Opleidingsadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Opleidingsadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep opleidingsadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je opleidingsadviseur wordt.

 

Wat is een Opleidingsadviseur?

De opleidingsadviseur helpt medewerkers van een onderneming of bedrijf zich te ontwikkelen binnen hun vakgebied.

De opleidingsadviseur wordt door werkgevers binnen bedrijven, organisaties en ondernemingen ingehuurd. De opleidingsadviseur krijgt de opdracht om te kijken hoe zij de medewerkers van dat bedrijf kunnen helpen met ontwikkelen. Hij zorgt ervoor dat medewerkers hun kennis van het vak waarin zij werken blijft ontwikkelen en dat ze daardoor kunnen groeien binnen hun rol in het bedrijf, de organisatie of de onderneming.

 

De opleidingsadviseur kan drie rollen op zich nemen: de rol van trainer/coach, ontwikkelaar of adviseur human resource management. De opleidingsadviseur die de rol van trainer/coach op zich neemt geeft de medewerker opdrachten en trainingen (bijvoorbeeld communicatieve vaardigheden), begeleidt en traint de medewerkers (en eventueel managers) van het bedrijf en adviseert de werknemers wanneer zij een vraag op het gebied van eventuele opleidingen, workshops, trainingen of cursussen hebben.

 

De opleidingsadviseur die de rol van ontwikkelaar op zich neemt schrijft beleidsplannen met betrekking tot de opleidingen. Daarnaast ontwikkelt hij de trainingen, lesmateriaal en doet hij onderzoek naar de behoefte of noodzaak van opleidingen. De opleidingsadviseur die de rol van adviseur human resource management op zich neemt geeft leerbeleid binnen het bedrijf/organisatie, koopt opleidingen bij externe bedrijven, zorgt voor de organisatie van de trainingsprogramma's en ondersteunt de medewerkers via persoonlijke ontwikkelingsplannen en loopbaanontwikkeling. De opleidingsadviseur onderzoekt alle vragen van medewerkers en kijkt hoe hij deze het beste kan beantwoorden.

 

Het beroep van opleidingsadviseur is een verantwoordelijk beroep. De opleidingsadviseur helpt medewerkers binnen een bedrijf zich ontwikkelen en is verantwoordelijk voor het geven van een goede training. Hiervoor is het belangrijk dat de opleidingsadviseur goede presentaties kan geven en verantwoordelijk en flexibel kan werken.

 Wil je werken als Opleidingsadviseur?

Werk je al als Opleidingsadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Opleidingsadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Opleidingsadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Opleidingsadviseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Werkgever bedrijf/organisatie/instelling
 • Medewerkers
 • Externe bedrijven

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Opleidingsadviseur

Wat verdient een Opleidingsadviseur?

De opleidingsadviseur verdient tussen de €2000,- en €3000,- bruto per maand, afhankelijk van de opdrachtgever, bedrijf of training/adviesbureau waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Opleidingsadviseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Opleidingsadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Opleidingsadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Opleidingsadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Opleidingsadviseur vacatures

Opleidingscoördinator
Hogeschool Tio
Ben je op zoek naar een uitdagende baan bij één van de beste hogescholen van Nederland? Solliciteer dan op de functie Opleidingscoördinator examinering bij Hogeschool Tio. Tio is een particuliere …
Opleidingsadviseur
Work-On
VacaturebeschrijvingJe geeft met passie advies aan potentële studenten om ze te helpen aan een passende opleiding. Je doel is hen te voorzien van informatie en hen aan te steken met je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Opleidingsadviseur

Wat is de toekomst van Opleidingsadviseur?

Het arbeidsmarktperspectief gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid, zowel in de training/adviesbureaus als in het bedrijfsleven. De opleidingsadviseur kan doorgroeien door zelf ook een trainingsbureau op te richten (en dus een eigen bedrijf op te richten).

Baankans Opleidingsadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Opleidingsadviseur worden: Opleidingen tot Opleidingsadviseur

Wil je opleidingsadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Opleidingsadviseur? 

De opleidingsadviseur heeft een opleiding ''Opleidingskunde'' gevolgd. Deze is HBO en zowel in deeltijd als voltijd te volgen. Daarnaast kan de opleidingsadviseur ook cursussen en trainingen hebben gevolgd.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Opleidingsadviseur

IFRS Advanced
LET OP: In verband met de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus, wordt de eerstvolgende sessie van deze cursus online gegeven. Neem voor meer informatie contact op met opleidingsadviseur Marc Doosjen. Ontvang …
IFRS Essentials
LET OP: In verband met de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus, wordt de eerstvolgende sessie van deze cursus online gegeven. Neem voor meer informatie contact op met opleidingsadviseur Marc Doosjen. …
Excel voor Financials
LET OP: In verband met de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus, wordt de eerstvolgende sessie van deze cursus online gegeven. Neem voor meer informatie contact op met opleidingsadviseur Marc Doosjen. Ontdek …
IFRS Essentials & IFRS Advanced
LET OP: In verband met de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus, wordt de eerstvolgende sessie van deze cursus online gegeven. Neem voor meer informatie contact op met opleidingsadviseur Marc Doosjen.  
Ontwerpen van trainingen Advanced (Train de trainer)
Resultaat Je zet de werkplek van je doelgroep centraal Je weet wat de impact is van ontwerpen vanuit de werkplek op je eigen ontwerp Je bent in staat om diverse …
Meer opleidingen Opleidingsadviseur

Weet je nog niet of je Opleidingsadviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Opleidingsadviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Opleidingsadviseur

Met wie werkt een Opleidingsadviseur samen? 

Het netwerk van de opleidingsadviseur bestaat uit zijn collega's, de werkgever van een bedrijf/organisatie/instelling en de medewerkers van het bedrijf. Daarnaast kan het netwerk ook bestaan uit externe bedrijven waar opleidingen worden gekocht.


 • Collega's
 • Werkgever bedrijf/organisatie/instelling
 • Medewerkers
 • Externe bedrijven
Opleidingsadviseur


Organisaties waar een Opleidingsadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Opleidingsadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Opleidingsadviseur?

De opleidingsadviseur werkt in het bedrijfsleven bij bedrijven of organisaties en instellingen of training/adviesbureaus.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Opleidingsadviseur

Waar kun je het beste werken als Opleidingsadviseur? Hieronder vind je de best door de Opleidingsadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Opleidingsadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Opleidingsadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Opleidingsadviseur.

Welke competenties heeft een Opleidingsadviseur nodig?

Een Opleidingsadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Opleidingsadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Opleidingsadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Opleidingsadviseur nodig? 

De opleidingsadviseur is een waarnemer. Hij let op de ontwikkelingen van de medewerkers, helpt ze hun kennis actueel te houden en doet goed onderzoek wanneer een medewerker een vraag heeft. Daarnaast is de opleidingsadviseur een perfectionist en een gever. Hij geeft de medewerkers advies, begeleiding en trainingen en probeert ervoor te zorgen dat hij de medewerkers zo goed mogelijk kan adviseren en helpen.

Bekijk de persoonstypen voor Opleidingsadviseur


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Opleidingsadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Opleidingsadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Opleidingsadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Opleidingsadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Opleidingsadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Opleidingsadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Opleidingsadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Opleidingsadviseur iets voor je?

Zou je graag Opleidingsadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Opleidingsadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Opleidingsadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar