U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Effectenhandelaar

Effectenhandelaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een effectenhandelaar? Lees de functieomschrijving.

De Effectenhandelaar houdt zich bezig met het aankopen en verkopen van opties, futures of aandelen. Hierbij is het de kunst om de effecten tegen een zo laag mogelijke prijs aan te kopen, en tegen een zo hoog mogelijke prijs weer te verkopen. Een Effectenhandelaar zal dan ook snelle beslissingen moeten kunnen nemen en zeer stressbestendig moeten zijn.

Een Effectenhandelaar wordt ingehuurd door een klant en krijgt daarbij de opdracht om zoveel mogelijk winst te behalen met het gegeven geld. Hierbij kunnen enige voorwaarden gesteld worden, maar vaak heeft de Effectenhandelaar veel bewegingsvrijheid in eigen handelen. Hij kan ook voor zichzelf werken.

Om het geld goed te kunnen investeren, zal de Effectenhandelaar de koers van relevante aandelen nauwkeurig in de gaten moeten blijven houden en signaleren of wanneer een aandeel op het laag staat, het ook weer stijgt. Hiervoor heeft de Effectenhandelaar niet alleen een grote hoeveelheid kennis van en inzicht in de markt nodig, maar vooral ook een goed instinct. Iedereen kan kennis van de markt hebben en hiermee op de beurs beleggen, maar niet iedereen kan effectief beleggen. Elke minuut, elke verkeerde beslissing, kan het verschil uitmaken tussen het vergaren van een rijkdom of het verlies van een fortuin. Het werk van een Effectenhandelaar is dan ook uiterst risicovol en veranderlijk.

Mensen vonden ons op: Job Effectenhandelaar, Baan Effectenhandelaar, Effectenhandelaar Worden, Functie-eisen Effectenhandelaar, Verantwoordelijkheden Effectenhandelaar, Functieprofiel Effectenhandelaar, Wat doet een Effectenhandelaar, Werken als Effectenhandelaar.

Effectenhandelaar worden: Opleiding tot effectenhandelaar

Om Effectenhandelaar te worden heeft men een opleiding nodig op minimaal HBO niveau, in Financiële richting. Dit kan Accountancy  zijn, maar ook Financial Service Management of Economie zijn opleidingen die tot een baan als Effectenhandelaar kunnen leiden. Werkervaring is over het algemeen belangrijker dan opleiding, omdat inzicht cruciaal is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Effectenhandelaar, Effectenhandelaar Worden, Opleidingsniveau Effectenhandelaar, Scholing Effectenhandelaar, Studie Effectenhandelaar, Bijscholing Effectenhandelaar, Omscholing Effectenhandelaar.

Organisaties waar een effectenhandelaar doorgaans werkzaam is

Een Effectenhandelaar werkt vaak voor een bank of effectenhandelaarsbedrijf, maar kan ook door een particulier persoon ingehuurd worden. De primaire werkplek van de Effectenhandelaar is nog steeds de beursvloer, al vindt het handelen tegenwoordig voornamelijk achter de computer plaats.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Effectenhandelaar, Effectenhandelaar Worden, Opleidingsniveau Effectenhandelaar, Scholing Effectenhandelaar, Studie Effectenhandelaar, Bijscholing Effectenhandelaar, Omscholing Effectenhandelaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden effectenhandelaar

Het salaris van een Effectenhandelaar is zeer variabel, naar schattig gemiddeld tussen de €2800 en €6000 per maand, maar kan afhankelijk van economische situatie en werkgever naar boven en beneden uitschieten. Effectenhandelaren krijgen echter altijd zeer riante bonussen, die hun jaarsalaris kunnen benaderen. Dit stimuleert de Effectenhandelaar hard door te blijven werken.

Mensen vonden ons op: Salaris Effectenhandelaar, Loon Effectenhandelaar, Wat verdien je als Effectenhandelaar, Salarisschaal Effectenhandelaar, Salarisindicatie Effectenhandelaar, Bonus Effectenhandelaar, CAO Effectenhandelaar, Brutoloon Effectenhandelaar, Nettoloon Effectenhandelaar, Vakantiedagen Effectenhandelaar, Pensioen Effectenhandelaar.

Competenties, skills & vaardigheden effectenhandelaar

 • Ambitie
 • Conceptueel denken
 • Zelfsturing
 • Leervermogen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Financieel bewustzijn
 • Energie
 • Lef
Mensen vonden ons op: Kennis Effectenhandelaar, Vaardigheden Effectenhandelaar, Attitude Effectenhandelaar, Kwalificaties Effectenhandelaar, Competentieprofiel Effectenhandelaar.

Boeken voor het beroep effectenhandelaar

Wil je meer weten over het beroep effectenhandelaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je effectenhandelaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken effectenhandelaar te komen.

Beurs en effectenhandel | S. Brouwer

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789060545546 | 336 pagina's

Beurs en effectenhandel door S. Brouwer, oud-chef van het economische bureau van de Amsterdamsche bank. J.H. De Bussy - Amsterdam - 1955...

Mensen vonden ons op: boeken voor Effectenhandelaar, Effectenhandelaar ebooks, boek Effectenhandelaar.

Persoonstypen effectenhandelaar

Een Effectenhandelaar is afhankelijk van het behalen van directe en goede resultaten, waardoor hij uiterst snel en gehaaid moet denken. Hij moet inventief zijn in zijn beleggingen en slimmer zijn dan zijn collega's (Succesvolle werker). Hierbij is het cruciaal dat de Effectenhandelaar de markt goed in de gaten houdt, en precies weet wat er allemaal op de beurs speelt. Kennis (zeker in combinatie met instinct) kan heel wat uitmaken in de effectenhandel (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Effectenhandelaar, Karakter Effectenhandelaar.

Netwerk effectenhandelaar

Een Effectenhandelaar zal altijd eerst met de klant moeten overleggen om zijn wensen duidelijk te krijgen. Hierdoor weet de Effectenhandelaar hoeveel vrijheid hij heeft in zijn handelen of hoeveel hij met de klant zal moeten blijven overleggen . Verder brengt de Effectenhandelaar veel tijd door met zijn collega's op de beursvloer. Voor het werkelijk aankopen of verkopen van effecten kan het zo zijn dat de Effectenhandelaar met een ondersteunende kracht werkt, die dan daadwerkelijk de transacties op de computer afhandelt, op aanwijzing van de Effectenhandelaar.

Mensen vonden ons op: Collega’s Effectenhandelaar, Medewerkers Effectenhandelaar.

Is het beroep effectenhandelaar iets voor jou?

Zou je graag effectenhandelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als effectenhandelaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Effectenhandelaar, beroepskeuzetest Effectenhandelaar, beroep Effectenhandelaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden effectenhandelaar

Er zijn in Nederland maar weinig mogelijkheden om als Effectenhandelaar aan het werk te kunnen. Men kan er voor kiezen om voor zichzelf en met eigen geld als Effectenhandelaar te beginnen. Een succesvolle Effectenhandelaar heeft kans om door te groeien door bij een groot (buitenlands) bedrijf terecht te komen, maar de grootste groei zit in de groei van de bonus naarmate men meer succes weet te behalen.

Arbeidsmarktperspectief score effectenhandelaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep effectenhandelaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Effectenhandelaar, Promotie mogelijkheden Effectenhandelaar, Carriere Effectenhandelaar.

Solliciteren op de functie effectenhandelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als effectenhandelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor effectenhandelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als effectenhandelaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Effectenhandelaar, CV Effectenhandelaar, sollicitatie Effectenhandelaar.

Interviews met effectenhandelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen effectenhandelaar

Vacatures effectenhandelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Effectenhandelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Effectenhandelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Effectenhandelaar houdt zich bezig met het aankopen en verkopen van opties, futures of aandelen. Hierbij is het de kunst om de effecten tegen een zo laag mogelijke prijs aan te kopen, en tegen een zo hoog mogelijke prijs weer te verkopen. Een Effectenhandelaar zal dan ook snelle beslissingen moeten kunnen nemen en zeer stressbestendig moeten zijn.

Beoordeling Effectenhandelaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Effectenhandelaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Effectenhandelaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep