Stukadoor worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Stukadoor worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Stukadoor worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Stukadoor? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Stukadoor goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Stukadoor?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Stukadoor wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Stukadoor.

Alles over hoe je Stukadoor kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Stukadoor?

Om Stukadoor te worden kan men het beste een vakopleiding (MBO niveau-2 of -3) volgen, tot respectievelijk Gezel Stukadoor of Stukadoor.

Welke vaardigheden heb je nodig om Stukadoor te worden?

Om Stukadoor te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Stukadoor zijn Doorzettingsvermogen, Zorgvuldigheid en Ambitie. Ook zijn Doelgericht werken, Oog voor detail en Nauwkeurigheid belangrijke vaardigheden als je Stukadoor wilt worden. Verder zijn Consequent handelen, Gestructureerd werken en Accuratesse ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Stukadoor te worden?

Als je Stukadoor wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Stukadoor

  • Accuratesse
  • Discipline
  • Doorzettingsvermogen
  • Omgaan met details
  • Resultaatgerichtheid
  • Stressbestendigheid
  • Zelfsturing

Welke eigenschappen heb je nodig om Stukadoor te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Stukadoor te worden zijn Idealistisch, Gedisciplineerdheid en Punctueel. Andere belangrijke eigenschappen zijn Enthousiasme, Zelfverzekerdheid en Ondernemendheid.


Met welke persoonstypen kun je Stukadoor worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Stukadoor. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Stukadoor zijn de Perfectionist en de Succesvolle werker.

De Stukadoor houdt zich bezig met de afwerking van een wand en is er op gericht om een visueel aantrekkelijk resultaat neer te zetten waarmee de klant tevreden is (Succesvolle werker). Om dit te kunnen doen moet de Stukadoor zorgvuldig te werk gaan, goed letten op wat wand en pleister doen en hoe alles gevormd wordt en hoe het droogt (Waarnemer).

Opleiding Stukadoor

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Stukadoor kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Stukadoor. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Stukadoor. Maar ook cursussen en trainingen voor de Stukadoor.

Top 5 opleidingen Stukadoor

Stukadoor
In de cursus leer je plafonds, binnenwanden en buitengevels afwerken, maar ook ontdek je hoe je plannen leest en zelf nauwkeurige schaaltekeningen maakt. Dankzij een praktische Leer je graag al doende? …
Stukadoor
Start je eigen bouwbedrijf
Heb je een opleiding als metselaar, loodgieter, stukadoor, schilder, elektricien of een ander vakgebied in de bouw? En droom je ervan om met je eigen bouwbedrijf de concurrentie aan te …
Start je eigen bouwbedrijf

Omscholen tot Stukadoor

Hoe kan je omscholen tot Stukadoor? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Stukadoor zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Uitgelicht
Vacature Omscholen tot Schilder met Baangarantie en Salaris!
→ Diverse werkgevers
Word jij blij als iets er goed uit ziet? Kom je graag op verschillende plekken? Heb jij een vaste hand en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan …

Leerling vacatures

Vacature Leerling Stukadoor
Trixxo
Ben jij enthousiast, leergierig en toe aan een nieuwe uitdaging? Eén van onze opdrachtgevers in omgeving Gouda is opzoek naar een Leerling Stukadoor. Wie weet is dit de baan voor …

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Stukadoor?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Stukadoor. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Stukadoor?

Als je wilt omscholen tot Stukadoor is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Stukadoor

Wat verdient een Stukadoor? Het salaris van een Stukadoor begint bij €2000,- bruto per maand. Een ervaren Stukadoor verdient tot maximaal €3500,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.