U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Literair Agent

Literair Agent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een literair Agent? Lees de functieomschrijving.

De Literair Agent is de tussenpersoon voor een schrijver en een uitgever. De Literair Agent is de assistent en adviseur van de schrijver. Hij of zij ondersteunt de schrijver bij het zakelijke en inhoudelijke schrijfproces. De Literair Agent gaat vervolgens op zoek naar uitgever en maakt een deal.

 

Taken

De Literair Agent neemt de zorgen van de schrijver weg. De Literair Agent helpt de schrijver bij zaken als marketing, promotie en financiën. Ook kan de Literair Agent de schrijver professionele feedback geven. De schrijver bepaalt zelf in hoeverre hij of zij hulp wil krijgen bij het schrijfproces.

 

Voordelen

Als schrijver word je vaak serieuzer genomen als je een Literair Agent hebt. De Literair Agent heeft je namelijk geholpen bij het schrijven van het manuscript. De uitgever weet dan al dat het goedgekeurd is door een Literair Agent. Dit versnelt het proces en vergroot de kans dat het manuscript ook uitgegeven gaat worden. Daarnaast biedt de Literair Agent waar nodig ondersteuning en laat je niet aan je lot over als je toch afgewezen wordt.

Mensen vonden ons op: Job Literair Agent, Baan Literair Agent, Literair Agent Worden, Functie-eisen Literair Agent, Verantwoordelijkheden Literair Agent, Functieprofiel Literair Agent, Wat doet een Literair Agent, Werken als Literair Agent.

Literair Agent worden: Opleiding tot literair Agent

De Literair Agent heeft vaak een opleiding gevolgd op het gebied van de Nederlandse taal of Literatuurwetenschap. Deze opleidingen duren vaak drie tot vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Literair Agent, Literair Agent Worden, Opleidingsniveau Literair Agent, Scholing Literair Agent, Studie Literair Agent, Bijscholing Literair Agent, Omscholing Literair Agent.

Organisaties waar een literair Agent doorgaans werkzaam is

De Literair Agent werkt als zelfstandige of voor een literair agentschap. De Literair Agent houdt een commissie in als de uitgever het manuscript gaat uitgeven. De Literair Agent werkt om deze reden in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Literair Agent, Literair Agent Worden, Opleidingsniveau Literair Agent, Scholing Literair Agent, Studie Literair Agent, Bijscholing Literair Agent, Omscholing Literair Agent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden literair Agent

De Literair Agent ontvangt commissie als de uitgever het manuscript ook daadwerkelijk gaat uitgeven. Hoeveel dit is, hangt af van de gemaakt afspraken en uiteindelijk populariteit. Het is om deze reden lastig om een salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Literair Agent, Loon Literair Agent, Wat verdien je als Literair Agent, Salarisschaal Literair Agent, Salarisindicatie Literair Agent, Bonus Literair Agent, CAO Literair Agent, Brutoloon Literair Agent, Nettoloon Literair Agent, Vakantiedagen Literair Agent, Pensioen Literair Agent.

Competenties, skills & vaardigheden literair agent

 • Creativiteit
 • Coachen
 • Oordeelsvorming
 • Netwerken
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Literair Agent, Vaardigheden Literair Agent, Attitude Literair Agent, Kwalificaties Literair Agent, Competentieprofiel Literair Agent.

Boeken voor het beroep literair agent

Wil je meer weten over het beroep literair agent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je literair agent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken literair agent te komen.

Sprong naar het duister | John Brosens

Geheim agent Pieter Dourlein en het Englandspiel - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789401915625 | 354 pagina's

In "Sprong naar het duister' vertelt John Brosens het waargebeurde verhaal over Pieter Dourlein, een Zeeuwse marineman en Engelandvaarder. Matroos Dourlein komt net terug uit Indië in Den Helder als in mei 1940 zijn schip door Duitse stuka's tot zinken wo...

Alweer een bestseller | Paul Sebes

schrijftips en belevenissen van twee literair agenten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789021402970 | 256 pagina's

Veel mensen hebben de wens om een boek te schrijven, maar worden geconfronteerd met kwesties waarmee ze niet bekend zijn: wat is een plot, hoe schep je sfeer, hoe bouw je spanning op, wat kun je over stijl zeggen, wat is perspectief en hoe creëer je geloo...

Alweer een bestseller | Paul Sebes

schrijftips en belevenissen van twee literair agenten - Nederlands | Druk: 2 | E-book | 9789021402987 | 175 pagina's

Veel mensen hebben de wens om een boek te schrijven, maar worden geconfronteerd met kwesties waarmee ze niet bekend zijn: wat is een plot, hoe schep je sfeer, hoe bouw je spanning op, wat kun je over stijl zeggen, wat is perspectief en hoe creëer je geloo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Literair Agent, Literair Agent ebooks, boek Literair Agent.

Persoonstypen literair Agent

De Literair Agent moet een sterk taalgevoel hebben en de schrijver van professioneel advies kunnen voorzien (Succesvolle werker). De Literair Agent moet een groot netwerk hebben van potentiële uitgevers en zijn best willen doen om het manuscript te laten uitgeven. De Literair Agent moet creatief zijn en de schrijver waar nodig willen steunen (Romanticus).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Literair Agent, Karakter Literair Agent.

Netwerk literair Agent

De Literair Agent moet een groot netwerk hebben van uitgevers. Daarnaast werkt de Literair Agent met verschillende schrijvers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Literair Agent, Medewerkers Literair Agent.

Is het beroep literair Agent iets voor jou?

Zou je graag literair Agent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als literair Agent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Literair Agent, beroepskeuzetest Literair Agent, beroep Literair Agent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden literair Agent

Er is voldoende vraag naar Literair Agenten. Deze zijn vaak wel werkzaam voor een literair agentschap. Door succesvol te zijn, kan de Literair Agent doorgroeien in zijn vakgebied.

Arbeidsmarktperspectief score literair Agent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep literair Agent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Literair Agent, Promotie mogelijkheden Literair Agent, Carriere Literair Agent.

Solliciteren op de functie literair Agent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als literair Agent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor literair Agent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als literair Agent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Literair Agent, CV Literair Agent, sollicitatie Literair Agent.

Interviews met literair Agent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen literair Agent

Vacatures literair agent

Op zoek naar een nieuwe baan als Literair Agent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Literair Agent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Literair Agent is de tussenpersoon voor een schrijver en een uitgever. De Literair Agent is de assistent en adviseur van de schrijver. Hij of zij ondersteunt de schrijver bij het zakelijke en inhoudelijke schrijfproces.

Beoordeling Literair Agent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Literair Agent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Literair Agent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep