Manager Logistiek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Logistiek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager logistiek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager logistiek wordt.

 

Wat is een Manager Logistiek?

De Manager Logistiek overziet de lopende processen die te maken hebben met de logistiek, transport en distributie van een bedrijf. Om alles zo te kunnen regelen dat alle klanten tevreden zijn met het gekochte product en de levering daarvan moet zorgvuldig een planning worden gemaakt, waarin ruimte is om flexibel op veranderende processen in te spelen. Dit is de taak van de Manager Logistiek.

Om producten aan de klant te kunnen verkopen, moeten deze voorradig zijn. Vaak is er een heel assortiment van aangeboden producten, dat geheel onder de controle van dezelfde Manager Logistiek staat. Deze moet  de gelimiteerde opslagruimte optimaal benutten en producten niet alleen op inzichtelijke wijze opslaan, maar bij de plaatsing ook rekening houden met de volgorde waarin producten verkocht gaan worden. Eventuele beperkte houdbaarheid van producten moet eveneens meegenomen worden in de indeling. De Manager Logistiek moet dus diverse omstandigheden meenemen in de logistieke planning om transport en distributie goed te laten verlopen.

Naast de coördinatie van logistieke processen is ook de controle ervan (op bijvoorbeeld kwaliteit en efficiëntie) de taak van de Manager Logistiek. Deze is op de hoogte van alle ontwikkelingen in relevante wet- en regelgeving en implementeert veranderingen hierin. Zelf ontwikkelt hij operationele procedures en faciliteert hij de monitoring van alle processen. Hij onderhoudt contacten met managers van andere afdelingen, leveranciers en klanten en coördineert (de inzet van) het personeel van zijn afdeling.Wil je werken als Manager Logistiek?

Werk je al als Manager Logistiek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Logistiek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager Logistiek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager Logistiek in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemer
 • Leverancier
 • Fabrikant
 • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4000 tot €7000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

43


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Logistiek

Wat verdient een Manager Logistiek?

Een Manager Logistiek verdient als starter ongeveer €4000 per maand. Dit bedrag kan oplopen tot €7000 per maand, als men met voldoende ervaring de juiste functie weet te vinden. Vaak heeft de Manager Logistiek flexibele werktijden en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Manager Logistiek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Manager Logistiek

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Logistiek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Logistiek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager Logistiek vacatures

Manager Logistiek & Terrein
YER
Functieomschrijving Primaire verantwoordelijkheid van deze functie ligt op het ontwerpen en beheren van het masterplan voor de indeling van het terrein (circa 55 ha groot) en de daarbij behorende logistieke …
Logistiek Manager
Coolblue
Als Logistiek Manager in Utrecht coach je dagelijks jouw collega’s en voer je verbeteringen uit op alle processen. Hoe word ik Logistiek Manager bij Coolblue? Wil jij elke dag weer …
Manager Logistiek & Terrein
YER
Functieomschrijving Primaire verantwoordelijkheid van deze functie ligt op het ontwerpen en beheren van het masterplan voor de indeling van het terrein (circa 55 ha groot) en de daarbij behorende logistieke …
Manager Distributiecentrum
More Recruitment BV
Onze opdrachtgever is een specialist binnen de zorg! Met meer dan . medewerkers in dienst verdeeld over locaties in heel Nederland helpen zij mensen (jong & oud) met fysieke beperkingen. …
Logistiek manager
NasWerkt
Ben jij die logistieke medewerker die altijd het voortouw neemt en waar andere graag naar luisteren? Dan wordt het tijd om daar ook betaald voor te krijgen! Bij onze opdrachtgever …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Logistiek

Wat is de toekomst van Manager Logistiek?

De arbeidsmarkt is voor een Manager Logistiek niet zeer gunstig, maar ook niet bedroevend. Er zijn over het algemeen niet veel banen op de open arbeidsmarkt te verkrijgen, maar men kan doorgroeien naar positie van Manager Logistiek als men niet direct zo aan het werk kan. De Manager Logistiek kan zich opwerken tot een seniorfunctie en zo steeds hoger op de bedrijfsladder klimmen.

Baankans Manager Logistiek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

43


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manager Logistiek worden: Opleidingen tot Manager Logistiek

Wil je manager logistiek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Manager Logistiek? 

Er zijn op MBO niveau meerdere opleidingen voor Logistiek Manager. Op HBO niveau kan men een opleiding in Logistiek Management of Logistiek en Economie volgen. Ook zijn er verscheidene thuisstudies beschikbaar. Wie direct als Manager Logistiek aan de slag wil, zonder zich hiervoor omhoog te moeten werken vanuit lagere functies, kan het best een HBO opleiding volgen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manager Logistiek

MHBO Logistiek Management
Resultaat Na afloop van deze opleiding MHBO Logistiek Management bent u in staat op een daadkrachtige en praktische manier te werken binnen een afdeling logistiek. U heeft inzicht in logistieke …
MBO Logistiek Management
Resultaat Na afloop van deze opleiding MBO Logistiek Management bent u in staat op een daadkrachtige en efficiente manier te werken binnen de wereld van logistiek. U heeft inzicht in …
MBO Leergang Logistiek Management
Resultaat Na afloop van deze MBO Leergang Logistiek Management bent u in staat op een praktische manier te werken binnen de wereld die logistiek heet. U heeft inzicht in logistieke …
MHBO Leergang Logistiek Management
Resultaat Na afloop van deze MHBO Leergang Logistiek Management bent u in staat om op een praktische manier te werken binnen de wereld die logistiek heet. U heeft inzicht in …
HBO Leergang Logistiek Management
Resultaat Na deze HBO Leergang Logistiek Management bent u in staat op praktische en efficiënte wijze te sturen op logistieke processen binnen een organisatie. U heeft inzicht in het logistieke …
Meer opleidingen Manager Logistiek

Weet je nog niet of je Manager Logistiek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manager Logistiek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Manager Logistiek

Met wie werkt een Manager Logistiek samen? 

De Manager Logistiek heeft een breed netwerk nodig om zijn werk goed te kunnen doen. Hierbij geeft hij niet alleen de leiding aan zijn eigen werknemers, maar houdt hij ook contact met de andere afdelingen in het bedrijf. Buiten de organisatie communiceert de Manager Logistiek vooral met de leveranciers en/of fabrikanten van producten. Daarnaast kan interactie met de klant ook een dagelijkse bezigheid zijn, afhankelijk van de functie.


 • Werknemer
 • Leverancier
 • Fabrikant
 • Klant
Manager Logistiek


Organisaties waar een Manager Logistiek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager Logistiek meestal werkt.

Waar werkt een Manager Logistiek?

De Manager Logistiek werkt bij bedrijven die goederen distribueren, en komt dus vooral in de (detail)handel terecht. Hij werkt dan op een groot distributiecentrum, van waar hij ofwel aan winkels ofwel direct aan de klant levert.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager Logistiek

Waar kun je het beste werken als Manager Logistiek? Hieronder vind je de best door de Manager Logistiek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Logistiek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Logistiek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager Logistiek.

Welke competenties heeft een Manager Logistiek nodig?

Een Manager Logistiek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager Logistiek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager Logistiek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager Logistiek nodig? 

Als Manager Logistiek moet men een aantal complexe processen in goede banen leiden. Hiervoor is het noodzakelijk diverse factoren mee te kunnen nemen in een planning en alle werkzaamheden te kunnen coördineren, zodat iedereen doet wat hij moet doen. Hiervoor is een sterke persoonlijkheid en leidinggevend vermogen nodig (Baas). Ook zal een Manager Logistiek hoge eisen stellen aan zichzelf en aan zijn medewerkers, om er zo voor te kunnen zorgen dat alle processen soepel verlopen en dat ook blijven doen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Manager Logistiek


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Manager Logistiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Logistiek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Logistiek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Logistiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Logistiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Logistiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Logistiek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Logistiek iets voor je?

Zou je graag Manager Logistiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Logistiek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager Logistiek

Zeer verouderd artikel

"Een Manager Logistiek verdient als starter ongeveer €4000 per maand." - op de huidige arbeidsmarkt mag je als HBO starter in de logistiek al in je handjes klappen met 2500 (gem. 2300-2400). De 4000 per jaar is dan ook bij lange na niet van toepassing

Cohen

Dit zijn hbo functies , zeker geen mbo 3,4 ..

manager

Bijna elk bedrijf heeft zijn beleid,ook met manager logistiek.Iemand die al jaren in het bedrijf werkt en geen HBO heeft maar toch slimis en feeling er voor heeft kan doorgroeien.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar