Docent handel en administratie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent handel en administratie? Lees de functieomschrijving.

De docent handel en administratie geeft les in het vak handel en administratie.

De docent handel en administratie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school op de opleiding economie, handel, bedrijfseconomie, of een andere soortgelijke opleiding. De docent handel en administratie geeft les in alle facetten van het vak handel en administratie.

De docent handel en administratie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorielessen, opdrachten, toetsen, tentamens, praktijkopdrachten en huiswerk die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van deze resultaten kan de docent handel en administratie de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en hier met ze over spreken om te kijken of het goed gaat en wat er eventueel moet gebeuren als de leerling/student in kwestie er niet zo goed voorstaat.

De docent handel en administratie heeft verstand van het vak handel en administratie en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast weet hij de leerlingen/studenten goed te begeleiden tijdens projecten en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om de orde in de klas weer te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent handel en administratie ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin hij de opleidingen en de school bespreekt en kijkt naar verbeterpunten en daarnaast praat over de studievoortgang van de leerlingen/studenten), is hij aanwezig op ouderavonden (om met de ouders van leerlingen/studenten over de studievoortgang van hun kind te spreken) en gaat hij eventueel ook op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Wil je werken als Docent handel en administratie?

Werk je al als Docent handel en administratie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent handel en administratie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent handel en administratie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent handel en administratie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent handel en administratie

Wat verdient een Docent handel en administratie?

De docent handel en administratie verdient, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1700,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent handel en administratie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent handel en administratie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent handel en administratie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent handel en administratie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent handel en administratie is goed. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen rondom de financiële sector en daarnaast kan de docent handel en administratie zich (na eventueel zich ook in dit vak gespecialiseerd te hebben) ook in andere economische vakken les gaan geven. Daarnaast kan de docent handel en administratie naast zijn rol als docent ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent handel en administratie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent handel en administratie worden: Opleidingen tot Docent handel en administratie

Hoe word je een Docent handel en administratie? 

De docent handel en administratie heeft een WO opleiding 'Leraar 1e graad economie en bedrijfswetenschappen'' gevolgd of de HBO opleiding ''Leraar bedrijfseconomie'' of ''Leraar economie'' of ''Handel'' gevolgd. Deze opleidingen zijn over het algemeen vierjarig.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent handel en administratie

Basiskennis Calculatie (BKC)
Kennismaking met de basisbeginselen van kostprijsberekeningen  Werkt u graag met getallen en ambieert u de functie van financieel-economisch medewerker? Dan is de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC®) de eerste stap om …
Meer opleidingen Docent handel en administratie

Weet je nog niet of je Docent handel en administratie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent handel en administratie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent handel en administratie

Met wie werkt een Docent handel en administratie samen? 

Het netwerk van de docent handel en administratie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de leerlingen/studenten, de ouders van leerlingen/studenten (tijdens ouderavonden), stagebegeleiders (wanneer hij zijn leerlingen/studenten op stage bezoekt om daar over de stagevoortgang te spreken) en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
Docent handel en administratie


Organisaties waar een Docent handel en administratie werkzaam is

Waar werkt een Docent handel en administratie meestal? 

De docent handel en administratie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent handel en administratie

Waar kun je het beste werken als Docent handel en administratie? Hieronder vindt je de best door de Docent handel en administratie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent handel en administratie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent handel en administratie:

Welke competenties heeft een een Docent handel en administratie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent handel en administratie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent handel en administratie nodig? 

De docent handel en administratie is een waarnemer. Hij let goed op de klas, begeleidt ze bij projecten en let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast houdt hij goed in de gaten wie zich goed gedraagt en wie niet om dit met de andere collega's en met de leerling/student in kwestie zelf te bespreken.

Ook is de docent handel en administratie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak handel en administratie over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent handel en administratie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent handel en administratie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent handel en administratie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent handel en administratie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent handel en administratie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent handel en administratie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent handel en administratie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent handel en administratie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent handel en administratie iets voor je?

Zou je graag Docent handel en administratie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent handel en administratie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent handel en administratie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar