Hoofd Personeelszaken Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoofd Personeelszaken? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoofd personeelszaken. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoofd personeelszaken wordt.

 

Wat is een Hoofd Personeelszaken?

De taken van de afdeling personeelszaken zijn het adviseren, begeleiden en informeren, maar ook het ondersteunen van leidinggevenden en medewerkers op het gebied van arbeidsvoorwaarden en  personeelsbeleid.

Als Hoofd Personeelszaken werk je op de afdeling personeelszaken en ondersteun en adviseer je directie en management bij het ontwikkelen en uitvoeren van de P&O strategie van de organisatie. Hiervoor moet je problemen en behoeftes kunnen herkennen en daarvoor oplossingen bedenken. Verder is het als Hoofd Personeelszaken belangrijk dat je nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied van personeel en arbeid in de gaten houdt en deze implementeert in het beleid van de organisatie waarvoor je werkt.

Vaak ben je als Hoofd Personeelszaken ook lid van het managementteam en denk je dus mee over het ontwikkelen van de organisatie. Ook kom je met voorstellen die kunnen leiden tot het verbeteren van de P&O strategie. Je hebt als Hoofd Personeelszaken de leiding over een team van medewerkers die zich allemaal bezig houden met verschillende aspecten van de afdeling personeelszaken. Je stuurt hen aan, en advisereert en begeleidt hen bij de uitvoering van hun dagelijkse werkzaamheden. Wil je werken als Hoofd Personeelszaken?

Werk je al als Hoofd Personeelszaken en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoofd Personeelszaken worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoofd Personeelszaken, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoofd Personeelszaken in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerker
  • Directielid

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5000 tot €5500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd Personeelszaken

Wat verdient een Hoofd Personeelszaken?

Als Hoofd Personeelszaken verdien je zo rond de €5000 tot €5500 bruto per maand. Dit salaris is wel zeer afhankelijk van de opleiding je die je hebt gevolgd en het aantal jaren ervaring dat je hebt.

Heb je namelijk een WO opleiding gevolgd dan zal je salaris waarschijnlijk hoger liggen dan dat van iemand met HBO niveau. Dit geldt ook voor het aantal jaren ervaring dat iemand heeft. Verder kan het ook meespelen bij welke organisatie je werkzaam bent. Het ene bedrijf zal misschien meer betalen dan het andere bedrijf. Ook over de secundaire arbeidsvoorwaarden valt niks met zekerheid te zeggen.

Salarisschaal Hoofd Personeelszaken

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hoofd Personeelszaken

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Personeelszaken? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Personeelszaken. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hoofd Personeelszaken vacatures

HR Manager
Steamz
Wil jij aan de slag als HR Manager bij een bedrijf dat volop in ontwikkeling is? Denk jij graag strategisch mee maar krijg jij ook nog energie van uitvoerende taken?

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoofd Personeelszaken

Wat is de toekomst van Hoofd Personeelszaken?

Over het arbeidsmarktperspectief van een Hoofd Personeelszaken is weinig te zeggen.

Er wordt steeds meer aandacht besteed in bedrijven aan de kwaliteit van personeelsmanagement, dus er is wel een blijvende vraag naar mensen die werken in personeelszaken. De doorgroeimogelijkheden van het Hoofd Personeelszaken zijn over het algemeen goed omdat, ze vaak een opleiding hebben gevolgd als Personeel & Arbeid of Personeelswetenschappen. Met deze opleidingen bestaat er een breed scala aan potentiële werkgevers. Je zou als Hoofd Personeelszaken eventueel kunnen doorstromen naar een functie als HR manager

Baankans Hoofd Personeelszaken

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoofd Personeelszaken worden: Opleidingen tot Hoofd Personeelszaken

Wil je hoofd personeelszaken worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Hoofd Personeelszaken? 

Om Hoofd Personeelszaken te worden zul je een opleiding moeten doen die te maken heeft met personeelszaken. Een goede mogelijkheid is Personeel en Arbeid (HBO). Verder kun je ook op WO niveau een opleiding volgen, namelijk de opleiding Personeelswetenschappen. Deze opleidingen bereiden je uitstekend voor op je werk als Hoofd Personeelszaken en er komen veel aspecten van het personeelsmanagement aan bod.

Deze opleidingen bieden je ook de mogelijkheid om een uitgebreide scholing op het gebied van personeelsmanagement te krijgen zodat het mogelijk is om nog door te stromen naar andere soorten beroepen binnen de sector personeelszaken.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoofd Personeelszaken

Human Resource Management Thuisstudie
Human resource management op HBO-niveau studeren? Volg de cursus Human Resource ManagementEen goed personeelsbeleid is allesbehalve vanzelfsprekend: denk aan de juiste mensen op de juiste plek krijgen en de juiste …
Personeelsmanagement (HRM)
In deze opleiding ontwikkel je een brede strategische kennis op het gebied van P&O en HRM. De laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied passeren de revue. Als dit je aanspreekt, dan …
HRM (Personeelsmanagement) Thuisstudie
Ontwikkel je tot deskundig HR-adviseur: volg de opleiding HRM op HBO-niveauHuman resource management, het is een mooie naam voor personeelsmanagement. Altijd op zoek naar verbeterkansen. Hoe ga je als personeelsmanager …
Human Resource Management
Human Resource Management Getalenteerde en competente medewerkers zijn de kern en het belangrijkste kapitaal van een goed functionerend bedrijf. Het is dan ook essentieel dat organisaties ervoor zorgen dat medewerkers …
Agile HRM
Tijdens de training Agile HR ontwikkel je een andere kijk op de factor mens in de organisatie. Je leert over agile werken en de invloed ervan op de HR-afdeling, HR-werkzaamheden …
Meer opleidingen Hoofd Personeelszaken

Weet je nog niet of je Hoofd Personeelszaken wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoofd Personeelszaken of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Hoofd Personeelszaken

Met wie werkt een Hoofd Personeelszaken samen? 

Als Hoofd Personeelszaken kom je vooral in aanraking met medewerkers van de organisatie waarvoor je werkzaam bent. Je bent voor hen vaak een aanspreekpunt als ze vragen hebben over het personeelsbeleid en problemen op het gebied van personeelsmanagement. Ook stuur je een team aan waarmee je veel in contact staan om te zorgen dat alles in goede banen verloopt. Daarnaast ben je ook een aanspreekpunt voor leidinggevenden en geef je hen ook vaak advies.


  • Medewerker
  • Directielid
Hoofd Personeelszaken


Organisaties waar een Hoofd Personeelszaken werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoofd Personeelszaken meestal werkt.

Waar werkt een Hoofd Personeelszaken?

Als Hoofd Personeelszaken kun je zowel werkzaam zijn in de profit sector als in de non-profit sector. Dit komt omdat bijna alle organisaties een afdeling personeelszaken hebben en die moet aangestuurd worden door een Hoofd Personeelszaken. Je kunt dus bijvoorbeeld aan de slag bij een commercieel bedrijf maar het kan ook zijn dat je bij een zorginstelling gaat werken of voor een goed doel.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Hoofd Personeelszaken

Waar kun je het beste werken als Hoofd Personeelszaken? Hieronder vind je de best door de Hoofd Personeelszaken beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoofd Personeelszaken.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoofd Personeelszaken:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoofd Personeelszaken.

Welke competenties heeft een Hoofd Personeelszaken nodig?

Een Hoofd Personeelszaken heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoofd Personeelszaken

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoofd Personeelszaken passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoofd Personeelszaken nodig? 

Als Hoofd Personeelszaken is het belangrijk dat je een zekere mate van zelfverzekerdheid uitstraalt. Je stuurt een team aan en adviseert ook veel werknemers. Het is dan wel belangrijk dat mensen het gevoel krijgen dat je achter je advies staat en dat je dat uitstraalt (Succesvolle werker). Daarnaast is het erg belangrijk om gezaghebbend te zijn. Je zal een zekere mate van gezag moeten uitstralen om te zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Verder kan het van pas komen als je direct bent. Dit zorgt ervoor dat dingen opgepikt worden en duidelijker worden voor andere werknemers (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd Personeelszaken


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hoofd Personeelszaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoofd Personeelszaken

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoofd Personeelszaken

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoofd Personeelszaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoofd Personeelszaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoofd Personeelszaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoofd Personeelszaken. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoofd Personeelszaken iets voor je?

Zou je graag Hoofd Personeelszaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoofd Personeelszaken bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoofd Personeelszaken

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar