Stukadoor Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stukadoor? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep stukadoor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je stukadoor wordt.

 

Wat is een Stukadoor?

De Stukadoor zorgt ervoor dat een wand of plafond glad afgewerkt wordt. Dit zal meestal ter verfraaing zijn, maar kan ook bedoeld zijn als versteviging of reparatie van de wand. Vaak wordt de wand eerst gerepareerd en wordt daarna de mortel of kalk pas aangemaakt.

Er zijn meerdere manieren om een wand af te werken en de Stukadoor moet dan ook meerdere technieken beheersen. Voor de egaliserende laag is het belangrijk dat de Stukadoor zowel snel als nauwkeurig kan werken, omdat de wand zo egaal mogelijk moet worden, zonder dat de pleister, mortel of specie ondertussen opdroogt. Voor de afwerking zijn er meerdere soorten schuurwerk waar de Stukadoor naartoe kan werken, afhankelijk van de voorkeur van de klant heeft.

In sommige gevallen restaureert de Stukadoor oud pleisterwerk, waar dan veel vakmanschap en precisie bij komt kijken. Zo moet het materiaal dat de Stukadoor gebruikt en er eenmaal opgedroogd hetzelfde uitzien als het oude pleisterwerk.Wil je werken als Stukadoor?

Werk je al als Stukadoor en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stukadoor worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Stukadoor, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Stukadoor in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klanten
  • Stukadoor

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €2975

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

30


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stukadoor

Wat verdient een Stukadoor?

De Stukadoor werkt met een uurtarief, waardoor het maandsalaris nogal kan verschillen. Het zal liggen rond de €1650 per maand voor beginners en €2975 voor ervaren Stukadoors. Maar het werkelijke salaris kan hier dus ook van afwijken. Omdat de Stukadoor verder vaak als zelfstandig ondernemer werkt, is er geen indicatie te geven van secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Stukadoor

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Stukadoor

Op zoek naar een nieuwe baan als Stukadoor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stukadoor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Stukadoor vacatures

Vacature Leerling Stukadoor - Rotterdam
VNOM, Rotterdam
- Wat ga je doen? Voor de verschillende (grote) projecten zijn wij opzoek naar een leerling stukadoor. Wij renoveren, verbouwen, transformeren, verduurzamen en onderhouden van bestaand vastgoed voor zowel de …
Vacature Stukadoor
BR Flex Uitzendbureau
Wat ga je doen als Stukadoor? Ben jij graag bezig met het egaliseren van wanden, plafonds en gevels? Wil jij het woonplezier van jouw klanten verhogen en ben je op …
Vacature Leerling stukadoor
BR Flex Uitzendbureau
Wat ga je doen als Leerling stukadoor? Weet jij van aanpakken en wil je het ambacht stukadoren leren? Heb je daarnaast al enige ervaring in de bouwsector? Voor onze opdrachtgevers, …
Vacature Allround Stukadoor Wanden | Spack Tex Spuiten | . - .
WR.nl Solliciteren
Over het bedrijfWij zijn een allround stukadoorsbedrijf.Ben jij een enthousiaste stukadoor?Ben je goed in saus- en behang klaar maken?Vaste baan: Allround Stukadoor Wanden | Plafonds | . - . …
Vacature Allround Stukadoor | Nieuwbouw | . - .
WR.nl Solliciteren
Over de werkgeverWij zijn alleskunner in de nieuwbouw en renovatie.Wil jij muren behang- en sausklaar maken?Heb je ervaring als stukadoor?Wij zijn actief in de afbouw, zowel onderhoud als renovatie. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stukadoor

Wat is de toekomst van Stukadoor?

Er is altijd wel werk te vinden als Stukadoor, omdat men makkelijk als zelfstandig ondernemer aan de slag kan gaan. Dan kan het overigens wel zo zijn dat men een laag uurtarief moet hanteren om werk te krijgen, maar er is meestal ook werk te vinden bij bedrijven. Als men het volhoudt als zelfstandig ondernemer en een steeds hoger tarief kan vragen, dan is het mogelijk om zo door te groeien.

Huidige aantal vacatures

30


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Stukadoor worden: Opleidingen tot Stukadoor

Wil je Stukadoor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Stukadoor.

Hoe word je een Stukadoor? 

Om Stukadoor te worden kan men het beste een vakopleiding (MBO niveau-2 of -3) volgen, tot respectievelijk Gezel Stukadoor of Stukadoor.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Stukadoor

Start je eigen bouwbedrijf
Heb je een opleiding als metselaar, loodgieter, stukadoor, schilder, elektricien of een ander vakgebied in de bouw? En droom je ervan om met je eigen bouwbedrijf de concurrentie aan te …
Start je eigen bouwbedrijf

Omscholen of doorgroeien tot Stukadoor

Als je Stukadoor wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Stukadoor zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Stukadoor

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Stukadoor?

Competenties en Vaardigheden Stukadoor

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Stukadoor nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Stukadoor nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Stukadoor

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Stukadoor

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Stukadoor. Als Stukadoor wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Stukadoor:


zie volledige beschrijving persoonstype Stukadoor

Vakkennis voor een Stukadoor

Het is voor een Stukadoor ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Stukadoor zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Stukadoor


Werkervaring Stukadoor

Het is voor een startend Stukadoor die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Stukadoor is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Metselaar .

Iets anders leren?

Is Stukadoor het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Stukadoor

Met wie werkt een Stukadoor samen? 

De Stukadoor praat met klanten over het werk dat hij moet doen en werkt indien nodig samen met collega's aan een project. Vooral in de nieuwbouw heeft de stukadoor contact met anderen, die ook op de bouwplaats aan het werk zijn.


  • Klanten
  • Stukadoor
Stukadoor


Organisaties waar een Stukadoor werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Stukadoor meestal werkt.

Waar werkt een Stukadoor?

De Stukadoor werkt zelfstandig of voor een stukadoors-/aannemersbedrijf. Als men voor een ander werkt is het wel vaak zo dat men nog steeds zelfstandig klussen doet, tenzij men in de nieuwbouw terecht komt.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Stukadoor

Waar kun je het beste werken als Stukadoor? Hieronder vind je de best door de Stukadoor beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stukadoor.

Competenties, Skills en Vaardigheden Stukadoor:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Stukadoor.

Welke competenties heeft een Stukadoor nodig?

Een Stukadoor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Stukadoor

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Stukadoor passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Stukadoor nodig? 

De Stukadoor houdt zich bezig met de afwerking van een wand en is er op gericht om een visueel aantrekkelijk resultaat neer te zetten waarmee de klant tevreden is (Succesvolle werker). Om dit te kunnen doen moet de Stukadoor zorgvuldig te werk gaan, goed letten op wat wand en pleister doen en hoe alles gevormd wordt en hoe het droogt (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Stukadoor


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Stukadoor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stukadoor

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stukadoor

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stukadoor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stukadoor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stukadoor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stukadoor. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stukadoor iets voor je?

Zou je graag Stukadoor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stukadoor bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Stukadoor?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Stukadoor

Vacature Stukadoor worden?
Seesing Flex
Pak dan nu je kans!Wil jij werken voor een zeer solide familiebedrijf, met een goede naam, waar je:de kans krijgt om een vak te leren?het gevoel van vrijheid hebt in …
Vacature Zelfstandig Stukadoor | Afwerklaag Gevels | . - .
WR.nl Solliciteren
Zelfstandig Stukadoor | AfbouwDen Bosch€ - € Voor wie je gaat werkenWij zijn een stukadoorsbedrijf.Ben jij een Zelfstandig Stukadoor?Heb je ervaring met Gevelisolatie?Vaste baan: Zelfstandig Stukadoor | Gevelisolatie …
Vacature Vochtbestrijder / Stukadoor
Van Lierop BV
Versterk jij ons succesvolle specialistische team duurzame vochtwering.Ons familiebedrijf is al de specialist in betrouwbare, vakkundige en duurzame hout- en vocht oplossingen bij renovatie en restauraties van (monumentaal)vastgoedjaar.Je zult deel …
Vacature Stukadoor
Effect Personeelsdiensten
Als stukadoor houd jij je bezig met uiteenlopende stuc werkzaamheden op verschillende locaties. De ene werkdag ben je bezig met onderhoud, de andere dag werk je mee aan een nieuwbouwproject. …
Vacature Stukadoor
Abiant
Zoek jij een gevarieerde baan waarbij je je handen uit de mouwen kunt steken? Heb je ervaring als stukadoor? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn voor onze …

Actuele blogposts


reacties op Stukadoor

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar