U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Plafond- en Wandmonteur

Plafond- en Wandmonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een plafond- en Wandmonteur? Lees de functieomschrijving.

 

Een Plafond- en Wandmonteur monteert (onderdelen van) systeemwanden en –plafonds. Dit kunnen vaste systemen zijn, maar ook verplaatsbare. De monteur werkt op wisselende locaties.

De Plafond- en Wandmonteur bereidt zijn werkzaamheden voor, meet maten op, monteert (onderdelen van) de plafonds en/of wanden (met of zonder deuren) en brengt diverse hulpconstructies en voorzieningen aan. Zo brengt de Plafond- en Wandmonteur sparingen aan voor bijvoorbeeld luchtregulatieroosters of lampen.

De Plafond- en Wandmonteur werkt individueel of met een team aan projecten. Hij moet dus goed zelfstandig, maar ook in teamverband kunnen werken. Bovendien is het werken conform de veiligheids- en milieuvoorschriften van groot belang. Tevens is het belangrijk dat een Plafond- en Wandmonteur praktische oplossingen kan bedenken voor onverwachte problemen. Verder moet een Plafond- en Wandmonteur goed op te hoogte blijven van nieuwe monteertechnieken en interieurtrends.

Mensen vonden ons op: Job Plafond- en Wandmonteur, Baan Plafond- en Wandmonteur, Plafond- en Wandmonteur Worden, Functie-eisen Plafond- en Wandmonteur, Verantwoordelijkheden Plafond- en Wandmonteur, Functieprofiel Plafond- en Wandmonteur, Wat doet een Plafond- en Wandmonteur, Werken als Plafond- en Wandmonteur.

Plafond- en Wandmonteur worden: Opleiding tot plafond- en Wandmonteur

 

De MBO-opleiding Plafond- en Wandmonteur leidt op tot Plafond- en Wandmonteur. Dit is een werkend-lerenopleiding van gemiddeld twee jaar. Via praktijkopdrachten en gastlessen wordt het vak geleerd.

Een goede vooropleiding is Bouwen, Wonen en Interieur (vmbo). Ook zonder vooropleiding kan aan deze opleiding begonnen worden, maar dan is wel toestemming van een opleidingsadviseur nodig. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Plafond- en Wandmonteur, Plafond- en Wandmonteur Worden, Opleidingsniveau Plafond- en Wandmonteur, Scholing Plafond- en Wandmonteur, Studie Plafond- en Wandmonteur, Bijscholing Plafond- en Wandmonteur, Omscholing Plafond- en Wandmonteur.

Organisaties waar een plafond- en Wandmonteur doorgaans werkzaam is

 

Een Plafond- en Wandmonteur werkt bij een bedrijf binnen de plafond- en wandmontagesector, dat weer valt onder de afbouwbedrijfstak. Meestal is dit een klein bedrijf, maar het kan ook een middelgroot of groot bedrijf zijn. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.

De Plafond- en Wandmonteur werkt meestal voor zakelijke en publieke opdrachtgevers, zoals kantoren, ziekenhuizen en scholen. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Plafond- en Wandmonteur, Plafond- en Wandmonteur Worden, Opleidingsniveau Plafond- en Wandmonteur, Scholing Plafond- en Wandmonteur, Studie Plafond- en Wandmonteur, Bijscholing Plafond- en Wandmonteur, Omscholing Plafond- en Wandmonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden plafond- en Wandmonteur

 

Een Plafond- en Wandmonteur kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2050,- bruto per maand bij een fulltime dienstaanstelling.

Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een reiskostenvergoeding, het recht op gemiddeld twee dagen scholing per jaar met doorbetaling van het loon en betaling van overwerk of compensatie in vrije tijd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Plafond- en Wandmonteur, Loon Plafond- en Wandmonteur, Wat verdien je als Plafond- en Wandmonteur, Salarisschaal Plafond- en Wandmonteur, Salarisindicatie Plafond- en Wandmonteur, Bonus Plafond- en Wandmonteur, CAO Plafond- en Wandmonteur, Brutoloon Plafond- en Wandmonteur, Nettoloon Plafond- en Wandmonteur, Vakantiedagen Plafond- en Wandmonteur, Pensioen Plafond- en Wandmonteur.

Competenties, skills & vaardigheden plafond- en wandmonteur

 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Tekeningen kunnen lezen
 • Werken conform veiligheids- en milieuregels
 • Technisch
 • Handig
 • Ruimtelijk inzicht
 • Oplossingsgericht
Mensen vonden ons op: Kennis Plafond- en Wandmonteur, Vaardigheden Plafond- en Wandmonteur, Attitude Plafond- en Wandmonteur, Kwalificaties Plafond- en Wandmonteur, Competentieprofiel Plafond- en Wandmonteur.

Boeken voor het beroep plafond- en wandmonteur

Wil je meer weten over het beroep plafond- en wandmonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je plafond- en wandmonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken plafond- en wandmonteur te komen.

Het complete doe-het-zelf handboek | Michel Galy

metselwerk, timmerwerk, plafond-, muur- en vloerbekleding verwarming en isolatie, loodgieterswerk, ventilatie en vochtbestrijding - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789044746693 | 400 pagina's

Door in en rond uw huis zelf allerlei kleine en grotere klussen op te knappen, kunt u veel geld besparen. Op voorwaarde natuurlijk dat u het materiaal en gereedschap op een correcte manier gebruikt en dat u voorbereid te werk gaat. Dit handboek is een uit...

Op De Ladder Door Het Glazen Plafond | Silke Foth

Dagelijkse tips en trucs voor vrouwen op het werk - Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789047003014 | 205 pagina's

Op De Ladder Door Het Glazen Plafond 1e druk is een boek van Silke Foth uitgegeven bij Business Contact. ISBN 9789047003014 Er is al veel gezegd en geschreven over de rol van vrouwen in het bedrijfsleven, en ook dit boek zal niet het laatste over dit onde...

Mensen vonden ons op: boeken voor Plafond- en Wandmonteur, Plafond- en Wandmonteur ebooks, boek Plafond- en Wandmonteur.

Persoonstypen plafond- en Wandmonteur

 

Persoonstypen die passen bij een Plafond- en Wandmonteur zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Een Plafond- en Wandmonteur is erg inzichtelijk en analytisch. Hij heeft een goed ruimtelijk inzicht en kan problemen omzetten in praktische oplossingen (Waarnemer).

Ook is een Plafond- en Wandmonteur zeer gedreven en werkt hij efficiënt en doelgericht. Hij is handig en technisch en levert altijd kwalitatief goed werk af binnen een afgesproken tijd (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Plafond- en Wandmonteur, Karakter Plafond- en Wandmonteur.

Netwerk plafond- en Wandmonteur

 

Een Plafond- en Wandmonteur werkt soms individueel aan een project, maar vaker met een team. Hij komt dus in aanraking met collega’s en een leidinggevende. Ook heeft hij contact met andere medewerkers op de bouwplek, zoals stukadoors. Bovendien heeft een Plafond- en Wandmonteur contact met de opdrachtgever. Zij bespreken de plannen en maken afspraken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Plafond- en Wandmonteur, Medewerkers Plafond- en Wandmonteur.

Is het beroep plafond- en Wandmonteur iets voor jou?

Zou je graag plafond- en Wandmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als plafond- en Wandmonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Plafond- en Wandmonteur, beroepskeuzetest Plafond- en Wandmonteur, beroep Plafond- en Wandmonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden plafond- en Wandmonteur

 

Er zijn redelijk veel vacatures voor Plafond- en Wandmonteurs te vinden, dus een Plafond- en Wandmonteur zou vrij snel een baan moeten kunnen vinden.

Doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van de werkgever, maar een Plafond- en Wandmonteur zou bijvoorbeeld leidinggevende taken kunnen krijgen. Eventueel kan de Plafond- en Wandmonteur een eigen bedrijf oprichten en personeel aannemen.

Arbeidsmarktperspectief score plafond- en Wandmonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep plafond- en Wandmonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Plafond- en Wandmonteur, Promotie mogelijkheden Plafond- en Wandmonteur, Carriere Plafond- en Wandmonteur.

Solliciteren op de functie plafond- en Wandmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als plafond- en Wandmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor plafond- en Wandmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als plafond- en Wandmonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Plafond- en Wandmonteur, CV Plafond- en Wandmonteur, sollicitatie Plafond- en Wandmonteur.

Interviews met plafond- en Wandmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen plafond- en Wandmonteur

Overzicht

Vacatures plafond- en wandmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Plafond- en Wandmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Plafond- en Wandmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Plafond- en Wandmonteur monteert (onderdelen van) systeemwanden en –plafonds. Dit kunnen vaste systemen zijn, maar ook verplaatsbare. De monteur werkt op wisselende locaties.

Beoordeling Plafond- en Wandmonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Plafond- en Wandmonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Plafond- en Wandmonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

geachte,

 

ik zou graag meer informatie willen krijgen over deze opleiding

u kunt mij bellen op 0624574218 of mailen naar: m.ay@normay.com

 

met vriendelijke groeten,

 

A.ay

Door: A ay

Reageer op dit beroep