Literair Agent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Literair Agent? Lees de functieomschrijving.

De Literair Agent is de tussenpersoon voor een schrijver en een uitgever. De Literair Agent is de assistent en adviseur van de schrijver. Hij of zij ondersteunt de schrijver bij het zakelijke en inhoudelijke schrijfproces. De Literair Agent gaat vervolgens op zoek naar uitgever en maakt een deal.

 

Taken

De Literair Agent neemt de zorgen van de schrijver weg. De Literair Agent helpt de schrijver bij zaken als marketing, promotie en financiën. Ook kan de Literair Agent de schrijver professionele feedback geven. De schrijver bepaalt zelf in hoeverre hij of zij hulp wil krijgen bij het schrijfproces.

 

Voordelen

Als schrijver word je vaak serieuzer genomen als je een Literair Agent hebt. De Literair Agent heeft je namelijk geholpen bij het schrijven van het manuscript. De uitgever weet dan al dat het goedgekeurd is door een Literair Agent. Dit versnelt het proces en vergroot de kans dat het manuscript ook uitgegeven gaat worden. Daarnaast biedt de Literair Agent waar nodig ondersteuning en laat je niet aan je lot over als je toch afgewezen wordt.

Wil je werken als Literair Agent?

Werk je al als Literair Agent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Literair Agent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Literair Agent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Literair Agent in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Schrijver
  • Auteur
  • Uitgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Literair Agent

Wat verdient een Literair Agent?

De Literair Agent ontvangt commissie als de uitgever het manuscript ook daadwerkelijk gaat uitgeven. Hoeveel dit is, hangt af van de gemaakt afspraken en uiteindelijk populariteit. Het is om deze reden lastig om een salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Literair Agent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Literair Agent

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Literair Agent

Hoe goed is de toekomst voor de Literair Agent? 

Er is voldoende vraag naar Literair Agenten. Deze zijn vaak wel werkzaam voor een literair agentschap. Door succesvol te zijn, kan de Literair Agent doorgroeien in zijn vakgebied.

Baankans Literair Agent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Literair Agent worden: Opleidingen tot Literair Agent

Hoe word je een Literair Agent? 

De Literair Agent heeft vaak een opleiding gevolgd op het gebied van de Nederlandse taal of Literatuurwetenschap. Deze opleidingen duren vaak drie tot vier jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Literair Agent

Meer opleidingen Literair Agent

Weet je nog niet of je Literair Agent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Literair Agent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Literair Agent

Met wie werkt een Literair Agent samen? 

De Literair Agent moet een groot netwerk hebben van uitgevers. Daarnaast werkt de Literair Agent met verschillende schrijvers.


  • Schrijver
  • Auteur
  • Uitgever
Literair Agent


Organisaties waar een Literair Agent werkzaam is

Waar werkt een Literair Agent meestal? 

De Literair Agent werkt als zelfstandige of voor een literair agentschap. De Literair Agent houdt een commissie in als de uitgever het manuscript gaat uitgeven. De Literair Agent werkt om deze reden in de profit sector.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Literair Agent

Waar kun je het beste werken als Literair Agent? Hieronder vindt je de best door de Literair Agent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Literair Agent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Literair Agent:

Welke competenties heeft een een Literair Agent nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Literair Agent

Wat voor persoonlijkheid heb je als Literair Agent nodig? 

De Literair Agent moet een sterk taalgevoel hebben en de schrijver van professioneel advies kunnen voorzien (Succesvolle werker). De Literair Agent moet een groot netwerk hebben van potentiële uitgevers en zijn best willen doen om het manuscript te laten uitgeven. De Literair Agent moet creatief zijn en de schrijver waar nodig willen steunen (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Literair Agent


Romanticus


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Literair Agent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Literair Agent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Literair Agent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Literair Agent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Literair Agent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Literair Agent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Literair Agent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Literair Agent iets voor je?

Zou je graag Literair Agent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Literair Agent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Literair Agent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar