U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent handel en administratie

Docent handel en administratie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent handel en administratie? Lees de functieomschrijving.

De docent handel en administratie geeft les in het vak handel en administratie.

De docent handel en administratie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school op de opleiding economie, handel, bedrijfseconomie, of een andere soortgelijke opleiding. De docent handel en administratie geeft les in alle facetten van het vak handel en administratie.

De docent handel en administratie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorielessen, opdrachten, toetsen, tentamens, praktijkopdrachten en huiswerk die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van deze resultaten kan de docent handel en administratie de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en hier met ze over spreken om te kijken of het goed gaat en wat er eventueel moet gebeuren als de leerling/student in kwestie er niet zo goed voorstaat.

De docent handel en administratie heeft verstand van het vak handel en administratie en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast weet hij de leerlingen/studenten goed te begeleiden tijdens projecten en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om de orde in de klas weer te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent handel en administratie ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin hij de opleidingen en de school bespreekt en kijkt naar verbeterpunten en daarnaast praat over de studievoortgang van de leerlingen/studenten), is hij aanwezig op ouderavonden (om met de ouders van leerlingen/studenten over de studievoortgang van hun kind te spreken) en gaat hij eventueel ook op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent handel en administratie, Baan Docent handel en administratie, Docent handel en administratie Worden, Functie-eisen Docent handel en administratie, Verantwoordelijkheden Docent handel en administratie, Functieprofiel Docent handel en administratie, Wat doet een Docent handel en administratie, Werken als Docent handel en administratie.

Docent handel en administratie worden: Opleiding tot docent handel en administratie

De docent handel en administratie heeft een WO opleiding 'Leraar 1e graad economie en bedrijfswetenschappen'' gevolgd of de HBO opleiding ''Leraar bedrijfseconomie'' of ''Leraar economie'' of ''Handel'' gevolgd. Deze opleidingen zijn over het algemeen vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent handel en administratie, Docent handel en administratie Worden, Opleidingsniveau Docent handel en administratie, Scholing Docent handel en administratie, Studie Docent handel en administratie, Bijscholing Docent handel en administratie, Omscholing Docent handel en administratie.

Organisaties waar een docent handel en administratie doorgaans werkzaam is

De docent handel en administratie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent handel en administratie, Docent handel en administratie Worden, Opleidingsniveau Docent handel en administratie, Scholing Docent handel en administratie, Studie Docent handel en administratie, Bijscholing Docent handel en administratie, Omscholing Docent handel en administratie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent handel en administratie

De docent handel en administratie verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1700,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent handel en administratie, Loon Docent handel en administratie, Wat verdien je als Docent handel en administratie, Salarisschaal Docent handel en administratie, Salarisindicatie Docent handel en administratie, Bonus Docent handel en administratie, CAO Docent handel en administratie, Brutoloon Docent handel en administratie, Nettoloon Docent handel en administratie, Vakantiedagen Docent handel en administratie, Pensioen Docent handel en administratie.

Competenties, skills & vaardigheden docent handel en administratie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van handel en administratie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent handel en administratie, Vaardigheden Docent handel en administratie, Attitude Docent handel en administratie, Kwalificaties Docent handel en administratie, Competentieprofiel Docent handel en administratie.

Boeken voor het beroep docent handel en administratie

Wil je meer weten over het beroep docent handel en administratie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent handel en administratie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent handel en administratie te komen.

Gedragsproblemen in scholen | Kees van der Wolf

het denken en handelen van leraren intuitie, theorie en reflectie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789033474989 | 320 pagina's

In dit boek staat de onderwijsleersituatie centraal, vooral het denken en handelen van leraren. Het gaat om hun visie, houding, overtuigingen en gevoelens ten opzichte van gedragsproblemen en hun strategieën: Wat doen ze om gedragsproblemen te voorkómen, ...

Je hoort bij ons | M. Franke-Gricksch

systemisch denken en handelen voor ouders, leraren en leerlingen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789080687493 | 188 pagina's

Je hoort bij ons 1e druk is een boek van M. Franke-Gricksch uitgegeven bij Noorderlicht, Uitgeverij Het. ISBN 9789080687493 In dit boeiende verslag beschrijft de auteur vanuit haar rijke ervaring als lerares en therapeut hoe systemische ideeën ingang vind...

Wat werkt: Pedagogisch handelen & klassenmanagement | Robert Marzano

evidence-based strategieën voor iedere leraar - Nederlands | Druk: 2 | Hardcover | 9789074233958 | 144 pagina's

Goede resultaten binnen handbereik! Marzano maakte een meta-analyse van de uitkomsten van 1.100 onderwijsonderzoeken uit de Westerse wereld. Daaruit bleken 11 factoren een aantoonbaar positief effect te hebben op de leerprestaties en ontwikkeling van leer...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent handel en administratie, Docent handel en administratie ebooks, boek Docent handel en administratie.

Persoonstypen docent handel en administratie

De docent handel en administratie is een waarnemer. Hij let goed op de klas, begeleidt ze bij projecten en let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast houdt hij goed in de gaten wie zich goed gedraagt en wie niet om dit met de andere collega's en met de leerling/student in kwestie zelf te bespreken.

Ook is de docent handel en administratie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak handel en administratie over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent handel en administratie, Karakter Docent handel en administratie.

Netwerk docent handel en administratie

Het netwerk van de docent handel en administratie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de leerlingen/studenten, de ouders van leerlingen/studenten (tijdens ouderavonden), stagebegeleiders (wanneer hij zijn leerlingen/studenten op stage bezoekt om daar over de stagevoortgang te spreken) en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent handel en administratie, Medewerkers Docent handel en administratie.

Is het beroep docent handel en administratie iets voor jou?

Zou je graag docent handel en administratie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent handel en administratie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent handel en administratie, beroepskeuzetest Docent handel en administratie, beroep Docent handel en administratie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent handel en administratie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent handel en administratie is goed. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen rondom de financiële sector en daarnaast kan de docent handel en administratie zich (na eventueel zich ook in dit vak gespecialiseerd te hebben) ook in andere economische vakken les gaan geven. Daarnaast kan de docent handel en administratie naast zijn rol als docent ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent handel en administratie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent handel en administratie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent handel en administratie, Promotie mogelijkheden Docent handel en administratie, Carriere Docent handel en administratie.

Solliciteren op de functie docent handel en administratie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent handel en administratie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent handel en administratie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent handel en administratie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent handel en administratie, CV Docent handel en administratie, sollicitatie Docent handel en administratie.

Interviews met docent handel en administratie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent handel en administratie

Overzicht

Vacatures docent handel en administratie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent handel en administratie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent handel en administratie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent handel en administratie geeft les in het vak handel en administratie. De docent handel en administratie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school op de opleiding economie, handel, bedrijfseconomie, of een andere soortgelijke opleiding. De docent handel en administratie geeft les in alle facetten van het vak handel en administratie.

Beoordeling Docent handel en administratie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent handel en administratie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent handel en administratie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep