U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Stukadoor

Stukadoor worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een stukadoor? Lees de functieomschrijving.

De Stukadoor zorgt ervoor dat een wand of plafond glad afgewerkt wordt. Dit zal meestal ter verfraaing zijn, maar kan ook bedoeld zijn als versteviging of reparatie van de wand. Vaak wordt de wand eerst gerepareerd en wordt daarna de mortel of kalk pas aangemaakt.

Er zijn meerdere manieren om een wand af te werken en de Stukadoor moet dan ook meerdere technieken beheersen. Voor de egaliserende laag is het belangrijk dat de Stukadoor zowel snel als nauwkeurig kan werken, omdat de wand zo egaal mogelijk moet worden, zonder dat de pleister, mortel of specie ondertussen opdroogt. Voor de afwerking zijn er meerdere soorten schuurwerk waar de Stukadoor naartoe kan werken, afhankelijk van de voorkeur van de klant heeft.

In sommige gevallen restaureert de Stukadoor oud pleisterwerk, waar dan veel vakmanschap en precisie bij komt kijken. Zo moet het materiaal dat de Stukadoor gebruikt en er eenmaal opgedroogd hetzelfde uitzien als het oude pleisterwerk.

Mensen vonden ons op: Job Stukadoor, Baan Stukadoor, Stukadoor Worden, Functie-eisen Stukadoor, Verantwoordelijkheden Stukadoor, Functieprofiel Stukadoor, Wat doet een Stukadoor, Werken als Stukadoor.

Stukadoor worden: Opleiding tot stukadoor

Om Stukadoor te worden kan men het beste een vakopleiding (MBO niveau-2 of -3) volgen, tot respectievelijk Gezel Stukadoor of Stukadoor.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Stukadoor, Stukadoor Worden, Opleidingsniveau Stukadoor, Scholing Stukadoor, Studie Stukadoor, Bijscholing Stukadoor, Omscholing Stukadoor.

Organisaties waar een stukadoor doorgaans werkzaam is

De Stukadoor werkt zelfstandig of voor een stukadoors-/aannemersbedrijf. Als men voor een ander werkt is het wel vaak zo dat men nog steeds zelfstandig klussen doet, tenzij men in de nieuwbouw terecht komt.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Stukadoor, Stukadoor Worden, Opleidingsniveau Stukadoor, Scholing Stukadoor, Studie Stukadoor, Bijscholing Stukadoor, Omscholing Stukadoor.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden stukadoor

De Stukadoor werkt met een uurtarief, waardoor het maandsalaris nogal kan verschillen. Het zal liggen rond de €1650 per maand voor beginners en €2975 voor ervaren Stukadoors. Maar het werkelijke salaris kan hier dus ook van afwijken. Omdat de Stukadoor verder vaak als zelfstandig ondernemer werkt, is er geen indicatie te geven van secundaire arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Stukadoor, Loon Stukadoor, Wat verdien je als Stukadoor, Salarisschaal Stukadoor, Salarisindicatie Stukadoor, Bonus Stukadoor, CAO Stukadoor, Brutoloon Stukadoor, Nettoloon Stukadoor, Vakantiedagen Stukadoor, Pensioen Stukadoor.

Competenties, skills & vaardigheden stukadoor

 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Snel kunnen werken
Mensen vonden ons op: Kennis Stukadoor, Vaardigheden Stukadoor, Attitude Stukadoor, Kwalificaties Stukadoor, Competentieprofiel Stukadoor.

Boeken voor het beroep stukadoor

Wil je meer weten over het beroep stukadoor? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je stukadoor bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken stukadoor te komen.

De Huisarts Die Liever Stukadoor Was | Manon Sikkel

handboek voor carriereswitchers - Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789035132658 | 207 pagina's

goed boek...

Techniek op maat / Werkboek / deel Metselen en stukadoren | D. Brinkman

werkboek - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789001401498 | 160 pagina's

Stap in de alledaagse beroepspraktijk en ga aan de slag met Techniek Op Maat! In deze methode voer je beroepstaken uit door de werkboeken te volgen. De ondersteunende theorie en aanvullende informatie vind je in de bronnenboeken en op de website. In de we...

Mensen vonden ons op: boeken voor Stukadoor, Stukadoor ebooks, boek Stukadoor.

Persoonstypen stukadoor

De Stukadoor houdt zich bezig met de afwerking van een wand en is er op gericht om een visueel aantrekkelijk resultaat neer te zetten waarmee de klant tevreden is (Succesvolle werker). Om dit te kunnen doen moet de Stukadoor zorgvuldig te werk gaan, goed letten op wat wand en pleister doen en hoe alles gevormd wordt en hoe het droogt (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Stukadoor, Karakter Stukadoor.

Netwerk stukadoor

De Stukadoor praat met klanten over het werk dat hij moet doen en werkt indien nodig samen met collega's aan een project. Vooral in de nieuwbouw heeft de stukadoor contact met anderen, die ook op de bouwplaats aan het werk zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Stukadoor, Medewerkers Stukadoor.

Is het beroep stukadoor iets voor jou?

Zou je graag stukadoor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als stukadoor bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Stukadoor, beroepskeuzetest Stukadoor, beroep Stukadoor kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden stukadoor

Er is altijd wel werk te vinden als Stukadoor, omdat men makkelijk als zelfstandig ondernemer aan de slag kan gaan. Dan kan het overigens wel zo zijn dat men een laag uurtarief moet hanteren om werk te krijgen, maar er is meestal ook werk te vinden bij bedrijven. Als men het volhoudt als zelfstandig ondernemer en een steeds hoger tarief kan vragen, dan is het mogelijk om zo door te groeien.

Arbeidsmarktperspectief score stukadoor

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep stukadoor. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Stukadoor, Promotie mogelijkheden Stukadoor, Carriere Stukadoor.

Solliciteren op de functie stukadoor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als stukadoor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor stukadoor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als stukadoor. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Stukadoor, CV Stukadoor, sollicitatie Stukadoor.

Interviews met stukadoor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen stukadoor

Vacatures stukadoor

Op zoek naar een nieuwe baan als Stukadoor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stukadoor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Stukadoor zorgt ervoor dat een wand of plafond glad afgewerkt wordt. Dit zal meestal ter verfraaing zijn, maar kan ook bedoeld zijn als versteviging of reparatie van de wand. Vaak wordt de wand eerst gerepareerd en wordt daarna de mortel of kalk pas aangemaakt.

Beoordeling Stukadoor

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Stukadoor' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Stukadoor

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep