Stukadoor Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stukadoor? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep stukadoor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je stukadoor wordt.

 

Wat is een Stukadoor?

De Stukadoor zorgt ervoor dat een wand of plafond glad afgewerkt wordt. Dit zal meestal ter verfraaing zijn, maar kan ook bedoeld zijn als versteviging of reparatie van de wand. Vaak wordt de wand eerst gerepareerd en wordt daarna de mortel of kalk pas aangemaakt.

Er zijn meerdere manieren om een wand af te werken en de Stukadoor moet dan ook meerdere technieken beheersen. Voor de egaliserende laag is het belangrijk dat de Stukadoor zowel snel als nauwkeurig kan werken, omdat de wand zo egaal mogelijk moet worden, zonder dat de pleister, mortel of specie ondertussen opdroogt. Voor de afwerking zijn er meerdere soorten schuurwerk waar de Stukadoor naartoe kan werken, afhankelijk van de voorkeur van de klant heeft.

In sommige gevallen restaureert de Stukadoor oud pleisterwerk, waar dan veel vakmanschap en precisie bij komt kijken. Zo moet het materiaal dat de Stukadoor gebruikt en er eenmaal opgedroogd hetzelfde uitzien als het oude pleisterwerk.Wil je werken als Stukadoor?

Werk je al als Stukadoor en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stukadoor worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Stukadoor, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Stukadoor in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klanten
  • Stukadoor

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €2975

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

25


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stukadoor

Wat verdient een Stukadoor?

De Stukadoor werkt met een uurtarief, waardoor het maandsalaris nogal kan verschillen. Het zal liggen rond de €1650 per maand voor beginners en €2975 voor ervaren Stukadoors. Maar het werkelijke salaris kan hier dus ook van afwijken. Omdat de Stukadoor verder vaak als zelfstandig ondernemer werkt, is er geen indicatie te geven van secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Stukadoor

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Stukadoor

Op zoek naar een nieuwe baan als Stukadoor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stukadoor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Stukadoor vacatures

Stukadoor Eindhoven
Covebo Uitzendgroep
Je gaat verschillende werkzaamheden uitvoeren:- Voorbereiden van het oppervlak- Afplakken, voorstrijken, aanmaken van de mortel, aanbrengen van de mortel, uitvlakken, reien, schuren en repareren
Stukadoor / Schilder (m/ v)
Uitzendbureau.nl
Stukadoor/Schilder | fulltime | Almelo Heb jij ervaring als stukadoor en ben je trots op het werk, dat je doet? Ben jij op korte termijn beschikbaar en wil je niet …
Zelfstandig stukadoor
Uitzendbureau.nl
Als aankomend stukadoor voor onze vacature in Hank, ga je onder begeleiding aan de slag met diverse stukadoorswerkzaamheden bij particulieren. Er wordt veelal gewerkt in en Rondom Hank (Land van …
Stukadoor/ opperman (startersfunctie)
Uitzendbureau.nl
Als aankomend stukadoor voor onze vacature in Hank, ga je onder begeleiding aan de slag met diverse stukadoorswerkzaamheden bij particulieren (voornamelijk dan). Er wordt veelal gewerkt in en Rondom Hank …
Stukadoor
Uitzendbureau.nl
Je gaat aan de slag in de functie van stukadoor. Je begint de dag met een kop koffie en een kort overleg met de uitvoerder, wat de planning voor die …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stukadoor

Wat is de toekomst van Stukadoor?

Er is altijd wel werk te vinden als Stukadoor, omdat men makkelijk als zelfstandig ondernemer aan de slag kan gaan. Dan kan het overigens wel zo zijn dat men een laag uurtarief moet hanteren om werk te krijgen, maar er is meestal ook werk te vinden bij bedrijven. Als men het volhoudt als zelfstandig ondernemer en een steeds hoger tarief kan vragen, dan is het mogelijk om zo door te groeien.

Huidige aantal vacatures

25


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Stukadoor worden: Opleidingen tot Stukadoor

Wil je stukadoor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Stukadoor? 

Om Stukadoor te worden kan men het beste een vakopleiding (MBO niveau-2 of -3) volgen, tot respectievelijk Gezel Stukadoor of Stukadoor.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Stukadoor

Stukadoor
Leer je graag al doende? Heb je oog voor detail en zie je een baan in de bouwsector wel zitten? Dan is deze thuisopleiding tot stukadoor een slimme keuze! In …
Start je eigen bouwbedrijf
Heb je een opleiding als metselaar, loodgieter, stukadoor, schilder, elektricien of een ander vakgebied in de bouw? En droom je ervan om met je eigen bouwbedrijf de concurrentie aan te …
Meer opleidingen Stukadoor

Weet je nog niet of je Stukadoor wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Stukadoor of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Stukadoor

Met wie werkt een Stukadoor samen? 

De Stukadoor praat met klanten over het werk dat hij moet doen en werkt indien nodig samen met collega's aan een project. Vooral in de nieuwbouw heeft de stukadoor contact met anderen, die ook op de bouwplaats aan het werk zijn.


  • Klanten
  • Stukadoor
Stukadoor


Organisaties waar een Stukadoor werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Stukadoor meestal werkt.

Waar werkt een Stukadoor?

De Stukadoor werkt zelfstandig of voor een stukadoors-/aannemersbedrijf. Als men voor een ander werkt is het wel vaak zo dat men nog steeds zelfstandig klussen doet, tenzij men in de nieuwbouw terecht komt.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Stukadoor

Waar kun je het beste werken als Stukadoor? Hieronder vind je de best door de Stukadoor beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stukadoor.

Competenties, Skills en Vaardigheden Stukadoor:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Stukadoor.

Welke competenties heeft een Stukadoor nodig?

Een Stukadoor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Stukadoor

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Stukadoor passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Stukadoor nodig? 

De Stukadoor houdt zich bezig met de afwerking van een wand en is er op gericht om een visueel aantrekkelijk resultaat neer te zetten waarmee de klant tevreden is (Succesvolle werker). Om dit te kunnen doen moet de Stukadoor zorgvuldig te werk gaan, goed letten op wat wand en pleister doen en hoe alles gevormd wordt en hoe het droogt (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Stukadoor


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Stukadoor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stukadoor

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stukadoor

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stukadoor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stukadoor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stukadoor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stukadoor. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stukadoor iets voor je?

Zou je graag Stukadoor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stukadoor bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Stukadoor

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar