U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Revalidatietechnicus

Revalidatietechnicus worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een revalidatietechnicus? Lees de functieomschrijving.

Een Revalidatietechnicus is iemand die hulpmiddelen voor revaliderende patiënten ontwikkelt, repareert of aanpast. Dit zijn patiënten die door een ongeluk, een ziekte of een aangeboren afwijking blijvend letsel hebben opgelopen (bijvoorbeeld: reuma, een beroerte of een amputatie)  en hierdoor afhankelijk worden van anderen. Dit kunnen patiënten zijn van allerlei leeftijden. De hulpmiddelen die worden ontwikkeld moeten bijdragen aan de groeiende zelfstandigheid van de patiënt en moeten het revalidatieproces bevorderen.

Het is afhankelijk van de werkplek van een Revalidatietechnicus wat zijn of haar taken zijn. Als de Revalidatietechnicus bij een bedrijf of fabrikant van hulpmiddelen in dienst is ligt de nadruk van de taken vooral op het ontwikkelen en repareren van hulpmiddelen. Deze baan is heel technisch en de Revalidatietechnicus werkt hier veel met techniek, computers en andere elektrische apparatuur. Hierbij richt hij zich niet op individuele patiënten maar op doelgroepen (zoals bijvoorbeeld rolstoelgebruikers).

Als de Revalidatietechnicus in de gezondheidszorg werkzaam is (bijvoorbeeld bij een revalidatiecentrum) zal hij zich voornamelijk bezighouden met het ontwikkelen van hulpmiddelen en het aanpassen van bestaande hulpmiddelen aan de behoeften van een patiënt. In deze laatste sector is de Revalidatietechnicus werkzaam in een revalidatieteam dat onder leiding staat van een revalidatiearts. Het team werkt volgens een behandelplan. De Revalidatietechnicus heeft als taak het bedenken en aanpassen van hulpmiddelen die functioneel zouden kunnen zijn voor een patiënt. Hij moet er ook voor zorgen dat de patiënt deze hulpmiddelen leert gebruiken. Dit kunnen aanpassingen zijn om mee te eten, aan te kleden of om te computeren, maar het kunnen ook aanpassingen zijn aan het huis. Daarnaast kan de Revalidatietechnicus ook als adviseur voor het revalidatieteam dienen.

Mensen vonden ons op: Job Revalidatietechnicus, Baan Revalidatietechnicus, Revalidatietechnicus Worden, Functie-eisen Revalidatietechnicus, Verantwoordelijkheden Revalidatietechnicus, Functieprofiel Revalidatietechnicus, Wat doet een Revalidatietechnicus, Werken als Revalidatietechnicus.

Revalidatietechnicus worden: Opleiding tot revalidatietechnicus

Het is afhankelijk van de sector waarin je werkt welke opleiding je gevolgd moet hebben voor een bepaalde functie. Als je bij een fabrikant of bedrijf wil werken gespecialiseerd  in revalidatietechniek, moet je de MBO opleiding Werktuigbouwkunde (of soortgelijk) hebben afgerond. Een HBO opleiding is ook mogelijk, bijvoorbeeld Commercieel Technische Bedrijfskunde.

Als je in de gezondheidszorg wilt werken moet je de HBO opleiding Bewegingstechnologie, Ergotherapie of Fysiotherapie hebben afgerond.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Revalidatietechnicus, Revalidatietechnicus Worden, Opleidingsniveau Revalidatietechnicus, Scholing Revalidatietechnicus, Studie Revalidatietechnicus, Bijscholing Revalidatietechnicus, Omscholing Revalidatietechnicus.

Organisaties waar een revalidatietechnicus doorgaans werkzaam is

 • Ziekenhuis
 • Ouderenzorg
 • Revalidatiecentrum
 • Revalidatietechnisch bedrijf
Mensen vonden ons op: Studeren voor Revalidatietechnicus, Revalidatietechnicus Worden, Opleidingsniveau Revalidatietechnicus, Scholing Revalidatietechnicus, Studie Revalidatietechnicus, Bijscholing Revalidatietechnicus, Omscholing Revalidatietechnicus.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden revalidatietechnicus

Een Revalidatietechnicus heeft een salaris dat tussen de €1750 en €3000 per maand ligt.

Je salaris is afhankelijk van de sector en het bedrijf waarin je werkt, van je kennis en van je werkervaring. Als je in de gezondheidszorg werkt is het salaris ook afhankelijk van CAO schalen.

Mensen vonden ons op: Salaris Revalidatietechnicus, Loon Revalidatietechnicus, Wat verdien je als Revalidatietechnicus, Salarisschaal Revalidatietechnicus, Salarisindicatie Revalidatietechnicus, Bonus Revalidatietechnicus, CAO Revalidatietechnicus, Brutoloon Revalidatietechnicus, Nettoloon Revalidatietechnicus, Vakantiedagen Revalidatietechnicus, Pensioen Revalidatietechnicus.

Competenties, skills & vaardigheden revalidatietechnicus

 • Integriteit
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Technisch inzicht
 • Kennis van het menselijk lichaam
Mensen vonden ons op: Kennis Revalidatietechnicus, Vaardigheden Revalidatietechnicus, Attitude Revalidatietechnicus, Kwalificaties Revalidatietechnicus, Competentieprofiel Revalidatietechnicus.

Boeken voor het beroep revalidatietechnicus

Wil je meer weten over het beroep revalidatietechnicus? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je revalidatietechnicus bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken revalidatietechnicus te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Revalidatietechnicus, Revalidatietechnicus ebooks, boek Revalidatietechnicus.

Persoonstypen revalidatietechnicus

Je moet analytisch en inzichtelijk zijn en nauwkeurig kunnen werken  (Waarnemer).

Je moet verantwoordelijk en betrouwbaar naar je patiënten toe (Loyalist)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Revalidatietechnicus, Karakter Revalidatietechnicus.

Netwerk revalidatietechnicus

Het is afhankelijk van de sector waarin je werkt wie je tegenkomt in je werk.

Zo werk je in de gezondheidszorg in een revalidatieteam bestaande uit ergotherpeuten, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen en een revalidatiearts.

Bij een bedrijf komt je in aanraking met leveranciers, een bedrijfsmanager, collega technici, ed.

Mensen vonden ons op: Collega’s Revalidatietechnicus, Medewerkers Revalidatietechnicus.

Is het beroep revalidatietechnicus iets voor jou?

Zou je graag revalidatietechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als revalidatietechnicus bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Revalidatietechnicus, beroepskeuzetest Revalidatietechnicus, beroep Revalidatietechnicus kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden revalidatietechnicus

Er zijn binnen verschillende sectoren vacatures te vinden voor een Revalidatietechnicus

Binnen een bedrijf kun je promotie maken, zo kun je leiding gaan geven aan een groep collega's.

Arbeidsmarktperspectief score revalidatietechnicus

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep revalidatietechnicus. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Revalidatietechnicus, Promotie mogelijkheden Revalidatietechnicus, Carriere Revalidatietechnicus.

Solliciteren op de functie revalidatietechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als revalidatietechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor revalidatietechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als revalidatietechnicus. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Revalidatietechnicus, CV Revalidatietechnicus, sollicitatie Revalidatietechnicus.

Interviews met revalidatietechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen revalidatietechnicus

Vacatures revalidatietechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Revalidatietechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Revalidatietechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Revalidatietechnicus is iemand die hulpmiddelen voor revaliderende patiënten ontwikkelt, repareert of aanpast. Dit zijn patiënten die door een ongeluk, een ziekte of een aangeboren afwijking blijvend letsel hebben opgelopen (bijvoorbeeld: reuma, een beroerte of een amputatie)  en hierdoor afhankelijk worden van anderen. Dit kunnen patiënten zijn van allerlei leeftijden.

Beoordeling Revalidatietechnicus

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Revalidatietechnicus' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Revalidatietechnicus

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Deze beroepgroep kent over het algemeen slechte arbeidsvoorwaarden en omstandigheden. Salaris is te laag en stijgt bijna niet t.o.v. de inflatie. Er is geen vakbond voor dit beroep. Vaak nooddiensten draaien naast je werk en daarvoor slecht betaald worden is een van de  redenen voor veel verloop in dit beroep. Slecht uitgeruste servicebussen(te weinig of slecht gereedschap). Kennis van personeel wordt slecht op peil gehouden. 

Het werk zelf is leuk en afwisselend maar ook vaak stressvol door teveel ingepland werk en nooddiensten naast je werk.

Door: Robert

Reageer op dit beroep