U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Facilitair Manager

Facilitair Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een facilitair Manager? Lees de functieomschrijving.

De Facilitair Manager (Facility Manager) is degene die als het ware het huishouden van de organisatie regelt. De Facilitair Manager zorgt ervoor dat alle faciliteiten aanwezig zijn waardoor de medewerkers optimaal hun werk kunnen doen. De Facilitair Manager bestuurt en beheerst de ondersteunende activiteiten. Hierdoor kan de Facilitair Manager op het strategische niveau haar doelstelling bereiken en kunnen de medewerkers op praktisch vlak hun werk optimaal uitvoeren.

 

De Facilitair Manager heeft grofweg vijf hoofdtaken:

-         Het ondersteunen van de medewerkers.

-         Het efficiënt inrichten van het gebouw.

-         Het onderhouden van de contacten met externe leveranciers.

-         Strategisch meedenken

-         Leiding geven aan de beveiliging, schoonmakers, catering etc.

De taken van de Facilitair Manager zijn divers. Naast de meer praktische zaken, moet de Facilitair Manager ook leiding geven aan bepaalde facilitaire diensten. Ook mag de Facilitair Manager steeds meer op strategisch niveau meedenken. Kan het ziekteverzuim bijvoorbeeld worden verminderd door een optimale werkomgeving te bieden? Hierdoor kan het bedrijf veel kosten besparen en de facilitaire organisatie een bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat.

 

Om zijn werk goed uit te kunnen voeren, moet de Facilitair Manager beschikken over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Ook moet de Facilitair Manager goed kunnen plannen en organiseren en opmerkzaam zijn. De Facilitair Manager moet ook een aanspreekpunt voor medewerkers zijn en werkt uiteindelijk voor hen. Daarnaast moet de Facilitair Manager ook een goed commercieel en financieel inzicht hebben om het bedrijfsmatige aspect niet uit het oog te verliezen.

Mensen vonden ons op: Job Facilitair Manager, Baan Facilitair Manager, Facilitair Manager Worden, Functie-eisen Facilitair Manager, Verantwoordelijkheden Facilitair Manager, Functieprofiel Facilitair Manager, Wat doet een Facilitair Manager, Werken als Facilitair Manager.

Facilitair Manager worden: Opleiding tot facilitair Manager

Sommige Facilitair Managers rollen in het vak vanuit een meer specialistische functie. Ze hebben dan vaak een financiële opleiding en achtergrond en willen zich gaan verbreden. Ook kan de Facilitair Manager de HBO opleiding Facility Management volgen. Deze brede opleiding behandelt de diverse aspecten waar de Facilitair Manager mee te maken krijgt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Facilitair Manager, Facilitair Manager Worden, Opleidingsniveau Facilitair Manager, Scholing Facilitair Manager, Studie Facilitair Manager, Bijscholing Facilitair Manager, Omscholing Facilitair Manager.

Organisaties waar een facilitair Manager doorgaans werkzaam is

De Facilitair Manager werkt meestal op de facilitaire afdeling van een organisatie. De Facilitair Manager kan in diverse sectoren aan het werk. Zo kan de Facilitair Manager in de vastgoedsector, de zorg of in het bank- en verzekeringswezen. Ook kan de Facilitair Manager bij een grotere facilitaire organisatie aan de slag. De Facilitair Manager is dan voor meerdere gebouwen in de regio verantwoordelijk. De Facilitair Manager werkt meestal in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Facilitair Manager, Facilitair Manager Worden, Opleidingsniveau Facilitair Manager, Scholing Facilitair Manager, Studie Facilitair Manager, Bijscholing Facilitair Manager, Omscholing Facilitair Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden facilitair Manager

Het gemiddelde salaris van de Facilitair Manager ligt rond de €3800,-. Het startsalaris van de Facilitair Manager hangt sterk af van het opleidingsniveau. Als de Facilitair Manager een afgeronde WO opleiding heeft, ligt het startsalaris vaak rond de €3000,-. Als de Facilitair Manager een HBO opleiding heeft gevolgd en begint als bijvoorbeeld Assistent Facilitair Manager ligt het startsalaris rond de €1900,-. Naarmate ervaring opgedaan wordt kan het salaris oplopen naar een maximum van rond de €7000,-.

Mensen vonden ons op: Salaris Facilitair Manager, Loon Facilitair Manager, Wat verdien je als Facilitair Manager, Salarisschaal Facilitair Manager, Salarisindicatie Facilitair Manager, Bonus Facilitair Manager, CAO Facilitair Manager, Brutoloon Facilitair Manager, Nettoloon Facilitair Manager, Vakantiedagen Facilitair Manager, Pensioen Facilitair Manager.

Competenties, skills & vaardigheden facilitair manager

 • Innovatief
 • Sociabiliteit
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Onafhankelijkheid
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Facilitair Manager, Vaardigheden Facilitair Manager, Attitude Facilitair Manager, Kwalificaties Facilitair Manager, Competentieprofiel Facilitair Manager.

Boeken voor het beroep facilitair manager

Wil je meer weten over het beroep facilitair manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je facilitair manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken facilitair manager te komen.

Doorbreek de cirkel | Arend Ardon

hoe managers onbewust verandering blokkeren - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789047003960 | 123 pagina's

Doorbreek de cirkel 1e druk is een boek van Arend Ardon uitgegeven bij Business Contact. ISBN 9789047003960 In 'Doorbreek de cirkel' beschrijft Arend Ardon dat de meeste managers tegenwoordig veel kennis hebben over verandermanagement, maar het toch in de...

Vakantieboek voor professionals en managers 2019 | . (Red.)

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789047012528 | 160 pagina's

Het "Vakantieboek voor professionals en managers' bevat tools voor persoonlijke ontwikkeling, samenvattingen van actuele managementboeken, quotes en oefeningen voor inspiratie en creativiteit. Vakantie is het uitgelezen moment om los te komen van de waan ...

The Making of a Manager | Julie Zhuo

What to Do When Everyone Looks to You - Engels | Paperback | 9780753552896 | 288 pagina's

No idea what you're doing? No problem. Good managers are made, not born. Top tech executive Julie Zhuo remembers the moment when she was asked to lead a team. She felt like she'd won the golden ticket, until reality came crashing in. She was just 25 and h...

Mensen vonden ons op: boeken voor Facilitair Manager, Facilitair Manager ebooks, boek Facilitair Manager.

Persoonstypen facilitair Manager

De Facilitair Manager moet goed kunnen plannen en organiseren. De Facilitair Manager moet het overzicht kunnen houden, deels leiding kunnen geven en onafhankelijk te werk kunnen gaan (Succesvolle werker). De Facilitair Manager moet de faciliteiten zo regelen dat de medewerkers een optimaal resultaat kunnen behalen. De Facilitair Manager moet dus betrokken zijn bij de behoeftes van de medewerkers (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Facilitair Manager, Karakter Facilitair Manager.

Netwerk facilitair Manager

De Facilitair Manager heeft veel te maken met de andere medewerkers van de organisatie. Daarnaast heeft de Facilitair Manager ook contact met het bestuur of management, heeft de Facilitair Manager de leiding over schoonmakers, beveiliging en catering en werkt vaak in een team met andere Facility Medewerkers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Facilitair Manager, Medewerkers Facilitair Manager.

Is het beroep facilitair Manager iets voor jou?

Zou je graag facilitair Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als facilitair Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Facilitair Manager, beroepskeuzetest Facilitair Manager, beroep Facilitair Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden facilitair Manager

Er is voldoende vraag naar Facilitair Managers. De Facilitair Manager kan doorgroeien naar de functie van Facilitair Manager vanuit een meer specialistische functie. Ook kan de Facilitair Manager eerst als Facilitair Medewerker of als Assistent Facilitair Manager aan de slag gaan om vervolgens door te groeien naar de functie van Facilitair Manager. 

Arbeidsmarktperspectief score facilitair Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep facilitair Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Facilitair Manager, Promotie mogelijkheden Facilitair Manager, Carriere Facilitair Manager.

Solliciteren op de functie facilitair Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als facilitair Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor facilitair Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als facilitair Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Facilitair Manager, CV Facilitair Manager, sollicitatie Facilitair Manager.

Interviews met facilitair Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen facilitair Manager

Vacatures facilitair manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Facilitair Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Facilitair Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Facilitair Manager (Facility Manager) is degene die als het ware het huishouden van de organisatie regelt. De Facilitair Manager zorgt ervoor dat alle faciliteiten aanwezig zijn waardoor de medewerkers optimaal hun werk kunnen doen. De Facilitair Manager bestuurt en beheerst de ondersteunende activiteiten.

Beoordeling Facilitair Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Facilitair Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Facilitair Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Tot €7000 in de maand voor facilitaire manager onmogelijk .. Vast met een master diploma 

Door: Jaccob Cohen

Dit zijn geen ongewone salarissen.Gr.

Door: manager

- ik zie geen vacatures

- en onder het kopje 'facilitair manager' vind ik dit een rare zin..mét ook nog een spelfout (je vind... moet toch écht ... je vindt  (met een 't' erachter zijn) ! : 'Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner ' 

Door: tja

Reageer op dit beroep