U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent bedrijfskunde

Docent bedrijfskunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent bedrijfskunde? Lees de functieomschrijving.

De docent bedrijfskunde geeft les in het vak bedrijfskunde.

De docent bedrijfskunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting bedrijfskunde, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent bedrijfskunde is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een vak binnen de bedrijfskunde (waaronder bijvoorbeeld beleidsmedewerker). De docent bedrijfskunde geeft les in alle facetten van het vak bedrijfskunde. Zo geeft hij les in onder andere beleid en politiek, sociale wetenschappen, beleidsanalyse, bestuursrecht, beleidsprocesmethoden, onderzoekstechnieken en Europakunde.

De docent bedrijfskunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijklessen, toetsen, tentamens, opdrachten, werkstukopdrachten en huiswerk die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Na aanleiding van deze resultaten kijkt de docent bedrijfskunde naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en kijkt als het slecht gaat naar wat er aan de hand is en hoe de desbetreffende leerling/student zijn studievoortgang kan verbeteren. Daarnaast biedt hij eventueel individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent bedrijfskunde heeft verstand van het vak bedrijfskunde en weet zijn kennis en visie op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren en/of te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent bedrijfskunde ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de opleiding, de school en de leerling/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de school en opleiding), bij ouderavonden (om met de ouders van de leerlingen/studenten de studievoortgang van hun kind te bespreken) en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage moeten lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent bedrijfskunde, Baan Docent bedrijfskunde, Docent bedrijfskunde Worden, Functie-eisen Docent bedrijfskunde, Verantwoordelijkheden Docent bedrijfskunde, Functieprofiel Docent bedrijfskunde, Wat doet een Docent bedrijfskunde, Werken als Docent bedrijfskunde.

Docent bedrijfskunde worden: Opleiding tot docent bedrijfskunde

De docent bedrijfskunde heeft een WO opleiding ''Bedrijfskunde'', ''Business Administration (WO)'', ''Business Studies (WO)'', ''International Management (WO)'', ''Leraar bedrijfseconomie (HBO)'', ''Leraar 1e graad economie en bedrijfswetenschappen (WO)'' of een andere soortgelijke HBO of WO opleiding gevolgd. Deze opleidingen zijn over het algemeen allemaal vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent bedrijfskunde, Docent bedrijfskunde Worden, Opleidingsniveau Docent bedrijfskunde, Scholing Docent bedrijfskunde, Studie Docent bedrijfskunde, Bijscholing Docent bedrijfskunde, Omscholing Docent bedrijfskunde.

Organisaties waar een docent bedrijfskunde doorgaans werkzaam is

De docent bedrijfskunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent bedrijfskunde, Docent bedrijfskunde Worden, Opleidingsniveau Docent bedrijfskunde, Scholing Docent bedrijfskunde, Studie Docent bedrijfskunde, Bijscholing Docent bedrijfskunde, Omscholing Docent bedrijfskunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent bedrijfskunde

De docent bedrijfskunde verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent bedrijfskunde, Loon Docent bedrijfskunde, Wat verdien je als Docent bedrijfskunde, Salarisschaal Docent bedrijfskunde, Salarisindicatie Docent bedrijfskunde, Bonus Docent bedrijfskunde, CAO Docent bedrijfskunde, Brutoloon Docent bedrijfskunde, Nettoloon Docent bedrijfskunde, Vakantiedagen Docent bedrijfskunde, Pensioen Docent bedrijfskunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent bedrijfskunde

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van bedrijfskunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent bedrijfskunde, Vaardigheden Docent bedrijfskunde, Attitude Docent bedrijfskunde, Kwalificaties Docent bedrijfskunde, Competentieprofiel Docent bedrijfskunde.

Boeken voor het beroep docent bedrijfskunde

Wil je meer weten over het beroep docent bedrijfskunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent bedrijfskunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent bedrijfskunde te komen.

Studieloopbaanbegeleiding | Marian Cornelissen

trainingen SLB voor de docent - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024409532 | 264 pagina's

Studieloopbaanbegeleiding 1e druk is een boek van Marian Cornelissen uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789024409532 Als studieloopbaanbegeleider ben je coach, mentor en studentbegeleider tegelijkertijd. Gesprekken over leren leren, studieaanp...

IK2 - Werkschrift | Margriet Sitskoorn

trainingsboek voor coaches en docenten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462761360 | 100 pagina's

IK2 - Werkschrift 1e druk is een boek van Margriet Sitskoorn uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462761360 Dit IK2 - Werkschrift hoort bij het boek IK2 - De beste versie van jezelf. Het werkschrift gebruik je tijdens de IK2-training die j...

IK2 Trainingsboek voor coaches en docenten | Margriet Sitskoorn

trainingsboek voor coaches en docenten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462761353 | 108 pagina's

"Margriet Sitskoorn laat in deze nieuwe aanvullende IK2-uitgave zien hoe je de inzichtoefeningen, de opdrachten, de testen en het EFFECT-programma uit 'IK2 - De beste versie van jezelf' personaliseert en als training aanbiedt. De training is bedoeld voor ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent bedrijfskunde, Docent bedrijfskunde ebooks, boek Docent bedrijfskunde.

Persoonstypen docent bedrijfskunde

De docent bedrijfskunde is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van bedrijfskunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent bedrijfskunde een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om ze ten alle tijde te kunnen volgen en ze te helpen bij hun ontwikkeling zodat ze een diploma kunnen halen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent bedrijfskunde, Karakter Docent bedrijfskunde.

Netwerk docent bedrijfskunde

Het netwerk van de docent bedrijfskunde bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, stagebegeleiders en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent bedrijfskunde, Medewerkers Docent bedrijfskunde.

Is het beroep docent bedrijfskunde iets voor jou?

Zou je graag docent bedrijfskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent bedrijfskunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent bedrijfskunde, beroepskeuzetest Docent bedrijfskunde, beroep Docent bedrijfskunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent bedrijfskunde

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent bedrijfskunde is goed. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent bedrijfskunde met relevante diploma en werkervaring ook aan de slag als docent bedrijfseconomie.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent bedrijfskunde ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent bedrijfskunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent bedrijfskunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent bedrijfskunde, Promotie mogelijkheden Docent bedrijfskunde, Carriere Docent bedrijfskunde.

Solliciteren op de functie docent bedrijfskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent bedrijfskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent bedrijfskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent bedrijfskunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent bedrijfskunde, CV Docent bedrijfskunde, sollicitatie Docent bedrijfskunde.

Interviews met docent bedrijfskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent bedrijfskunde

Vacatures docent bedrijfskunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent bedrijfskunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent bedrijfskunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent bedrijfskunde geeft les in het vak bedrijfskunde. De docent bedrijfskunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting bedrijfskunde, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent bedrijfskunde is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een vak binnen de bedrijfskunde (waaronder bijvoorbeeld beleidsmedewerker).

Beoordeling Docent bedrijfskunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent bedrijfskunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent bedrijfskunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep