U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak

Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kwaliteitsinspecteur Schoonmaak? Lees de functieomschrijving.

Een Kwaliteitsinspecteur controleert of de schoonmaakmedewerkers in een bepaald pand hun werk naar verwachting verricht hebben. De inspecteur wordt onafhankelijk door de opdrachtgever vaak eenmalig ingehuurd om de inspectie te verrichten. Een Kwaliteitsinspecteur kan het werk op freelancebasis doen, maar vaker komt het voor dat hij in dienst is van een onafhankelijk adviesbureau.

Een Kwaliteitsmedewerker wordt vaak eenmalig ingehuurd om een schoongemaakt pand te controleren. Samen met de opdrachtgever wordt er een schema opgesteld met kwaliteitseisen welke de inspecteur vervolgens in een bepaald gebouw gaat controleren. Hij test de kwaliteit aan de hand van kwaliteitsmetingen. Nadat de metingen verricht zijn, stelt de inspecteur een rapport op waarin de resultaten van de metingen staan, een eindoordeel en een eventueel advies voor de schoonmakers om in het vervolg wel aan de kwaliteitseisen te voldoen.

Mensen vonden ons op: Job Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Baan Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak Worden, Functie-eisen Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Verantwoordelijkheden Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Functieprofiel Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Wat doet een Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Werken als Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak.

Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak worden: Opleiding tot kwaliteitsinspecteur Schoonmaak

Om een Kwaliteitsinspecteur te worden zijn vaak de diploma’s ‘VSR kwaliteitscontroleur’ en ‘VRS kwaliteitsinspecteur’ vereist. Deze diploma’s worden behaald na een tweedaagse cursus en het behalen van het examen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak Worden, Opleidingsniveau Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Scholing Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Studie Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Bijscholing Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Omscholing Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak.

Organisaties waar een kwaliteitsinspecteur Schoonmaak doorgaans werkzaam is

Een Kwaliteitsmedewerker wordt dan wel via een adviesbureau door een bedrijf ingehuurd, dan wel op freelancebasis, maar altijd is er bij de kwaliteitsinspecteur een winstoogmerk en kan er dus gesproken worden van een profit-organisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak Worden, Opleidingsniveau Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Scholing Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Studie Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Bijscholing Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Omscholing Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kwaliteitsinspecteur Schoonmaak

Het brutosalaris van een Kwaliteitsinspecteur ligt rond de 2000,- bruto per maand. Echter, dit is op basis van een 38-urige werkweek. Omdat een inspecteur vaak op basis van eenmalige opdrachten aan het werk is, bestaat een werkweek van een inspecteur vaak uit 20 uur.

Mensen vonden ons op: Salaris Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Loon Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Wat verdien je als Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Salarisschaal Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Salarisindicatie Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Bonus Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, CAO Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Brutoloon Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Nettoloon Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Vakantiedagen Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Pensioen Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak.

Competenties, skills & vaardigheden kwaliteitsinspecteur schoonmaak

 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Omgaan met details
Mensen vonden ons op: Kennis Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Vaardigheden Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Attitude Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Kwalificaties Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Competentieprofiel Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak.

Boeken voor het beroep kwaliteitsinspecteur schoonmaak

Wil je meer weten over het beroep kwaliteitsinspecteur schoonmaak? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kwaliteitsinspecteur schoonmaak bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kwaliteitsinspecteur schoonmaak te komen.

Weg ermee | Dennis Storm

Over de schoonheid van minimalisme - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789000347483 | 112 pagina's

Thuis leven alsof je op reis bent, dat is de kunst van het minimalisme. Dennis Storm heeft in al die jaren van reizen in totaal zo'n drie jaar uit een koffer geleefd en in al die hotels zijn liefde voor afgemeten interieurs, functioneel design en minimali...

Spark Joy | Marie Kondo

een geïllustreerde masterclass in de kunst van het opruimen - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789400508606 | 276 pagina's

"De eerste opruimcelebrity van de wereld is opgestaan" Marie Kondo’s unieke KonMari-methode om op te ruimen is in korte tijd een wereldwijd fenomeen geworden en Time Magazine plaatste haar op de lijst van de honderd invloedrijkste personen van 2015. Spark...

Het grote poetsboek | Diet Groothuis

snel en simpel een schoon + opgeruimd huis - Nederlands | Druk: 9 | Paperback | 9789045029405 | 304 pagina's

Diet Groothuis deelt in 'Het grote poetsboek' wetenswaardigheden, handige schema's, duurzame tips en slimme trucjes over het schoonmaken. Hoe verjaag je fruitvliegen? Is het nog mogelijk om die vetvlek uit een nieuwe jurk te krijgen? Hoe vaak moet je je h...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak ebooks, boek Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak.

Persoonstypen kwaliteitsinspecteur Schoonmaak

Een Kwaliteitsinspecteur is een waarnemer, omdat hij de door de opdrachtgever aangewezen gebouwen moet inspecteren en dus moet waarnemen hoe de schoonmaakwerkzaamheden verricht zijn. Naast een waarnemer is een Kwaliteitsinspecteur ook een perfectionist, omdat hij ingehuurd wordt om tot in de details de gebouwen te inspecteren om de schoonmaakwerkzaamheden te beoordelen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Karakter Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak.

Netwerk kwaliteitsinspecteur Schoonmaak

Een Kwaliteitsinspecteur wordt door een bedrijf ingehuurd en staat gedurende de opdracht in nauw contact met de opdrachtgever. Samen met de opdrachtgever stelt de Kwaliteitsinspecteur een lijst samen met eisen die gesteld worden aan de kwaliteit van het schoongemaakte pand. Nadat de inspectie verricht is, stelt de inspecteur een rapport op welke hij aan de opdrachtgever overhandigt.

Naast dit contact met de opdrachtgever is de Kwaliteitsinspecteur vaak in dienst van een adviesbureau. Contact met collega’s van dit adviesbureau zal daarom ook geregeld plaatsvinden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Medewerkers Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak.

Is het beroep kwaliteitsinspecteur Schoonmaak iets voor jou?

Zou je graag kwaliteitsinspecteur Schoonmaak willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kwaliteitsinspecteur Schoonmaak bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, beroepskeuzetest Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, beroep Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kwaliteitsinspecteur Schoonmaak

De arbeidsmarktperspectief voor een Kwaliteitsmedewerker is redelijk tot slecht. Schoonmaakwerkzaamheden zullen altijd plaats blijven vinden, maar omdat iemand gemakkelijk het vereiste diploma kan halen en een kwaliteitsinspecteur maar eens in de zoveel tijd door hetzelfde bedrijf ingehuurd wordt, zijn er relatief veel Kwaliteitsinspecteur n in een kleine markt.

Doorgroeimogelijkheden voor een Kwaliteitsinspecteur binnen dezelfde werkzaamheden zijn er niet. Dit komt omdat de Kwaliteitsmedewerker een functie is die zelfstandig uitgevoerd wordt, zonder direct gezag erboven. Eventueel zou als doorgroeimogelijkheid een hogere functie binnen het adviesbureau gezien kunnen worden, maar de werkzaamheden zijn dan niet meer feitelijk, zoals het uitvoeren van metingen, maar meer organisatorisch.

Arbeidsmarktperspectief score kwaliteitsinspecteur Schoonmaak

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kwaliteitsinspecteur Schoonmaak. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Promotie mogelijkheden Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, Carriere Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak.

Solliciteren op de functie kwaliteitsinspecteur Schoonmaak

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kwaliteitsinspecteur Schoonmaak dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kwaliteitsinspecteur Schoonmaak belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kwaliteitsinspecteur Schoonmaak. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, CV Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak, sollicitatie Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak.

Interviews met kwaliteitsinspecteur Schoonmaak

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kwaliteitsinspecteur Schoonmaak

Vacatures kwaliteitsinspecteur schoonmaak

Op zoek naar een nieuwe baan als Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Kwaliteitsinspecteur controleert of de schoonmaakmedewerkers in een bepaald pand hun werk naar verwachting verricht hebben. De inspecteur wordt onafhankelijk door de opdrachtgever vaak eenmalig ingehuurd om de inspectie te verrichten. Een Kwaliteitsinspecteur kan het werk op freelancebasis doen, maar vaker komt het voor dat hij in dienst is van een onafhankelijk adviesbureau.

Beoordeling Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kwaliteitsinspecteur Schoonmaak

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep