U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent Russisch

Docent Russisch worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent Russisch? Lees de functieomschrijving.

De docent Russisch geeft les in het vak Russisch.

De docent Russisch geeft les op een middelbare school aan HAVO of VWO klassen, op het gymnasium, op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk). De docent Russisch geeft les in het vak Russisch. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Russisch kunnen communiceren, leert ze in het Russisch schrijven, leert ze Russisch lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Russisch van pas zijn. De docent Russisch geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Daarnaast legt de docent Russisch mondelinge examens en tentamens over de Russische literatuur af met zijn leerlingen/studenten.

De docent Russisch heeft zelf veel verstand van de Russische taal, kan vloeiend Russisch spreken en kan de taal goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Russisch op een rustige, interessante en educatieve manier uit te geven. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook ontwikkelt de docent Russisch zijn eigen lesmateriaal, opdrachten, toetsen en tentamens. De docent Russisch durft ook streng op te treden wanneer dit nodig is. Daarnaast vergadert de docent Russisch met zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Job Docent Russisch, Baan Docent Russisch, Docent Russisch Worden, Functie-eisen Docent Russisch, Verantwoordelijkheden Docent Russisch, Functieprofiel Docent Russisch, Wat doet een Docent Russisch, Werken als Docent Russisch.

Docent Russisch worden: Opleiding tot docent Russisch

De docent Russisch heeft een opleiding ''docent Russisch/leraar Russisch'' gevolgd. Deze is HBO of WO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Russisch, Docent Russisch Worden, Opleidingsniveau Docent Russisch, Scholing Docent Russisch, Studie Docent Russisch, Bijscholing Docent Russisch, Omscholing Docent Russisch.

Organisaties waar een docent Russisch doorgaans werkzaam is

De docent Russisch werkt op een school en geeft les aan HAVO, VWO klassen, klassen op het gymnasium, klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent Russisch, Docent Russisch Worden, Opleidingsniveau Docent Russisch, Scholing Docent Russisch, Studie Docent Russisch, Bijscholing Docent Russisch, Omscholing Docent Russisch.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent Russisch

De docent Russisch verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent Russisch, Loon Docent Russisch, Wat verdien je als Docent Russisch, Salarisschaal Docent Russisch, Salarisindicatie Docent Russisch, Bonus Docent Russisch, CAO Docent Russisch, Brutoloon Docent Russisch, Nettoloon Docent Russisch, Vakantiedagen Docent Russisch, Pensioen Docent Russisch.

Competenties, skills & vaardigheden docent russisch

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
 • Verstand van Russisch
 • Vloeiend Russisch kunnen spreken
Mensen vonden ons op: Kennis Docent Russisch, Vaardigheden Docent Russisch, Attitude Docent Russisch, Kwalificaties Docent Russisch, Competentieprofiel Docent Russisch.

Boeken voor het beroep docent russisch

Wil je meer weten over het beroep docent russisch? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent russisch bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent russisch te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent Russisch, Docent Russisch ebooks, boek Docent Russisch.

Persoonstypen docent Russisch

De docent Russisch is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Russisch over op zijn leerlingen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding. Ook is de docent Russisch een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen van zijn leerlingen, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent Russisch, Karakter Docent Russisch.

Netwerk docent Russisch

Het netwerk van de docent Russisch bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, de ouders van leerlingen op ouderavonden en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent Russisch, Medewerkers Docent Russisch.

Is het beroep docent Russisch iets voor jou?

Zou je graag docent Russisch willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent Russisch bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent Russisch, beroepskeuzetest Docent Russisch, beroep Docent Russisch kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent Russisch

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Russisch is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Russisch wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een diploma van de opleiding ''docent Russisch'' hebben behaald.

Arbeidsmarktperspectief score docent Russisch

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent Russisch. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent Russisch, Promotie mogelijkheden Docent Russisch, Carriere Docent Russisch.

Solliciteren op de functie docent Russisch

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent Russisch dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent Russisch belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent Russisch. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent Russisch, CV Docent Russisch, sollicitatie Docent Russisch.

Interviews met docent Russisch

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent Russisch

Vacatures docent russisch

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent Russisch? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent Russisch. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent Russisch geeft les in het vak Russisch. De docent Russisch geeft les op een middelbare school aan HAVO of VWO klassen, op het gymnasium, op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk). De docent Russisch geeft les in het vak Russisch.

Beoordeling Docent Russisch

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent Russisch' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent Russisch

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep