U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Event Manager

Event Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een event Manager? Lees de functieomschrijving.

De Event Manager werkt aan de uitvoering en organisatie van een event. De Event Manager houdt zich bijvoorbeeld bezig met beurzen, congressen en festivals. De Event Manager is verantwoordelijk voor de voorbereidingen van het event en voor het verloop en de daadwerkelijk uitvoering van het event. De Event Manager is moet ervoor zorgen dat alles soepel verloopt en dat het event een succes wordt.

De Event Manager moet rekening houden met allerlei verschillende onderdelen van een event. De Event Manager moet zorgen voor voldoende parkeergelegenheid, slaapgelegenheid, horeca en zorgen voor de veiligheid. Ook moet de Event Manager op zoek naar een geschikte locatie voor een event en zorgen voor de juiste aankleding. Om dit alles te kunnen regelen, heeft de Event Manager veel met andere mensen te maken. Vaak werkt de Event Manager in een team, zeker bij grotere events. Maar tijdens de organisatie en uitvoering heeft de Event Manager bijvoorbeeld ook contact met de verhuurder van een locatie, een cateringbedrijf en verschillende leveranciers.

Het werk van de Event Manager is daarmee uitdagende en gevarieerd. De Event Manager moet dan ook stressbestendig zijn en goed weten wat er allemaal komt kijken bij de organisatie en uitvoering van een event.

Mensen vonden ons op: Job Event Manager, Baan Event Manager, Event Manager Worden, Functie-eisen Event Manager, Verantwoordelijkheden Event Manager, Functieprofiel Event Manager, Wat doet een Event Manager, Werken als Event Manager.

Event Manager worden: Opleiding tot event Manager

Om aan de slag te kunnen als Event Manager is een hogere hotelopleiding of een HBO opleiding hotel- of eventmanagement het meest voor de hand liggend. Tijdens een studie Eventmanagement doet de Event Manager de benodigde kennis en de eerste ervaringen op met het organiseren en uitvoeren van events. Ook begint de Event Manager dan al met het opbouwen van een goed netwerk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Event Manager, Event Manager Worden, Opleidingsniveau Event Manager, Scholing Event Manager, Studie Event Manager, Bijscholing Event Manager, Omscholing Event Manager.

Organisaties waar een event Manager doorgaans werkzaam is

De Event Manager kan als zelfstandige werkzaam zijn of bij een evenementenbureau werken. Een evenementenbureau is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van events. De Event Manager is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Event Manager, Event Manager Worden, Opleidingsniveau Event Manager, Scholing Event Manager, Studie Event Manager, Bijscholing Event Manager, Omscholing Event Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden event Manager

Het salaris van de Event Manager hangt sterkt af van de ervaring en eerdere succesvol georganiseerde events. Het startsalaris ligt vaak rond de €2100,-. Dit kan snel oplopen naarmate de Event Manager grotere events mag gaan organiseren. Het salaris kan dan oplopen tot ongeveer €4000,- en soms zelfs nog wel meer.

Mensen vonden ons op: Salaris Event Manager, Loon Event Manager, Wat verdien je als Event Manager, Salarisschaal Event Manager, Salarisindicatie Event Manager, Bonus Event Manager, CAO Event Manager, Brutoloon Event Manager, Nettoloon Event Manager, Vakantiedagen Event Manager, Pensioen Event Manager.

Competenties, skills & vaardigheden event manager

 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Ambitie
 • Innovatief
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Event Manager, Vaardigheden Event Manager, Attitude Event Manager, Kwalificaties Event Manager, Competentieprofiel Event Manager.

Boeken voor het beroep event manager

Wil je meer weten over het beroep event manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je event manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken event manager te komen.

The Event Manager's Bible 3rd Edition | D. G. Conway

The Complete Guide to Planning and Organising a Voluntary or Public Event - Engels | Druk: 3 | Paperback | 9781472143464 | 336 pagina's

The authoritative guide to planning, organising, managing and delivery events of all size Anyone responsible for organising a voluntary or public event will want to do it safely and well, complying with the legislation relating to different aspects of the...

Wedding Planner & Event Manager. Strumenti e strategie per diventare un vero professionista | Elisa Barretta

Strumenti e strategie per diventare un vero professionista - Italiaanstalig | E-book | 9788856864229

Dalla Presidente dell'Associazione Europea Wedding Planners Professionisti, un manualedidattico formativo per diventare wedding planner professionista. La semplicità con la quale vengono espressi i concetti lo rende pratico ed essenziale per raggiungere i...

Events Management | Chris Edger

87 Key Models for Event, Venue and Experience (EVE) Managers - Engels | Hardcover | 9781911450214 | 240 pagina's

This book is THE essential text for all Events Management students. Why? First, it is easy to understand and absorb, being constructed around the author's 6E's Event, Venue and Experience (EVE) Management Framework, namely; explore industry and market, en...

Mensen vonden ons op: boeken voor Event Manager, Event Manager ebooks, boek Event Manager.

Persoonstypen event Manager

De Event Manager moet goed kunnen plannen en organiseren. De Event Manager moet resultaatgericht werken en goed kunnen omgaan met deadlines (Succesvolle werker). De Event Manager moet beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Ook moet de Event Manager ambitieus zijn en beschikken over originaliteit en creativiteit. Ook moet de Event Manager goed mensen kunnen aansturen en beschikken over leiderschapskwaliteiten (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Event Manager, Karakter Event Manager.

Netwerk event Manager

De Event Manager kan alleen werken of in een team. Als de Event Manager in een team werkt, moet er nauw samengewerkt worden om het event goed te laten verlopen. Om alles voor een event te kunnen organiseren en regelen, moet de Event Manager beschikken over een goed netwerk. De Event Manager heeft veel contact met bijvoorbeeld leveranciers, cateringmedewerkers en de verhuurder van een locatie. De Event Manager moet dan ook beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Event Manager, Medewerkers Event Manager.

Is het beroep event Manager iets voor jou?

Zou je graag event Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als event Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Event Manager, beroepskeuzetest Event Manager, beroep Event Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden event Manager

Verschillende organisaties en bedrijven organiseren events. Omdat deze steeds professioneler opgezet worden, wordt steeds vaker de hulp van de Event Manager ingeschakeld. Toch is er voor de Event Manager ook veel concurrentie. Een goede naam en een goed netwerk zijn dan ook belangrijk voor de Event Manager. Doorgroeimogelijkheden zijn er door het opzetten van een eigen bedrijf of het mogen organiseren van grotere en prominentere events.

Arbeidsmarktperspectief score event Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep event Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Event Manager, Promotie mogelijkheden Event Manager, Carriere Event Manager.

Solliciteren op de functie event Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als event Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor event Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als event Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Event Manager, CV Event Manager, sollicitatie Event Manager.

Interviews met event Manager

Erik Meijers (33) is Event Manager.
 
         
 
Waarom ben jij Event Manager geworden?
“De diversiteit van de evenementen heeft mij altijd aangesproken. Geen event is hetzelfde!” 
 
Welke opleiding heb je gevolgd om Event Manager te worden?
“Media en Entertainment Management aan de Hoge School INHOLLAND Haarlem. Ik heb de studie gevolgd in het eerste officiële jaar van de (toen) nieuwe opleiding.”
 
Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?
“Als event manager heb je kantoordagen waarin je de voorbereidingen doet voor de aankomende evenementen of productie-opdrachten. Daarnaast ben ik veel op locatie te vinden tijdens de bouwdagen en showdage...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen event Manager

Vacatures event manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Event Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Event Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Event Manager werkt aan de uitvoering en organisatie van een event. De Event Manager houdt zich bijvoorbeeld bezig met beurzen, congressen en festivals. De Event Manager is verantwoordelijk voor de voorbereidingen van het event en voor het verloop en de daadwerkelijk uitvoering van het event.

Beoordeling Event Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Event Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Event Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Wat zijn de bijscholingsmogelijkheden?

Door: Lola

Reageer op dit beroep