Hypnotiseur worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hypnotiseur? Lees de functieomschrijving.

De Hypnotiseur is iemand die beroepsmatig iemand hypnotiseert. Hypnotiseren houdt in dat je iemand onder hypnose brengt. Dit is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn. Hierbij is degene die onder hypnose is ontspannen en geconcentreerd op één bepaald onderwerp.

 

Vormen

Veel mensen geloven dat er slechts één vorm van hypnose is, en dat is zelfhypnose. Zij geloven dat iemand altijd zelf toestaat dat de trance ontwikkelt en bestaat. Volgens anders zijn er twee vormen van hypnose. De eerste is de zojuist genoemde zelfhypnose, de tweede is de vorm waarbij de Hypnotiseur iemand onder hypnose brengt.

 

Innerlijke kracht

Hypnose is een methode om je innerlijke kracht aan te spreken om dingen te bereiken die je nooit voor mogelijk hield. Wat het probleem ook is, hypnose gaat direct naar de oplossing om het probleem zo effectief en blijvend mogelijk op te lossen. Het is meestal een ingrijpende ervaring waarbij je zo goed mogelijk begeleid wordt door de Hypnotiseur. De Hypnotiseur maakt de geest als het ware los van de andere processen en neemt deze deels over.

 

Integriteit

De gehypnotiseerde moet de controle en verantwoordelijkheid over zichzelf voor een groot deel uit handen geven aan de Hypnotiseur. Het is daarom belangrijk dat de Hypnotiseur integer is en vertrouwen uitstraalt. Een goede hypnotiseur is terughoudend in de toepassing van hypnose. Verbeteringen door middel van hypnose kunnen namelijk op andere vlakken problemen veroorzaken. Hypnose is dan ook slechts een hulpmiddel om therapeutische doelen te behalen. Het is ook belangrijk dat de gehypnotiseerde achteraf altijd nog weet wat er gebeurd is.

Wil je werken als Hypnotiseur?

Werk je al als Hypnotiseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hypnotiseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hypnotiseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hypnotiseur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hypnotiseur

Wat verdient een Hypnotiseur?

Het is lastig om een inschatting te geven van het salaris van de Hypnotiseur. Het is sterk afhankelijk van de frequentie waarmee de Hypnotiseur zich met hypnose bezighoudt en of de Hypnotiseur als zelfstandige of voor een organisatie werkt.

Salarisschaal Hypnotiseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hypnotiseur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hypnotiseur

Hoe goed is de toekomst voor de Hypnotiseur? 

Er is niet veel vraag naar Hypnotiseurs. Door aanvullende opleidingen en cursussen te doen, kan de Hypnotiseur meer kennis opdoen en zijn expertise uitbreiden.

Baankans Hypnotiseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hypnotiseur worden: Opleidingen tot Hypnotiseur

Hoe word je een Hypnotiseur? 

Om een goede Hypnotiseur te kunnen worden, moet de Hypnotiseur bekend zijn met de werking van hypnose en de verschillende technieken die gebruikt worden kennen. Er worden door organisaties die gespecialiseerd zijn in hypnose verschillende opleidingen en cursussen aangeboden om de Hypnotiseur zo goed mogelijk alles te leren.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hypnotiseur

Meer opleidingen Hypnotiseur

Weet je nog niet of je Hypnotiseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hypnotiseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hypnotiseur

Met wie werkt een Hypnotiseur samen? 

De Hypnotiseur heeft voornamelijk te maken met de gehypnotiseerde. Daarnaast werkt de Hypnotiseur soms samen met andere Hypnotiseurs of therapeuten. Er kan bijvoorbeeld een samenwerking mogelijk zijn om zo een bepaalde therapie bij een patiënt het beste aan te laten slaan.


Hypnotiseur


Organisaties waar een Hypnotiseur werkzaam is

Waar werkt een Hypnotiseur meestal? 

De Hypnotiseur werkt vaak als zelfstandige of is in dienst van een organisatie die hypnose aanbiedt. De Hypnotiseur is meestal werkzaam in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Hypnotiseur

Waar kun je het beste werken als Hypnotiseur? Hieronder vindt je de best door de Hypnotiseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hypnotiseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hypnotiseur:

Welke competenties heeft een een Hypnotiseur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hypnotiseur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hypnotiseur nodig? 

De Hypnotiseur moet een integer persoon zijn. De Hypnotiseur moet vertrouwen uitstralen en de gehypnotiseerde op zijn gemak weten te stellen. De gehypnotiseerde moet de controle en verantwoordelijk namelijk voor een deel overdragen aan de Hypnotiseur (Bemiddelaar). De Hypnotiseur moet de gehypnotiseerde willen helpen en steunen bij problemen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Hypnotiseur


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Hypnotiseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hypnotiseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hypnotiseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hypnotiseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hypnotiseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hypnotiseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hypnotiseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hypnotiseur iets voor je?

Zou je graag Hypnotiseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hypnotiseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hypnotiseur

hypnose naar een vorige leven

https://www.ze.nl/artikel/246148-onder-hypnose-naar-een-vorig-leven-ineens-stond-ik-op-een-19e-eeuwse-prairie-ze-op-therapie

Eva gehypnotiseerd door Victor

https://www.youtube.com/watch?v=gqZ-QXtZ25M

victor elzo kraemer

Victor Elzo Kraemer  Therapeut erkend door wettelijke beroepsvereniging BVAT.be Hypnosetherapeut Of het nu gaat om traumatische herinneringen, stoppen met roken, afvallen, kritische zelfbeeld, onzekerheid, niet kunnen opkomen voor jezelf, depressie of slaapproblemen … Victor heeft ze allemaal bestudeerd. Met zijn diepe verstand en kennis, zijn jarenlange ervaringen in hypnose, zijn steunende empathische houding voor zijn klanten, en zijn humor en gevoel voor comfort helpt hij jaarlijks honderden mensen van hun problemen af.   https://www.hypnose-praktijk.nl/over-ons/victor-elzo-kraemer/

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar