die optreedt in een circus. Dit kunnen verschillende artiesten zijn, zoals Acrobaten, Clowns, Jongleurs, Dierentemmers of Goochelaars. Zij hebben allen een bepaald talent dat zij laten zien tijdens optredens in het circus.

Acrobaten laten hun lenigheid en balans zien aan een publiek. Ze doen dit bijvoorbeeld in de trapeze of in doeken. Clowns entertainen het publiek. Ze maken grappen en doen wat kunstjes. Jongleurs gooien met objecten en vangen deze weer op. Dit kunnen ze doen met ballen, maar ook met spectaculairdere objecten als brandende fakkels. Dierentemmers laten zien dat zij wilde dieren als tijgers, leeuwen en olifanten kunsten uit kunnen laten voeren. Goochelaars voeren goocheltrucs uit, zoals kaartentrucs en het laten verdwijnen van mensen.

Tegenwoordig richten sommige circussen zich naast circusacts ook op muziek, zang, dans en comedy. De verschillende aspecten worden zo gecombineerd tot een spectaculaire voorstelling met een verhaal. Overigens trekken niet alle circussen rond. Sommige staan altijd op dezelfde plek. Ook worden niet in elk circus dieren gebruikt.

Een Circusartiest is vaak lang van huis. Hij of zij moet geen last hebben van heimwee en zich goed aan kunnen passen.
 

Mensen vonden ons op: Job Circusartiest, Baan Circusartiest, Circusartiest Worden, Functie-eisen Circusartiest, Verantwoordelijkheden Circusartiest, Functieprofiel Circusartiest, Wat doet een Circusartiest, Werken als Circusartiest.

Circusartiest worden: Opleiding tot circusartiest

 

In Nederland kan in Leeuwarden een opleiding tot professioneel Circusartiest worden gevolgd. Sinds 2006 bestaat er een HBO-opleiding Circus Arts in Rotterdam. Ook zijn interne vooropleidingen te volgen die de basis geven voor een opleiding tot professioneel Circusartiest.

In het buitenland kan bijvoorbeeld een opleiding gevolgd worden in Brussel. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Circusartiest, Circusartiest Worden, Opleidingsniveau Circusartiest, Scholing Circusartiest, Studie Circusartiest, Bijscholing Circusartiest, Omscholing Circusartiest.

Organisaties waar een circusartiest doorgaans werkzaam is

 

Een Circusartiest is vanzelfsprekend werkzaam bij een circus. Een circus streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Circusartiest, Circusartiest Worden, Opleidingsniveau Circusartiest, Scholing Circusartiest, Studie Circusartiest, Bijscholing Circusartiest, Omscholing Circusartiest.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden circusartiest

 

Hoeveel een Circusartiest verdient, hangt natuurlijk af van wat voor soort artiest hij is, hoe vaak hij optreedt, hoeveel ervaring hij heeft en bij welk circus hij werkt.

Secundaire voorwaarden voor een Circusartiest zijn bijvoorbeeld een slaapplek dichtbij het circus, opleidingsmogelijkheden en eventueel bonussen, vakantiedagen, aantrekkelijke regelingen wat betreft de gezondheidszorg en een reiskostenvergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris Circusartiest, Loon Circusartiest, Wat verdien je als Circusartiest, Salarisschaal Circusartiest, Salarisindicatie Circusartiest, Bonus Circusartiest, CAO Circusartiest, Brutoloon Circusartiest, Nettoloon Circusartiest, Vakantiedagen Circusartiest, Pensioen Circusartiest.

Competenties, skills & vaardigheden circusartiest

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Initiatief ontplooien
 • Presenteren
 • Durf
 • Perfectionistisch
Mensen vonden ons op: Kennis Circusartiest, Vaardigheden Circusartiest, Attitude Circusartiest, Kwalificaties Circusartiest, Competentieprofiel Circusartiest.

Boeken voor het beroep circusartiest

Wil je meer weten over het beroep circusartiest? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je circusartiest bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken circusartiest te komen.

Dagboek van een - Circusartiest | Angela Royston

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789461752437 | 32 pagina's

* Wat is een spreekstalmeester? * Waar wonen de circusartiesten? * Wie zet de circustent op? In dit boek vertelt een circusartiest over zijn werk. Hij houdt een week lang een dagboek bij. Je leest hoe hij bij het reizende circus is gekomen. En hoe het is ...

Later word ik… circusartiest | H. Vandermeeren

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789059081888 | 32 pagina's

Annemie Berebrouckx Ben jij een kei in het verzinnen van goocheltrucs? Heb je geen schrik van leeuwen? Stramme spieren en hoogtevrees, daar heb je nog nooit van gehoord? Met hoeveel ballen kan jij al jongleren? Zou je niets liever doen dan rondreizen en o...

Hoe Tem Je Een Leeuw? | Jet Bakels

van welp tot circusartiest - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789025851279 | 37 pagina's

Hoe doe je dat, je hoofd in de muil van een leeuw stoppen? Je voelt dat zijn tanden op je hoofd steunen, heel zachtjes en voorzichtig. Je ruikt zijn adem en doet je ogen even dicht. De trommels roffelen en het publiek houdt zijn adem in... Masai is en sto...

Mensen vonden ons op: boeken voor Circusartiest, Circusartiest ebooks, boek Circusartiest.

Persoonstypen circusartiest

 

Persoonstypen die passen bij een Circusartiest zijn Perfectionist en Levensgenieter.

Om in een circus een baan te vinden, dien je heel erg goed te zijn. De Circusartiest moet zijn trucs of oefeningen perfect beheersen om het publiek goed te vermaken (Perfectionist).

Tevens maakt de Circusartiest van zijn hobby zijn werk. Hij heeft altijd nieuwe ideeën voor nieuwe oefeningen en is enthousiast en optimistisch (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Circusartiest, Karakter Circusartiest.

Netwerk circusartiest

 

Een Circusartiest heeft een hechte band met de andere Circusartiesten, zoals Clowns, Acrobaten, Goochelaars, Dierentemmers en Jongleurs. Ook komt hij in contact met Technici. Samen bespreken zij onder andere het licht en het geluid. Bovendien zal de Circusartiest af en toe contact hebben met de Circusdirecteur die plannen en wijzingen doorgeeft aan de Circusartiesten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Circusartiest, Medewerkers Circusartiest.

Is het beroep circusartiest iets voor jou?

Zou je graag circusartiest willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als circusartiest bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Circusartiest, beroepskeuzetest Circusartiest, beroep Circusartiest kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden circusartiest

 

Een Circusartiest moet heel erg goed zijn om aan de slag te kunnen bij een circus. Dit vereist veel doorzettingsvermogen en discipline.

Als een Circusartiest goed functioneert en veel ervaring heeft, kan hij steeds grotere en moeilijke acts uitvoeren. Ook kan hij dan misschien terecht bij een groter of bekender circus. Eventueel zou een Circusartiest later Circusdirecteur kunnen worden.
 

Arbeidsmarktperspectief score circusartiest

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep circusartiest. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Circusartiest, Promotie mogelijkheden Circusartiest, Carriere Circusartiest.

Solliciteren op de functie circusartiest

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als circusartiest dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor circusartiest belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als circusartiest. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Circusartiest, CV Circusartiest, sollicitatie Circusartiest.

Interviews met circusartiest

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen circusartiest

Vacatures circusartiest

Op zoek naar een nieuwe baan als Circusartiest? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Circusartiest. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Circusartiest is een artiest die optreedt in een circus. Dit kunnen verschillende artiesten zijn, zoals Acrobaten, Clowns, Jongleurs, Dierentemmers of Goochelaars. Zij hebben allen een bepaald talent dat zij laten zien tijdens optredens in het circus.

Beoordeling Circusartiest

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Circusartiest' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Circusartiest

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Dit schept het beeld van een circus artiest 30 jaar geleden. Update vereist!

Door: Artiest in opleiding

Ik ben het in grote lijnen eens met deze beschrijving.Gr.

Door: circusartiest

Reageer op dit beroep