U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoofd Personeelszaken

Hoofd Personeelszaken worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoofd Personeelszaken? Lees de functieomschrijving.

De taken van de afdeling personeelszaken zijn het adviseren, begeleiden en informeren, maar ook het ondersteunen van leidinggevenden en medewerkers op het gebied van arbeidsvoorwaarden en  personeelsbeleid.

Als Hoofd Personeelszaken werk je op de afdeling personeelszaken en ondersteun en adviseer je directie en management bij het ontwikkelen en uitvoeren van de P&O strategie van de organisatie. Hiervoor moet je problemen en behoeftes kunnen herkennen en daarvoor oplossingen bedenken. Verder is het als Hoofd Personeelszaken belangrijk dat je nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied van personeel en arbeid in de gaten houdt en deze implementeert in het beleid van de organisatie waarvoor je werkt.

Vaak ben je als Hoofd Personeelszaken ook lid van het managementteam en denk je dus mee over het ontwikkelen van de organisatie. Ook kom je met voorstellen die kunnen leiden tot het verbeteren van de P&O strategie. Je hebt als Hoofd Personeelszaken de leiding over een team van medewerkers die zich allemaal bezig houden met verschillende aspecten van de afdeling personeelszaken. Je stuurt hen aan, en advisereert en begeleidt hen bij de uitvoering van hun dagelijkse werkzaamheden. 

Mensen vonden ons op: Job Hoofd Personeelszaken, Baan Hoofd Personeelszaken, Hoofd Personeelszaken Worden, Functie-eisen Hoofd Personeelszaken, Verantwoordelijkheden Hoofd Personeelszaken, Functieprofiel Hoofd Personeelszaken, Wat doet een Hoofd Personeelszaken, Werken als Hoofd Personeelszaken.

Hoofd Personeelszaken worden: Opleiding tot hoofd Personeelszaken

Om Hoofd Personeelszaken te worden zul je een opleiding moeten doen die te maken heeft met personeelszaken. Een goede mogelijkheid is Personeel en Arbeid (HBO). Verder kun je ook op WO niveau een opleiding volgen, namelijk de opleiding Personeelswetenschappen. Deze opleidingen bereiden je uitstekend voor op je werk als Hoofd Personeelszaken en er komen veel aspecten van het personeelsmanagement aan bod.

Deze opleidingen bieden je ook de mogelijkheid om een uitgebreide scholing op het gebied van personeelsmanagement te krijgen zodat het mogelijk is om nog door te stromen naar andere soorten beroepen binnen de sector personeelszaken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofd Personeelszaken, Hoofd Personeelszaken Worden, Opleidingsniveau Hoofd Personeelszaken, Scholing Hoofd Personeelszaken, Studie Hoofd Personeelszaken, Bijscholing Hoofd Personeelszaken, Omscholing Hoofd Personeelszaken.

Organisaties waar een hoofd Personeelszaken doorgaans werkzaam is

Als Hoofd Personeelszaken kun je zowel werkzaam zijn in de profit sector als in de non-profit sector. Dit komt omdat bijna alle organisaties een afdeling personeelszaken hebben en die moet aangestuurd worden door een Hoofd Personeelszaken. Je kunt dus bijvoorbeeld aan de slag bij een commercieel bedrijf maar het kan ook zijn dat je bij een zorginstelling gaat werken of voor een goed doel.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofd Personeelszaken, Hoofd Personeelszaken Worden, Opleidingsniveau Hoofd Personeelszaken, Scholing Hoofd Personeelszaken, Studie Hoofd Personeelszaken, Bijscholing Hoofd Personeelszaken, Omscholing Hoofd Personeelszaken.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoofd Personeelszaken

Als Hoofd Personeelszaken verdien je zo rond de €5000 tot €5500 bruto per maand. Dit salaris is wel zeer afhankelijk van de opleiding je die je hebt gevolgd en het aantal jaren ervaring dat je hebt.

Heb je namelijk een WO opleiding gevolgd dan zal je salaris waarschijnlijk hoger liggen dan dat van iemand met HBO niveau. Dit geldt ook voor het aantal jaren ervaring dat iemand heeft. Verder kan het ook meespelen bij welke organisatie je werkzaam bent. Het ene bedrijf zal misschien meer betalen dan het andere bedrijf. Ook over de secundaire arbeidsvoorwaarden valt niks met zekerheid te zeggen.

Mensen vonden ons op: Salaris Hoofd Personeelszaken, Loon Hoofd Personeelszaken, Wat verdien je als Hoofd Personeelszaken, Salarisschaal Hoofd Personeelszaken, Salarisindicatie Hoofd Personeelszaken, Bonus Hoofd Personeelszaken, CAO Hoofd Personeelszaken, Brutoloon Hoofd Personeelszaken, Nettoloon Hoofd Personeelszaken, Vakantiedagen Hoofd Personeelszaken, Pensioen Hoofd Personeelszaken.

Competenties, skills & vaardigheden hoofd personeelszaken

 • Samenwerken
 • Conceptueel denken
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Analytisch
 • Motiveren
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoofd Personeelszaken, Vaardigheden Hoofd Personeelszaken, Attitude Hoofd Personeelszaken, Kwalificaties Hoofd Personeelszaken, Competentieprofiel Hoofd Personeelszaken.

Boeken voor het beroep hoofd personeelszaken

Wil je meer weten over het beroep hoofd personeelszaken? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoofd personeelszaken bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoofd personeelszaken te komen.

Leven met wind mee | Jelle Hermus

Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789021572659 | 256 pagina's

"Dramaloosheid' – zo noemt Jelle het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In "Leven met wind mee' laat Jelle Hermus zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met één simpele gewoonte die alles verander...

Leven met wind mee | Jelle Hermus

Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789021572666 | 167 pagina's

"Dramaloosheid' – zo noemt Jelle het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In "Leven met wind mee' laat Jelle Hermus zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met één simpele gewoonte die alles verander...

Nooit meer te druk | Tony Crabbe

een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024572687 | 384 pagina's

Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven. Onze inbox ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoofd Personeelszaken, Hoofd Personeelszaken ebooks, boek Hoofd Personeelszaken.

Persoonstypen hoofd Personeelszaken

Als Hoofd Personeelszaken is het belangrijk dat je een zekere mate van zelfverzekerdheid uitstraalt. Je stuurt een team aan en adviseert ook veel werknemers. Het is dan wel belangrijk dat mensen het gevoel krijgen dat je achter je advies staat en dat je dat uitstraalt (Succesvolle werker). Daarnaast is het erg belangrijk om gezaghebbend te zijn. Je zal een zekere mate van gezag moeten uitstralen om te zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Verder kan het van pas komen als je direct bent. Dit zorgt ervoor dat dingen opgepikt worden en duidelijker worden voor andere werknemers (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoofd Personeelszaken, Karakter Hoofd Personeelszaken.

Netwerk hoofd Personeelszaken

Als Hoofd Personeelszaken kom je vooral in aanraking met medewerkers van de organisatie waarvoor je werkzaam bent. Je bent voor hen vaak een aanspreekpunt als ze vragen hebben over het personeelsbeleid en problemen op het gebied van personeelsmanagement. Ook stuur je een team aan waarmee je veel in contact staan om te zorgen dat alles in goede banen verloopt. Daarnaast ben je ook een aanspreekpunt voor leidinggevenden en geef je hen ook vaak advies.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoofd Personeelszaken, Medewerkers Hoofd Personeelszaken.

Is het beroep hoofd Personeelszaken iets voor jou?

Zou je graag hoofd Personeelszaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoofd Personeelszaken bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoofd Personeelszaken, beroepskeuzetest Hoofd Personeelszaken, beroep Hoofd Personeelszaken kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoofd Personeelszaken

Over het arbeidsmarktperspectief van een Hoofd Personeelszaken is weinig te zeggen.

Er wordt steeds meer aandacht besteed in bedrijven aan de kwaliteit van personeelsmanagement, dus er is wel een blijvende vraag naar mensen die werken in personeelszaken. De doorgroeimogelijkheden van het Hoofd Personeelszaken zijn over het algemeen goed omdat, ze vaak een opleiding hebben gevolgd als Personeel & Arbeid of Personeelswetenschappen. Met deze opleidingen bestaat er een breed scala aan potentiële werkgevers. Je zou als Hoofd Personeelszaken eventueel kunnen doorstromen naar een functie als HR manager

Arbeidsmarktperspectief score hoofd Personeelszaken

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoofd Personeelszaken. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoofd Personeelszaken, Promotie mogelijkheden Hoofd Personeelszaken, Carriere Hoofd Personeelszaken.

Solliciteren op de functie hoofd Personeelszaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoofd Personeelszaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoofd Personeelszaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoofd Personeelszaken. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoofd Personeelszaken, CV Hoofd Personeelszaken, sollicitatie Hoofd Personeelszaken.

Interviews met hoofd Personeelszaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoofd Personeelszaken

Vacatures hoofd personeelszaken

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Personeelszaken? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Personeelszaken. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De taken van de afdeling personeelszaken zijn het adviseren, begeleiden en informeren, maar ook het ondersteunen van leidinggevenden en medewerkers op het gebied van arbeidsvoorwaarden en  personeelsbeleid. Als Hoofd Personeelszaken werk je op de afdeling personeelszaken en ondersteun en adviseer je directie en management bij het ontwikkelen en uitvoeren van de P&O strategie van de organisatie. Hiervoor moet je problemen en behoeftes kunnen herkennen en daarvoor oplossingen bedenken.

Beoordeling Hoofd Personeelszaken

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoofd Personeelszaken' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoofd Personeelszaken

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep