U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent paardensport

Docent paardensport worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent paardensport? Lees de functieomschrijving.

De docent paardensport geeft les in het vak paardensport.

De docent paardensport geeft les op een MBO of HBO opleiding paardensport, paardenhouderij of een andere soortgelijke opleiding. De docent paardensport geeft les in alle facetten van het vak paardensport. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak paardensport overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent paardensport geeft onder andere les in de vakkennis van de paardensport, geeft voorlichting over paarden, leert zijn leerlingen/studenten natuurwetenschappelijk onderzoek uit te voeren en balans tussen het trainen van paard en de mens.

De docent paardensport ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten projectopdrachten, opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit ingeleverde werk en de inzet tijdens de lessen kan de docent paardensport de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om individuele begeleiding of extra tips en adviezen te bieden.

De docent paardensport heeft verstand van het vak paardensport en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en gaat hij met leerlingen/studenten om de tafel wanneer hun inzet tijdens de lessen niet goed genoeg is om te kijken wat ze eraan kunnen en moeten doen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent paardensport ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent paardensport, Baan Docent paardensport, Docent paardensport Worden, Functie-eisen Docent paardensport, Verantwoordelijkheden Docent paardensport, Functieprofiel Docent paardensport, Wat doet een Docent paardensport, Werken als Docent paardensport.

Docent paardensport worden: Opleiding tot docent paardensport

De docent paardensport heeft zelf een opleiding ''Paardensport'' (HBO, vierjarig) gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak ''Paardensport''.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent paardensport, Docent paardensport Worden, Opleidingsniveau Docent paardensport, Scholing Docent paardensport, Studie Docent paardensport, Bijscholing Docent paardensport, Omscholing Docent paardensport.

Organisaties waar een docent paardensport doorgaans werkzaam is

De docent paardensport werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent paardensport, Docent paardensport Worden, Opleidingsniveau Docent paardensport, Scholing Docent paardensport, Studie Docent paardensport, Bijscholing Docent paardensport, Omscholing Docent paardensport.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent paardensport

De docent paardensport verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent paardensport, Loon Docent paardensport, Wat verdien je als Docent paardensport, Salarisschaal Docent paardensport, Salarisindicatie Docent paardensport, Bonus Docent paardensport, CAO Docent paardensport, Brutoloon Docent paardensport, Nettoloon Docent paardensport, Vakantiedagen Docent paardensport, Pensioen Docent paardensport.

Competenties, skills & vaardigheden docent paardensport

 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van paardensport
Mensen vonden ons op: Kennis Docent paardensport, Vaardigheden Docent paardensport, Attitude Docent paardensport, Kwalificaties Docent paardensport, Competentieprofiel Docent paardensport.

Boeken voor het beroep docent paardensport

Wil je meer weten over het beroep docent paardensport? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent paardensport bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent paardensport te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent paardensport, Docent paardensport ebooks, boek Docent paardensport.

Persoonstypen docent paardensport

De docent paardensport is een waarnemer. Hij let naar aanleiding van ingeleverd werk en inzet tijdens de les goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om ze zo optimaal mogelijk te kunnen helpen ontwikkelen en voorbereiden op hun toekomstige beroep in de paardensport. Dit maakt de docent paardensport ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak paardensport over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of geeft ze extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent paardensport, Karakter Docent paardensport.

Netwerk docent paardensport

Het netwerk van de docent paardensport bestaat uit mensen uit het vak die op school komen spreken, zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent paardensport, Medewerkers Docent paardensport.

Is het beroep docent paardensport iets voor jou?

Zou je graag docent paardensport willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent paardensport bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent paardensport, beroepskeuzetest Docent paardensport, beroep Docent paardensport kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent paardensport

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent paardensport is laag. Dit komt omdat er alleen op specifieke opleidingen les in de vakken rondom de paardensport worden gegeven. Wel kan de docent paardensport de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook les te gaan geven in vakken als paardenhouderij of andere soortgelijke vakken.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent paardensport ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent paardensport

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent paardensport. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent paardensport, Promotie mogelijkheden Docent paardensport, Carriere Docent paardensport.

Solliciteren op de functie docent paardensport

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent paardensport dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent paardensport belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent paardensport. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent paardensport, CV Docent paardensport, sollicitatie Docent paardensport.

Interviews met docent paardensport

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent paardensport

Vacatures docent paardensport

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent paardensport? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent paardensport. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent paardensport geeft les in het vak paardensport. De docent paardensport geeft les op een MBO of HBO opleiding paardensport, paardenhouderij of een andere soortgelijke opleiding. De docent paardensport geeft les in alle facetten van het vak paardensport.

Beoordeling Docent paardensport

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent paardensport' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent paardensport

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep