U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Engineering

Manager Engineering worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Engineering? Lees de functieomschrijving.

 

De manager Engineering geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Engineering.  Deze mensen werken allemaal voor de afdeling van het bedrijf dat zorg draagt voor de het technologische onderzoek en de planning van een bepaald product. De manager Engineering zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Engineering in en lost deze problemen aan. De manager Engineering is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Engineering mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Engineering ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Engineering krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Engineering zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Engineering de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Engineering.  De manager Engineering is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Engineering zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Engineering moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Engineering het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Engineering hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Engineering naar de directeur van de Engineering. 

Mensen vonden ons op: Job Manager Engineering, Baan Manager Engineering, Manager Engineering Worden, Functie-eisen Manager Engineering, Verantwoordelijkheden Manager Engineering, Functieprofiel Manager Engineering, Wat doet een Manager Engineering, Werken als Manager Engineering.

Manager Engineering worden: Opleiding tot manager Engineering

 

Om manager Engineering te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Engineering de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Engineering. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Engineering zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Engineering, Manager Engineering Worden, Opleidingsniveau Manager Engineering, Scholing Manager Engineering, Studie Manager Engineering, Bijscholing Manager Engineering, Omscholing Manager Engineering.

Organisaties waar een manager Engineering doorgaans werkzaam is

 

De manager Engineering zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Engineering, Manager Engineering Worden, Opleidingsniveau Manager Engineering, Scholing Manager Engineering, Studie Manager Engineering, Bijscholing Manager Engineering, Omscholing Manager Engineering.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Engineering

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Engineering   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Engineering  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Engineering   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Engineering   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Engineering   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Engineering, Loon Manager Engineering, Wat verdien je als Manager Engineering, Salarisschaal Manager Engineering, Salarisindicatie Manager Engineering, Bonus Manager Engineering, CAO Manager Engineering, Brutoloon Manager Engineering, Nettoloon Manager Engineering, Vakantiedagen Manager Engineering, Pensioen Manager Engineering.

Competenties, skills & vaardigheden manager engineering

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Engineering, Vaardigheden Manager Engineering, Attitude Manager Engineering, Kwalificaties Manager Engineering, Competentieprofiel Manager Engineering.

Boeken voor het beroep manager engineering

Wil je meer weten over het beroep manager engineering? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager engineering bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager engineering te komen.

The Manager's Path | Camille Fournier

A Guide for Tech Leaders Navigating Growth and Change - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781491973899 | 244 pagina's

Managing people is difficult wherever you work. But in the tech industry, where management is also a technical discipline, the learning curve can be brutal-especially when there are few tools, texts, and frameworks to help you. In this practical guide, au...

Managing Humans | Michael Lopp

Biting and Humorous Tales of a Software Engineering Manager - Engels | Druk: 3rd ed. | Paperback | 9781484221570 | 331 pagina's

Read hilarious stories with serious lessons that Michael Lopp extracts from his varied and sometimes bizarre experiences as a manager at Apple, Pinterest, Palantir, Netscape, Symantec, Slack, and Borland. Many of the stories first appeared in primitive fo...

The Manager's Path | Camille Fournier

A Guide for Tech Leaders Navigating Growth and Change - Engels | Druk: 1 | E-book | 9781491973844

Managing people is difficult wherever you work. But in the tech industry, where management is also a technical discipline, the learning curve can be brutal—especially when there are few tools, texts, and frameworks to help you. In this practical guide, au...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Engineering, Manager Engineering ebooks, boek Manager Engineering.

Persoonstypen manager Engineering

 

De manager Engineering  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Engineering  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Engineering  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Engineering  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Engineering, Karakter Manager Engineering.

Netwerk manager Engineering

 

De manager Engineering  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Engineering  komen met vragen die de manager Engineering  moet beantwoorden of problemen die de manager Engineering   moet oplossen. Tevens heeft de manager Engineering  veel te maken met klanten. De manager Engineering  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Engineering   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Engineering   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Engineering, Medewerkers Manager Engineering.

Is het beroep manager Engineering iets voor jou?

Zou je graag manager Engineering willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Engineering bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Engineering, beroepskeuzetest Manager Engineering, beroep Manager Engineering kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Engineering

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Engineering   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Engineering  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Engineering   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Engineering   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Engineering  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Engineering   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Engineering  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Engineering   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Engineering   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score manager Engineering

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Engineering. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Engineering, Promotie mogelijkheden Manager Engineering, Carriere Manager Engineering.

Solliciteren op de functie manager Engineering

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Engineering dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Engineering belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Engineering. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Engineering, CV Manager Engineering, sollicitatie Manager Engineering.

Interviews met manager Engineering

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Engineering

Vacatures manager engineering

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Engineering? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Engineering. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De manager Engineering geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Engineering.  Deze mensen werken allemaal voor de afdeling van het bedrijf dat zorg draagt voor de het technologische onderzoek en de planning van een bepaald product. De manager Engineering zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk.

Beoordeling Manager Engineering

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Engineering' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Engineering

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep