U bevindt zich hier: Home » Beroepen » PHP Developer

PHP Developer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een PHP Developer? Lees de functieomschrijving.

De PHP Developer ontwikkelt applicaties. De PHP Developer doet dit met behulp van PHP. PHP staat voor Hypertext Preprocessor en is een scripttaal die bedoeld is om dynamische webpagina’s op webservers te creëren. De scripttaal PHP wordt meestal gebruikt om informatie te verwerken tot hypertext. De meest gebruikte hypertexts zijn HTML (HyperText Markup Language) en XHTML (Extensible HyperText Markup Language).

De code wordt op de pagina van de webserver uitgevoerd. Het resultaat hiervan wordt door de computer gelezen en vervolgens in de webbrowser getoond. De computer leest de PHP en zet deze om in een bepaalde website. PHP wordt voor allerhande toepassingen gebruikt. Zo kan PHP gebruikt worden voor forums, wiki’s, blogs en contentmanagementsystemen. De PHP Developer kan al deze toepassingen ontwikkelen.

De PHP Developer heeft een goede kennis van de scripttaal PHP en weet hiermee allerhande toepassingen te ontwikkelen. Vaak worden deze ontwikkeld in opdracht van een klant. De klant heeft een bepaald idee voor ogen, maar heeft zelf niet de mogelijkheden om dit te ontwikkelen. De PHP Developer zet het idee van de klant om in een concreet plan en ontwikkelt de toepassing. Vaak hoort ook het onderhoud van de toepassing bij de werkzaamheden van de PHP Developer.

Mensen vonden ons op: Job PHP Developer, Baan PHP Developer, PHP Developer Worden, Functie-eisen PHP Developer, Verantwoordelijkheden PHP Developer, Functieprofiel PHP Developer, Wat doet een PHP Developer, Werken als PHP Developer.

PHP Developer worden: Opleiding tot PHP Developer

Om PHP Developer te kunnen worden, kan een opleiding op het gebied van programmeren gevolgd worden. Binnen diverse ICT opleidingen komen allerlei programmeertalen aan bod, waaronder meestal ook PHP. Soms kan er ook een specialisme gekozen worden. Naast deze opleidingen zijn er ook korte opleidingen en cursussen te volgen. In deze cursussen worden meestal de basisbeginselen van PHP aangeleerd, soms kan er later nog een verdiepingscursus gevolgd worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor PHP Developer, PHP Developer Worden, Opleidingsniveau PHP Developer, Scholing PHP Developer, Studie PHP Developer, Bijscholing PHP Developer, Omscholing PHP Developer.

Organisaties waar een PHP Developer doorgaans werkzaam is

De PHP Developer werkt vaak voor een ICT organisatie. Vaak wordt in opdracht van een klant een toepassing ontwikkeld. Ook kan de PHP Developer als zelfstandig ondernemer aan de slag. In sommige gevallen werkt de PHP Developer bij een organisatie waar de PHP Developer enkele voor de eigen organisatie toepassingen ontwikkeld. In alle gevallen is de PHP Developer actief in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor PHP Developer, PHP Developer Worden, Opleidingsniveau PHP Developer, Scholing PHP Developer, Studie PHP Developer, Bijscholing PHP Developer, Omscholing PHP Developer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden PHP Developer

Het salaris van een beginnende PHP Developer ligt rond de 2500 euro. Dit salaris kan oplopen tot een maximum van ongeveer 4500 euro. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de PHP Developer voor werkt of dat de PHP Developer als zelfstandig ondernemer werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris PHP Developer, Loon PHP Developer, Wat verdien je als PHP Developer, Salarisschaal PHP Developer, Salarisindicatie PHP Developer, Bonus PHP Developer, CAO PHP Developer, Brutoloon PHP Developer, Nettoloon PHP Developer, Vakantiedagen PHP Developer, Pensioen PHP Developer.

Competenties, skills & vaardigheden php developer

 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Conceptueel denken
 • Innovatief
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis PHP Developer, Vaardigheden PHP Developer, Attitude PHP Developer, Kwalificaties PHP Developer, Competentieprofiel PHP Developer.

Boeken voor het beroep php developer

Wil je meer weten over het beroep php developer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je php developer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken php developer te komen.

Basiscursus PHP 5.4 | Victor G.B. Peters

ook geschikt voor php 5.3 en developers - versie 6.0 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789012584999 | 288 pagina's

Basiscursus PHP 5.4 1e druk is een boek van Victor G.B. Peters uitgegeven bij Academic Service. ISBN 9789012584999 Gestructureerd en gestroomlijnd programmeren Als beginnende gebruiker maakt u in deze basiscursus kennis met PHP 5.4 en MySQL. PHP is een pr...

Node.js for PHP Developers | Daniel Howard

Porting PHP to Node.Js - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781449333607 | 256 pagina's

If you're a PHP developer, you too can take advantage of the incredible capabilities of Node.js. This book provides several practical recipes for porting your existing PHP code to Node, and what you can achieve with this open source framework once you're ...

HTML for the Business Developer | Kevin Forsythe

with JavaServer Pages, PHP, ASP.NET, CGI, and JavaScript - Engels | Druk: 1 | E-book | 9781583476871 | 350 pagina's

Written by business developers for business developers, this book focuses on HTML for business applications. Using this guide, professional business programmers like you-even those with little or no HTML experience-will quickly acquire the knowledge and s...

Mensen vonden ons op: boeken voor PHP Developer, PHP Developer ebooks, boek PHP Developer.

Persoonstypen PHP Developer

De PHP Developer moet resultaatgericht kunnen werken en successen willen behalen (succesvolle werker). Ook moet de PHP Developer goed met de computer kunnen werken en analytisch ingesteld zijn (waarnemer). De PHP Developer moet een goed inzicht hebben in de scriptttaal en de toepassingen ervan.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid PHP Developer, Karakter PHP Developer.

Netwerk PHP Developer

De PHP Developer is vaak werkzaam in een team van ontwikkelaars. Vaak kunnen zij elkaar helpen bij het ontwikkelen van toepassingen. Ook werkt de PHP Developer vaak in opdracht van een klant die een toepassing wil ontwikkelen. De PHP Developer moet het idee van de klant omzetten in een concrete toepassing. Veel PHP developers werken bij bedrijven die zich specialiseren in open source systemen zoals Wordpress en Magento

Mensen vonden ons op: Collega’s PHP Developer, Medewerkers PHP Developer.

Is het beroep PHP Developer iets voor jou?

Zou je graag PHP Developer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als PHP Developer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze PHP Developer, beroepskeuzetest PHP Developer, beroep PHP Developer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden PHP Developer

Er zijn voldoende vacatures voor de PHP Developer en dit zal in de toekomst blijven toenemen. Er is om deze reden voldoende werk te vinden voor de PHP Developer. Doorgroeimogelijkheden zijn soms ook aanwezig voor de PHP Developer. Zo kan er vaak doorgegroeid worden binnen het team, soms naar een meer leidinggevende functie. Er zijn tegenwoordig ook mooie initiatieven om in te stromen binnen deze wereld, wanneer je developer wilt worden.

Arbeidsmarktperspectief score PHP Developer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep PHP Developer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten PHP Developer, Promotie mogelijkheden PHP Developer, Carriere PHP Developer.

Solliciteren op de functie PHP Developer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als PHP Developer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor PHP Developer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als PHP Developer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als PHP Developer, CV PHP Developer, sollicitatie PHP Developer.

Interviews met PHP Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen PHP Developer

Vacatures php developer

Op zoek naar een nieuwe baan als PHP Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor PHP Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De PHP Developer ontwikkelt applicaties. De PHP Developer doet dit met behulp van PHP. PHP staat voor Hypertext Preprocessor en is een scripttaal die bedoeld is om dynamische webpagina’s op webservers te creëren.

Beoordeling PHP Developer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep PHP Developer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep PHP Developer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep