U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent strafrecht

Docent strafrecht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent strafrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent strafrecht geeft les in het vak strafrecht.

De docent strafrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent strafrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak strafrecht. De docent strafrecht geeft zijn leerlingen/studenten onder andere les in onderwerpen als rechtsregels, formele strafrecht, materiële strafrecht en de wetten en regels. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten alles over strafrecht zodat zij deze kennis binnen hun toekomstige beroep binnen de juridische sector kunnen gebruiken.

De docent strafrecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent strafrecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent strafrecht heeft zelf verstand van het vak strafrecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent strafrecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Mensen vonden ons op: Job Docent strafrecht, Baan Docent strafrecht, Docent strafrecht Worden, Functie-eisen Docent strafrecht, Verantwoordelijkheden Docent strafrecht, Functieprofiel Docent strafrecht, Wat doet een Docent strafrecht, Werken als Docent strafrecht.

Docent strafrecht worden: Opleiding tot docent strafrecht

De docent strafrecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent strafrecht, Docent strafrecht Worden, Opleidingsniveau Docent strafrecht, Scholing Docent strafrecht, Studie Docent strafrecht, Bijscholing Docent strafrecht, Omscholing Docent strafrecht.

Organisaties waar een docent strafrecht doorgaans werkzaam is

De docent strafrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent strafrecht, Docent strafrecht Worden, Opleidingsniveau Docent strafrecht, Scholing Docent strafrecht, Studie Docent strafrecht, Bijscholing Docent strafrecht, Omscholing Docent strafrecht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent strafrecht

Het salaris van de docent strafrecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent strafrecht, Loon Docent strafrecht, Wat verdien je als Docent strafrecht, Salarisschaal Docent strafrecht, Salarisindicatie Docent strafrecht, Bonus Docent strafrecht, CAO Docent strafrecht, Brutoloon Docent strafrecht, Nettoloon Docent strafrecht, Vakantiedagen Docent strafrecht, Pensioen Docent strafrecht.

Competenties, skills & vaardigheden docent strafrecht

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van het vak strafrecht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent strafrecht, Vaardigheden Docent strafrecht, Attitude Docent strafrecht, Kwalificaties Docent strafrecht, Competentieprofiel Docent strafrecht.

Boeken voor het beroep docent strafrecht

Wil je meer weten over het beroep docent strafrecht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent strafrecht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent strafrecht te komen.

The Misadventures of Nick | Floyd W Gill

Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781631320187 | 102 pagina's

The Misadventures of Nick is a collection of true stories of how Floyd W. Gill, a Deputy Sheriff and School Resource Officer in Alameda County, California of 28 years, worked to change the direction of many young lives. The stories follow the elementary, ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent strafrecht, Docent strafrecht ebooks, boek Docent strafrecht.

Persoonstypen docent strafrecht

De docent strafrecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent strafrecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van strafrechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent strafrecht, Karakter Docent strafrecht.

Netwerk docent strafrecht

Het netwerk van de docent strafrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent strafrecht, Medewerkers Docent strafrecht.

Is het beroep docent strafrecht iets voor jou?

Zou je graag docent strafrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent strafrecht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent strafrecht, beroepskeuzetest Docent strafrecht, beroep Docent strafrecht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent strafrecht

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent strafrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent strafrecht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent strafrecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool strafrecht gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent strafrecht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent strafrecht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent strafrecht, Promotie mogelijkheden Docent strafrecht, Carriere Docent strafrecht.

Solliciteren op de functie docent strafrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent strafrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent strafrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent strafrecht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent strafrecht, CV Docent strafrecht, sollicitatie Docent strafrecht.

Interviews met docent strafrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent strafrecht

Overzicht

Vacatures docent strafrecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent strafrecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent strafrecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent strafrecht geeft les in het vak strafrecht. De docent strafrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent strafrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak strafrecht.

Beoordeling Docent strafrecht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent strafrecht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent strafrecht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep