U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hypnotiseur

Hypnotiseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hypnotiseur? Lees de functieomschrijving.

De Hypnotiseur is iemand die beroepsmatig iemand hypnotiseert. Hypnotiseren houdt in dat je iemand onder hypnose brengt. Dit is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn. Hierbij is degene die onder hypnose is ontspannen en geconcentreerd op één bepaald onderwerp.

 

Vormen

Veel mensen geloven dat er slechts één vorm van hypnose is, en dat is zelfhypnose. Zij geloven dat iemand altijd zelf toestaat dat de trance ontwikkelt en bestaat. Volgens anders zijn er twee vormen van hypnose. De eerste is de zojuist genoemde zelfhypnose, de tweede is de vorm waarbij de Hypnotiseur iemand onder hypnose brengt.

 

Innerlijke kracht

Hypnose is een methode om je innerlijke kracht aan te spreken om dingen te bereiken die je nooit voor mogelijk hield. Wat het probleem ook is, hypnose gaat direct naar de oplossing om het probleem zo effectief en blijvend mogelijk op te lossen. Het is meestal een ingrijpende ervaring waarbij je zo goed mogelijk begeleid wordt door de Hypnotiseur. De Hypnotiseur maakt de geest als het ware los van de andere processen en neemt deze deels over.

 

Integriteit

De gehypnotiseerde moet de controle en verantwoordelijkheid over zichzelf voor een groot deel uit handen geven aan de Hypnotiseur. Het is daarom belangrijk dat de Hypnotiseur integer is en vertrouwen uitstraalt. Een goede hypnotiseur is terughoudend in de toepassing van hypnose. Verbeteringen door middel van hypnose kunnen namelijk op andere vlakken problemen veroorzaken. Hypnose is dan ook slechts een hulpmiddel om therapeutische doelen te behalen. Het is ook belangrijk dat de gehypnotiseerde achteraf altijd nog weet wat er gebeurd is.

Mensen vonden ons op: Job Hypnotiseur, Baan Hypnotiseur, Hypnotiseur Worden, Functie-eisen Hypnotiseur, Verantwoordelijkheden Hypnotiseur, Functieprofiel Hypnotiseur, Wat doet een Hypnotiseur, Werken als Hypnotiseur.

Hypnotiseur worden: Opleiding tot hypnotiseur

Om een goede Hypnotiseur te kunnen worden, moet de Hypnotiseur bekend zijn met de werking van hypnose en de verschillende technieken die gebruikt worden kennen. Er worden door organisaties die gespecialiseerd zijn in hypnose verschillende opleidingen en cursussen aangeboden om de Hypnotiseur zo goed mogelijk alles te leren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hypnotiseur, Hypnotiseur Worden, Opleidingsniveau Hypnotiseur, Scholing Hypnotiseur, Studie Hypnotiseur, Bijscholing Hypnotiseur, Omscholing Hypnotiseur.

Organisaties waar een hypnotiseur doorgaans werkzaam is

De Hypnotiseur werkt vaak als zelfstandige of is in dienst van een organisatie die hypnose aanbiedt. De Hypnotiseur is meestal werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hypnotiseur, Hypnotiseur Worden, Opleidingsniveau Hypnotiseur, Scholing Hypnotiseur, Studie Hypnotiseur, Bijscholing Hypnotiseur, Omscholing Hypnotiseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hypnotiseur

Het is lastig om een inschatting te geven van het salaris van de Hypnotiseur. Het is sterk afhankelijk van de frequentie waarmee de Hypnotiseur zich met hypnose bezighoudt en of de Hypnotiseur als zelfstandige of voor een organisatie werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Hypnotiseur, Loon Hypnotiseur, Wat verdien je als Hypnotiseur, Salarisschaal Hypnotiseur, Salarisindicatie Hypnotiseur, Bonus Hypnotiseur, CAO Hypnotiseur, Brutoloon Hypnotiseur, Nettoloon Hypnotiseur, Vakantiedagen Hypnotiseur, Pensioen Hypnotiseur.

Competenties, skills & vaardigheden hypnotiseur

 • Integriteit
 • Coachen
 • Sensitiviteit
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Hypnotiseur, Vaardigheden Hypnotiseur, Attitude Hypnotiseur, Kwalificaties Hypnotiseur, Competentieprofiel Hypnotiseur.

Boeken voor het beroep hypnotiseur

Wil je meer weten over het beroep hypnotiseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hypnotiseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hypnotiseur te komen.

L'hypnotiseur | Lars Kepler

Franstalig | Druk: 1 | Paperback | 9782330014407 | 628 pagina's

Dans une maison de la banlieue de Stockholm, une famille est sauvagement assassinée. Seul un garçon échappe au massacre, mais il navigue entre la vie et la mort, inconscient. L'inspecteur Joona Linna décide alors de recourir à un hypnotiseur pour pénétrer...

Der Praktische Magnetiseur Und Hypnotiseur | Karl Lehmann

Duitstalig | Druk: 1 | Paperback | 9783864711145 | 82 pagina's

Wegweiser zum Selbststudium des Magnetismus und Hypnotismus, Nachdruck des Originals von 1905....

L'Hypnotiseur | Lars Kepler

Franstalig | Luisterboek | 9782356413598 | Speelduur: 17:03:36

Dans une maison de la banlieue de Stockholm, une famille est sauvagement assassinée. Seul Josef, un adolescent, survit au massacre, mais il navigue entre la vie et la mort, en état de choc. L'inspecteur Joona Linna décide alors de recourir à Erik Maria Ba...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hypnotiseur, Hypnotiseur ebooks, boek Hypnotiseur.

Persoonstypen hypnotiseur

De Hypnotiseur moet een integer persoon zijn. De Hypnotiseur moet vertrouwen uitstralen en de gehypnotiseerde op zijn gemak weten te stellen. De gehypnotiseerde moet de controle en verantwoordelijk namelijk voor een deel overdragen aan de Hypnotiseur (Bemiddelaar). De Hypnotiseur moet de gehypnotiseerde willen helpen en steunen bij problemen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hypnotiseur, Karakter Hypnotiseur.

Netwerk hypnotiseur

De Hypnotiseur heeft voornamelijk te maken met de gehypnotiseerde. Daarnaast werkt de Hypnotiseur soms samen met andere Hypnotiseurs of therapeuten. Er kan bijvoorbeeld een samenwerking mogelijk zijn om zo een bepaalde therapie bij een patiënt het beste aan te laten slaan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hypnotiseur, Medewerkers Hypnotiseur.

Is het beroep hypnotiseur iets voor jou?

Zou je graag hypnotiseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hypnotiseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hypnotiseur, beroepskeuzetest Hypnotiseur, beroep Hypnotiseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hypnotiseur

Er is niet veel vraag naar Hypnotiseurs. Door aanvullende opleidingen en cursussen te doen, kan de Hypnotiseur meer kennis opdoen en zijn expertise uitbreiden.

Arbeidsmarktperspectief score hypnotiseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hypnotiseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hypnotiseur, Promotie mogelijkheden Hypnotiseur, Carriere Hypnotiseur.

Solliciteren op de functie hypnotiseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hypnotiseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hypnotiseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hypnotiseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hypnotiseur, CV Hypnotiseur, sollicitatie Hypnotiseur.

Interviews met hypnotiseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hypnotiseur

Vacatures hypnotiseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Hypnotiseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hypnotiseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Hypnotiseur is iemand die beroepsmatig iemand hypnotiseert. Hypnotiseren houdt in dat je iemand onder hypnose brengt. Dit is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn.

Beoordeling Hypnotiseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hypnotiseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hypnotiseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Victor Elzo Kraemer  Therapeut erkend door wettelijke beroepsvereniging BVAT.be Hypnosetherapeut

Of het nu gaat om traumatische herinneringen, stoppen met roken, afvallen, kritische zelfbeeld, onzekerheid, niet kunnen opkomen voor jezelf, depressie of slaapproblemen … Victor heeft ze allemaal bestudeerd. Met zijn diepe verstand en kennis, zijn jarenlange ervaringen in hypnose, zijn steunende empathische houding voor zijn klanten, en zijn humor en gevoel voor comfort helpt hij jaarlijks honderden mensen van hun problemen af.   https://www.hypnose-praktijk.nl/over-ons/victor-elzo-kraemer/

Door: victor elzo kraemer

https://www.ze.nl/artikel/246148-onder-hypnose-naar-een-vorig-leven-ineens-stond-ik-op-een-19e-eeuwse-prairie-ze-op-therapie

Door: hypnose naar een vorige leven

https://www.youtube.com/watch?v=gqZ-QXtZ25M

Door: Eva gehypnotiseerd door Victor

Reageer op dit beroep