U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Regie assistent televisie en film

Regie assistent televisie en film worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een regie assistent televisie en film? Lees de functieomschrijving.

De regie assistent televisie en film assisteert de regisseur.

De regie assistent televisie en film is werkzaam voor een regisseur. Hij is de rechterhand van de regisseur in kwestie. Hij helpt de regisseur tijdens film en televisieopnames en bij eventuele repetities voor de opnames. De regie assistent televisie en film is verantwoordelijk voor de continuïteit van het script (dat het script goed verloopt en dingen gelijk blijven, bijvoorbeeld dat theekopjes op een tafel bij een shot dat twintig keer overnieuw geschoten moet worden steeds weer op precies dezelfde plek terug worden gezet zodat er geen onlogische dingen in de opname zitten of dat de acteur in een shot wat over meerdere dagen wordt gefilmd wel steeds dezelfde kleding draagt), kan de regisseur helpen bij het casten van acteurs (of spelers), organiseert de castingdagen waarop de acteurs of spelers worden gecast, stelt een draaiboek op en verstuurt deze (en maakt aanpassingen als het nodig is) en zorgt er voor dat alles vlot en goed verloopt. Daarnaast kan de regie assistent televisie en film wanneer er geen opnameleider tijdens de opnames aanwezig is de taken van de opnameleider op zich nemen. Ook houdt de regie assistent televisie en film alle details bij zodat de regisseur deze, indien nodig, altijd kan opvragen.

De regie assistent televisie en film is een verantwoordelijke werker. Hij helpt de regisseur waar nodig, kan flexibel werken en vind het niet erg verschillende taken op zich te nemen en hard te werken.

Mensen vonden ons op: Job Regie assistent televisie en film, Baan Regie assistent televisie en film, Regie assistent televisie en film Worden, Functie-eisen Regie assistent televisie en film, Verantwoordelijkheden Regie assistent televisie en film, Functieprofiel Regie assistent televisie en film, Wat doet een Regie assistent televisie en film, Werken als Regie assistent televisie en film.

Regie assistent televisie en film worden: Opleiding tot regie assistent televisie en film

De meeste regie assistent televisie en film zijn afgestudeerd aan een regisseursopleiding (hbo, vierjarig). Voordat zij echt aan de slag kunnen als regisseur moeten zij vaak eerst werkzaam zijn als regie assistent televisie en film om zo de kneepjes van het vak te leren en zich te bewijzen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Regie assistent televisie en film, Regie assistent televisie en film Worden, Opleidingsniveau Regie assistent televisie en film, Scholing Regie assistent televisie en film, Studie Regie assistent televisie en film, Bijscholing Regie assistent televisie en film, Omscholing Regie assistent televisie en film.

Organisaties waar een regie assistent televisie en film doorgaans werkzaam is

De regie assistent televisie en film werkt voor een regisseur bij een televisieprogramma of film.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Regie assistent televisie en film, Regie assistent televisie en film Worden, Opleidingsniveau Regie assistent televisie en film, Scholing Regie assistent televisie en film, Studie Regie assistent televisie en film, Bijscholing Regie assistent televisie en film, Omscholing Regie assistent televisie en film.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden regie assistent televisie en film

Het salaris van de regie assistent televisie en film ligt tussen de €1000,- en €1500,- per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Regie assistent televisie en film, Loon Regie assistent televisie en film, Wat verdien je als Regie assistent televisie en film, Salarisschaal Regie assistent televisie en film, Salarisindicatie Regie assistent televisie en film, Bonus Regie assistent televisie en film, CAO Regie assistent televisie en film, Brutoloon Regie assistent televisie en film, Nettoloon Regie assistent televisie en film, Vakantiedagen Regie assistent televisie en film, Pensioen Regie assistent televisie en film.

Competenties, skills & vaardigheden regie assistent televisie en film

 • Resultaatgerichtheid
 • Conceptueel denken
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Regie assistent televisie en film, Vaardigheden Regie assistent televisie en film, Attitude Regie assistent televisie en film, Kwalificaties Regie assistent televisie en film, Competentieprofiel Regie assistent televisie en film.

Boeken voor het beroep regie assistent televisie en film

Wil je meer weten over het beroep regie assistent televisie en film? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je regie assistent televisie en film bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken regie assistent televisie en film te komen.

Films Maken | Roemer Lievaart

Alles over het maken van speelfilms, documentaires en bedrijfsfilms. Van scenario tot montage. 11e druk (2019) - Nederlands | Druk: 11 | Paperback | 9789491416019 | 516 pagina's

Films maken is hét standaardwerk over films maken. Een boek voor elke ambitieuze beginnende film- en televisiemaker, van scenario tot montage. Met snellinks naar 150 videofragmenten. Films Maken (11 druk, 2019) is hét boek voor zowel de ambitieuze amateur...

Films Maken | Roemer Lievaart

Alles over het maken van speelfilms, documentaires en bedrijfsfilms. Van scenario tot montage. 10e druk - Nederlands | Druk: 10 | Paperback | 9789491416002 | 502 pagina's

"Films Maken 10e druk is een boek van Roemer Lievaart uitgegeven bij Qqleq Dramaprodukties. ISBN 9789491416002 Films maken, negende, herziene druk, juni 2012. TIENDE, GEÜPDATETE DRUK IS GEPLAND ROND AUGUSTUS 2015. Vanaf 1 juni 2015 is deze negende druk da...

Handboek voor productieleiders en crew | Desireé te Nuijl

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789462364769 | 335 pagina's

Handboek voor productieleiders en crew 3e druk is een boek van Desireé te Nuijl uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789462364769 Als Napoleon destijds een goede productieleider had gehad, dan werd er nu absoluut Frans gesproken in Moskou. Helaas kl...

Mensen vonden ons op: boeken voor Regie assistent televisie en film, Regie assistent televisie en film ebooks, boek Regie assistent televisie en film.

Persoonstypen regie assistent televisie en film

De regie assistent televisie en film is een waarnemer. Hij werkt accuraat, let goed op de details en schrijft alles op om zo ervoor te zorgen dat de film of televisieserie waarvoor hij werkt altijd accuraat is en klopt.

Daarnaast is hij een perfectionist. Hij wil de regisseur zo goed mogelijk helpen om zo het beste resultaat te krijgen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Regie assistent televisie en film, Karakter Regie assistent televisie en film.

Netwerk regie assistent televisie en film

Het netwerk van de regie assistent televisie en film bestaat uit zijn opdrachtgever, de regisseur, de acteurs en de televisie of filmcrew die aanwezig is op de set.

Mensen vonden ons op: Collega’s Regie assistent televisie en film, Medewerkers Regie assistent televisie en film.

Is het beroep regie assistent televisie en film iets voor jou?

Zou je graag regie assistent televisie en film willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als regie assistent televisie en film bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Regie assistent televisie en film, beroepskeuzetest Regie assistent televisie en film, beroep Regie assistent televisie en film kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden regie assistent televisie en film

Het arbeidsmarktperspectief hangt volledig af van de regie assistent televisie en film in kwestie. Er is voldoende werkgelegenheid, maar de regie assistent televisie en film moet zich wel bewijzen en zoveel mogelijk opdrachten aannemen om zo te groeien binnen zijn vak. 

Ook kan hij gaan werken als regie assistent theater of regie assistent animatie.

 

Arbeidsmarktperspectief score regie assistent televisie en film

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep regie assistent televisie en film. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Regie assistent televisie en film, Promotie mogelijkheden Regie assistent televisie en film, Carriere Regie assistent televisie en film.

Solliciteren op de functie regie assistent televisie en film

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als regie assistent televisie en film dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor regie assistent televisie en film belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als regie assistent televisie en film. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Regie assistent televisie en film, CV Regie assistent televisie en film, sollicitatie Regie assistent televisie en film.

Interviews met regie assistent televisie en film

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen regie assistent televisie en film

Vacatures regie assistent televisie en film

Op zoek naar een nieuwe baan als Regie assistent televisie en film? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Regie assistent televisie en film. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De regie assistent televisie en film assisteert de regisseur. De regie assistent televisie en film is werkzaam voor een regisseur. Hij is de rechterhand van de regisseur in kwestie.

Beoordeling Regie assistent televisie en film

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Regie assistent televisie en film' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Regie assistent televisie en film

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Uit ervaring weet ik dat het salaris van een regie-assistent FILM geen 1500 per maand is, maar tussen de 200-300 per dag.

Door: onbekend

Dit kan zeer verschillend zijn.Het kan bv.liggen aan het aantal draaidagen,de ervaring van de assistent enz.enz..1500 Euro is meer reeel dan de 200 a 300 perdag.Er zijn er die het voor niets willen doen. t   v a r e e r

Door: Karel

Reageer op dit beroep