U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Productie

Directeur Productie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Productie? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Productie leidt de Productie afdeling in een bedrijf. De directeur Productie is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Productie van het product waar het bedrijf in handelt.  De directeur Productie heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Productie de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Productie hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Productie is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Productie afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Productie goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Productie om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Productie bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Productie dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Productie om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Productie afdeling niet goed functioneert. De directeur Productie wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Productie verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Productie moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Productie zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Productie neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Productie. Tot slot overlegt de directeur Productie veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Productie bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Job Directeur Productie, Baan Directeur Productie, Directeur Productie Worden, Functie-eisen Directeur Productie, Verantwoordelijkheden Directeur Productie, Functieprofiel Directeur Productie, Wat doet een Directeur Productie, Werken als Directeur Productie.

Directeur Productie worden: Opleiding tot directeur Productie

 

De directeur Productie heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Productie dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Productie verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Productie. Het is van belang dat de directeur Productie een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Productie een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Productie, Directeur Productie Worden, Opleidingsniveau Directeur Productie, Scholing Directeur Productie, Studie Directeur Productie, Bijscholing Directeur Productie, Omscholing Directeur Productie.

Organisaties waar een directeur Productie doorgaans werkzaam is

 

De directeur Productie zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Productie, Directeur Productie Worden, Opleidingsniveau Directeur Productie, Scholing Directeur Productie, Studie Directeur Productie, Bijscholing Directeur Productie, Omscholing Directeur Productie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Productie

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Productie onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Productie tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Productie, Loon Directeur Productie, Wat verdien je als Directeur Productie, Salarisschaal Directeur Productie, Salarisindicatie Directeur Productie, Bonus Directeur Productie, CAO Directeur Productie, Brutoloon Directeur Productie, Nettoloon Directeur Productie, Vakantiedagen Directeur Productie, Pensioen Directeur Productie.

Competenties, skills & vaardigheden directeur productie

 • Samenwerken
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Productie, Vaardigheden Directeur Productie, Attitude Directeur Productie, Kwalificaties Directeur Productie, Competentieprofiel Directeur Productie.

Boeken voor het beroep directeur productie

Wil je meer weten over het beroep directeur productie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur productie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur productie te komen.

Stranger Things | Gina Mcintyre

Worlds Turned Upside Down: The Official Behind-The-Scenes Companion - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781984817426 | 224 pagina's

The official behind-the-scenes companion guide to the first two seasons of Stranger Things and beyond, brought to life with exclusive color photos and stunning concept art. Stranger things have happened. . . . When the first season of Stranger Things debu...

Werken met Logistiek | Hessel Visser

Nederlands | Druk: 8 | Hardcover | 9789001899912 | 544 pagina's

- Standaardwerk voor de kennismaking met het logistieke vakgebied; - toegankelijk en heldere structuur; - praktijkgerichte benadering. Werken met logistiek is de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot hét standaardwerk voor het logistieke vakgebied. Het boek b...

Moderne industriele productie | Jo van de Put

Nederlands | Druk: 2e | Paperback | 9789043024921 | 304 pagina's

Moderne industriele productie 2e druk is een boek van Jo van de Put uitgegeven bij Pearson Benelux B.V.. ISBN 9789043024921 Het maken van een succesvol product is voor een belangrijk gedeelte afhankelijk van de productietechnieken die worden ingezet. Voor...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Productie, Directeur Productie ebooks, boek Directeur Productie.

Persoonstypen directeur Productie

 

De directeur Productie dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Productie veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Productie moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Productie een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Productie. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Productie, Karakter Directeur Productie.

Netwerk directeur Productie

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Productie deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Productie verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Productie de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Productie contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Productie aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Productie een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Productie regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Productie, Medewerkers Directeur Productie.

Is het beroep directeur Productie iets voor jou?

Zou je graag directeur Productie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Productie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Productie, beroepskeuzetest Directeur Productie, beroep Directeur Productie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Productie

 

De directeur Productie moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Productie dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Productie al de hoogste functie is binnen de Productie. Wel zou het kunnen dat de directeur Productie begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Productie zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score directeur Productie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Productie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Productie, Promotie mogelijkheden Directeur Productie, Carriere Directeur Productie.

Solliciteren op de functie directeur Productie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Productie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Productie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Productie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Productie, CV Directeur Productie, sollicitatie Directeur Productie.

Interviews met directeur Productie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Productie

Vacatures directeur productie

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Productie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Productie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur Productie leidt de Productie afdeling in een bedrijf. De directeur Productie is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Productie van het product waar het bedrijf in handelt.

Beoordeling Directeur Productie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Productie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Productie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep