Event Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Event Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep event manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je event manager wordt.

 

Wat is een Event Manager?

De Event Manager werkt aan de uitvoering en organisatie van een event. De Event Manager houdt zich bijvoorbeeld bezig met beurzen, congressen en festivals. De Event Manager is verantwoordelijk voor de voorbereidingen van het event en voor het verloop en de daadwerkelijk uitvoering van het event. De Event Manager is moet ervoor zorgen dat alles soepel verloopt en dat het event een succes wordt.

De Event Manager moet rekening houden met allerlei verschillende onderdelen van een event. De Event Manager moet zorgen voor voldoende parkeergelegenheid, slaapgelegenheid, horeca en zorgen voor de veiligheid. Ook moet de Event Manager op zoek naar een geschikte locatie voor een event en zorgen voor de juiste aankleding. Om dit alles te kunnen regelen, heeft de Event Manager veel met andere mensen te maken. Vaak werkt de Event Manager in een team, zeker bij grotere events. Maar tijdens de organisatie en uitvoering heeft de Event Manager bijvoorbeeld ook contact met de verhuurder van een locatie, een cateringbedrijf en verschillende leveranciers.

Het werk van de Event Manager is daarmee uitdagende en gevarieerd. De Event Manager moet dan ook stressbestendig zijn en goed weten wat er allemaal komt kijken bij de organisatie en uitvoering van een event.Wil je werken als Event Manager?

Werk je al als Event Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Event Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Event Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Event Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2100 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Event Manager

Wat verdient een Event Manager?

Het salaris van de Event Manager hangt sterkt af van de ervaring en eerdere succesvol georganiseerde events. Het startsalaris ligt vaak rond de €2100,-. Dit kan snel oplopen naarmate de Event Manager grotere events mag gaan organiseren. Het salaris kan dan oplopen tot ongeveer €4000,- en soms zelfs nog wel meer.

Salarisschaal Event Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Event Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Event Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Event Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Event Manager vacatures

European Product Support & Event Manager
Personato Werving en Selectie
Voor Pearl Music in Belfeld zijn we op zoek naar een European Product Support & Event Manager. In deze rol ben jij het aanspreekpunt voor klanten en ondersteun jij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Event Manager

Wat is de toekomst van Event Manager?

Verschillende organisaties en bedrijven organiseren events. Omdat deze steeds professioneler opgezet worden, wordt steeds vaker de hulp van de Event Manager ingeschakeld. Toch is er voor de Event Manager ook veel concurrentie. Een goede naam en een goed netwerk zijn dan ook belangrijk voor de Event Manager. Doorgroeimogelijkheden zijn er door het opzetten van een eigen bedrijf of het mogen organiseren van grotere en prominentere events.

Baankans Event Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Event Manager worden: Opleidingen tot Event Manager

Wil je event manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Event Manager? 

Om aan de slag te kunnen als Event Manager is een hogere hotelopleiding of een HBO opleiding hotel- of eventmanagement het meest voor de hand liggend. Tijdens een studie Eventmanagement doet de Event Manager de benodigde kennis en de eerste ervaringen op met het organiseren en uitvoeren van events. Ook begint de Event Manager dan al met het opbouwen van een goed netwerk.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Event Manager

Event Management Diploma Course
This is a very involved course, covering a lot of information on how to be successful in this career path. This is a brief run down of the course: Introduction …
Beroepsopleiding: Evenementen (Event) Management
Wil jij een opleiding Evenementenorganisatie (Event Management) volgen bij een echte specialist? Linnartz Opleidingengroep biedt de beste opleidingen op het gebied van event management. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor …
Training Basis Event Management
Altijd al professioneel events willen organiseren? Vandaag zet jij je eerste stap! Ben jij ondernemer of in loondienst en heb je al jaren de ambitie om meer met events te doen? Daar misschien zelfs je vak van te …
Event Management
Heb jij organisatorisch talent, ben je doortastend, en werk je altijd nauwkeurig? En zou je die talenten graag willen combineren in één baan? Word dan event manager! Met de Heb jij …
Training Succesvolle event merkactivatie - Event Management
Doel van deze leergang U leert over de cruciale succesfactoren, uitdagingen en hoe u dit in realisatie gaat aanpakken. Er zal een aantal universele mechanismen worden onthuld, waarmee u een …
Meer opleidingen Event Manager

Weet je nog niet of je Event Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Event Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Event Manager

Met wie werkt een Event Manager samen? 

De Event Manager kan alleen werken of in een team. Als de Event Manager in een team werkt, moet er nauw samengewerkt worden om het event goed te laten verlopen. Om alles voor een event te kunnen organiseren en regelen, moet de Event Manager beschikken over een goed netwerk. De Event Manager heeft veel contact met bijvoorbeeld leveranciers, cateringmedewerkers en de verhuurder van een locatie. De Event Manager moet dan ook beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden.


Event Manager


Organisaties waar een Event Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Event Manager meestal werkt.

Waar werkt een Event Manager?

De Event Manager kan als zelfstandige werkzaam zijn of bij een evenementenbureau werken. Een evenementenbureau is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van events. De Event Manager is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Event Manager

Waar kun je het beste werken als Event Manager? Hieronder vind je de best door de Event Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Event Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Event Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Event Manager.

Welke competenties heeft een Event Manager nodig?

Een Event Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Event Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Event Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Event Manager nodig? 

De Event Manager moet goed kunnen plannen en organiseren. De Event Manager moet resultaatgericht werken en goed kunnen omgaan met deadlines (Succesvolle werker). De Event Manager moet beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Ook moet de Event Manager ambitieus zijn en beschikken over originaliteit en creativiteit. Ook moet de Event Manager goed mensen kunnen aansturen en beschikken over leiderschapskwaliteiten (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Event Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Event Manager

Erik Meijers is event manager.

Ben je benieuwd wat een event manager allemaal doet op een dag? Erik Meijers is event manager en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Event Manager

Beoordeling van het beroep Event Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Event Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Event Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Event Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Event Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Event Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Event Manager iets voor je?

Zou je graag Event Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Event Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Event Manager

Lola

Wat zijn de bijscholingsmogelijkheden?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar