U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Detailhandel

Docent Detailhandel worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Detailhandel? Lees de functieomschrijving.

De docent detailhandel geeft les in het vak detailhandel.

De docent detailhandel geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting detailhandel (waaronder bijvoorbeeld verkoper detailhandel, ondernemer detailhandel of filiaalhouder detailhandel) en/of economie. De docent detailhandel geeft zijn leerlingen/studenten les in alle facetten van het vak detailhandel, waaronder (afhankelijk van de richting detailhandel die ze volgen) bijvoorbeeld het aanleren van koop en verkoopvaardigheden, het aanleren van magazijnwerkzaamheden, het aansturen van een team, het werken met klanten, hoe de leerling/student de goederen moet ontvangen en opslaan, afhandeling van klachten, hoe ze een financiële situatie moeten rapporteren en/of lessen online ondernemerschap. De docent detailhandel geeft zijn studenten/leerlingen zowel theorie als praktijklessen.

De docent detailhandel ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen, tentamens en projecten, kijkt deze na, bespreekt deze en becijfert deze. Daarnaast houdt de docent detailhandel de ontwikkeling van zijn studenten/leerlingen nauwlettend in de gaten en geeft waar nodig extra aandacht of individuele begeleiding.

De docent detailhandel heeft verstand van het vak detailhandel. Hij weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier over te brengen en heeft affiniteit met de doelgroep. Ook durft de docent detailhandel streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om zo de orde in de klas te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden binnen de klas is de docent detailhandel ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (om de opleidingen en de leerlingen te bespreken).

Mensen vonden ons op: Job Docent Detailhandel, Baan Docent Detailhandel, Docent Detailhandel Worden, Functie-eisen Docent Detailhandel, Verantwoordelijkheden Docent Detailhandel, Functieprofiel Docent Detailhandel, Wat doet een Docent Detailhandel, Werken als Docent Detailhandel.

Docent Detailhandel worden: Opleiding tot docent Detailhandel

De docent detailhandel heeft over het algemeen zelf een diploma behaald één van de opleidingen ''Detailhandel'' en is na enige jaren werkervaring en over het algemeen het behalen van een onderwijsbevoegdheid (op een docentenopleiding) les gaan geven om zijn kennis en visie op het gebied van detailhandel op studenten/leerlingen over te gaan brengen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Detailhandel, Docent Detailhandel Worden, Opleidingsniveau Docent Detailhandel, Scholing Docent Detailhandel, Studie Docent Detailhandel, Bijscholing Docent Detailhandel, Omscholing Docent Detailhandel.

Organisaties waar een docent Detailhandel doorgaans werkzaam is

De docent detailhandel werkt op een MBO of HBO opleiding op een school

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Detailhandel, Docent Detailhandel Worden, Opleidingsniveau Docent Detailhandel, Scholing Docent Detailhandel, Studie Docent Detailhandel, Bijscholing Docent Detailhandel, Omscholing Docent Detailhandel.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Detailhandel

De docent detailhandel verdient tussen de €1200,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal uren dat hij werkt, de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Detailhandel, Loon Docent Detailhandel, Wat verdien je als Docent Detailhandel, Salarisschaal Docent Detailhandel, Salarisindicatie Docent Detailhandel, Bonus Docent Detailhandel, CAO Docent Detailhandel, Brutoloon Docent Detailhandel, Nettoloon Docent Detailhandel, Vakantiedagen Docent Detailhandel, Pensioen Docent Detailhandel.

Competenties, skills & vaardigheden docent detailhandel

 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van detailhandel
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Detailhandel, Vaardigheden Docent Detailhandel, Attitude Docent Detailhandel, Kwalificaties Docent Detailhandel, Competentieprofiel Docent Detailhandel.

Boeken voor het beroep docent detailhandel

Wil je meer weten over het beroep docent detailhandel? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent detailhandel bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent detailhandel te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Detailhandel, Docent Detailhandel ebooks, boek Docent Detailhandel.

Persoonstypen docent Detailhandel

De docent detailhandel is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak detailhandel op zijn leerlingen/studenten over en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de docent detailhandel een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, kijkt of ze goed aan het werk zijn en houdt zo bij wie waar is en wie eventueel extra begeleiding nodig heeft of er harder aan moet trekken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Detailhandel, Karakter Docent Detailhandel.

Netwerk docent Detailhandel

Het netwerk van de docent detailhandel bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, zijn collega's, en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Detailhandel, Medewerkers Docent Detailhandel.

Is het beroep docent Detailhandel iets voor jou?

Zou je graag docent Detailhandel willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Detailhandel bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Detailhandel, beroepskeuzetest Docent Detailhandel, beroep Docent Detailhandel kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Detailhandel

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent detailhandel is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid omdat er altijd wel scholen op zoek zijn naar een docent detailhandel om het team te versterken.

Daarnaast kan de docent detailhandel ook doorgroeien binnen het onderwijs door bijvoorbeeld een mentorrol op zich te nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent Detailhandel

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Detailhandel. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Detailhandel, Promotie mogelijkheden Docent Detailhandel, Carriere Docent Detailhandel.

Solliciteren op de functie docent Detailhandel

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Detailhandel dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Detailhandel belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Detailhandel. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Detailhandel, CV Docent Detailhandel, sollicitatie Docent Detailhandel.

Interviews met docent Detailhandel

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Detailhandel

Vacatures docent detailhandel

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Detailhandel? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Detailhandel. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent detailhandel geeft les in het vak detailhandel. De docent detailhandel geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting detailhandel (waaronder bijvoorbeeld verkoper detailhandel, ondernemer detailhandel of filiaalhouder detailhandel) en/of economie. De docent detailhandel geeft zijn leerlingen/studenten les in alle facetten van het vak detailhandel, waaronder (afhankelijk van de richting detailhandel die ze volgen) bijvoorbeeld het aanleren van koop en verkoopvaardigheden, het aanleren van magazijnwerkzaamheden, het aansturen van een team, het werken met klanten, hoe de leerling/student de goederen moet ontvangen en opslaan, afhandeling van klachten, hoe ze een financiële situatie moeten rapporteren en/of lessen online ondernemerschap.

Beoordeling Docent Detailhandel

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Detailhandel' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Detailhandel

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Een tip voor detailhandel: Een manco bij de opleiding is dat duurzaamheid nog niet tussen de oren zit van docenten.

De huidige generatie ondernemers heeft nog geleerd dat de winkeldeuren altijd wijd open moeten staan om klanten binnen te krijgen. Dat dat gastvrij is en omdat de buurman het ook doet.

In de winter leidt dat tot enorme energieverspilling (45%weggegooid geld), maar tevens inkomensderving door ziekteverzuim door (tocht, kou ziek) personeel, meer diefstal en reputatieschade (verontwaardigde klanten die thuis tochtstrips aanbrengen en hier ongewenste verspilling zien. 

Dat is in deze tijd niet meer te rechtvaardigen.

Door: Haasje

Volledi mee eens.Helaas,we zijn roependen in de woestijn.Gr.

Door: Karin

Reageer op dit beroep