U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Taxichauffeur

Taxichauffeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een taxichauffeur? Lees de functieomschrijving.

Een Taxichauffeur zorgt ervoor dat mensen van de ene locatie naar de andere gebracht worden. Het is hierbij belangrijk om de veiligheid van passagiers in de gaten houden en daarnaast snel op de plaats van bestemming aan te komen. Taxichauffeurs kunnen op taxistandplaatsen aan klanten komen, maar ook op een telefonische oproep reageren en mensen thuis (of elders) ophalen. Sommige Taxichauffeurs rijden allerlei diensten, anderen pendelen tussen Schiphol en plaatsen in de Randstad of pikken bezoekers van evenementen op. Ze kunnen als zelfstandige werken of in dienst van een taxicentrale.

Een Taxichauffeur moet niet alleen goed, maar ook passagiervriendelijk kunnen rijden. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels en goed te weten hoe de stad of omgeving in elkaar zit. Taxichauffeurs moeten niet alleen weten waar ze moeten zijn, maar ook hoe ze daar het snelst kunnen komen.

Naast de praktische aspecten als rijvaardigheid en stratenkennis heeft het werk van de Taxichauffeur ook een sociale kant. Hij kan immers zo ongeveer iedereen in zijn auto krijgen en wordt geacht met alle klanten een praatje te kunnen maken.

Mensen vonden ons op: Job Taxichauffeur, Baan Taxichauffeur, Taxichauffeur Worden, Functie-eisen Taxichauffeur, Verantwoordelijkheden Taxichauffeur, Functieprofiel Taxichauffeur, Wat doet een Taxichauffeur, Werken als Taxichauffeur.

Taxichauffeur worden: Opleiding tot taxichauffeur

Om Taxichauffeur te kunnen worden heeft men een rijbewijs B nodig, en een speciaal bewijs dat aantoont dat iemand een chauffeur is. Om dit speciale bewijs te krijgen, moet men een opleiding tot Taxichauffeur volgen. Vaak is aan deze opleiding al een baan gekoppeld.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Taxichauffeur, Taxichauffeur Worden, Opleidingsniveau Taxichauffeur, Scholing Taxichauffeur, Studie Taxichauffeur, Bijscholing Taxichauffeur, Omscholing Taxichauffeur.

Organisaties waar een taxichauffeur doorgaans werkzaam is

De Taxichauffeur werkt voor een taxicentrale of zelfstandig met een eigen auto.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Taxichauffeur, Taxichauffeur Worden, Opleidingsniveau Taxichauffeur, Scholing Taxichauffeur, Studie Taxichauffeur, Bijscholing Taxichauffeur, Omscholing Taxichauffeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden taxichauffeur

Een Taxichauffeur zal gemiddeld tussen de €1400 en €2325  per maand verdienen. De arbeidsvoorwaarden die hieraan verbonden zijn, zijn afhankelijk van het bedrijf waarvoor men werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Taxichauffeur, Loon Taxichauffeur, Wat verdien je als Taxichauffeur, Salarisschaal Taxichauffeur, Salarisindicatie Taxichauffeur, Bonus Taxichauffeur, CAO Taxichauffeur, Brutoloon Taxichauffeur, Nettoloon Taxichauffeur, Vakantiedagen Taxichauffeur, Pensioen Taxichauffeur.

Competenties, skills & vaardigheden taxichauffeur

 • Klantgerichtheid
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
 • Anticiperen
 • Kennis van verkeersregels
 • Stratenkennis
 • Praktische houding
 • Sociaal vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Taxichauffeur, Vaardigheden Taxichauffeur, Attitude Taxichauffeur, Kwalificaties Taxichauffeur, Competentieprofiel Taxichauffeur.

Boeken voor het beroep taxichauffeur

Wil je meer weten over het beroep taxichauffeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je taxichauffeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken taxichauffeur te komen.

Taxipraat | Veerle Maebe

De spannendste belevenissen van onze taxichauffeurs - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089247568 | 208 pagina's

Veertien taxichauffeurs vertellen over de bikkelharde concurrentie tussen Uber en eenmanstaxibedrijven, over pikante seksscènes, schaamteloze dronkaards en drugsverslaafden, professionele ruziemakers en racisten, brutale wanbetalers en vuil gebekte straat...

1000 plaatsen 1 thuis | Jessica Larive

over mannen, politiek en taxichauffeurs - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789055992973 | 198 pagina's

1000 plaatsen 1 thuis 1e druk is een boek van Jessica Larive uitgegeven bij Gvmedia, Stichting. ISBN 9789055992973 In deze autobiografie in romanvorm vertelt Jessica Larive openhartig over haar roerige leven vol ups en downs. De lezers krijgen een kijkje ...

Taxipraat | Veerle Maebe

De spannendste belevenissen van onze taxichauffeurs - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789089247575 | 208 pagina's

Veertien taxichauffeurs vertellen over de bikkelharde concurrentie tussen Uber en eenmanstaxibedrijven, over pikante seksscènes, schaamteloze dronkaards en drugsverslaafden, professionele ruziemakers en racisten, brutale wanbetalers en vuil gebekte straat...

Mensen vonden ons op: boeken voor Taxichauffeur, Taxichauffeur ebooks, boek Taxichauffeur.

Persoonstypen taxichauffeur

Een Taxichauffeur is erg communicatief en klantvriendelijk, kan zich snel aan situaties aanpassen en houdt wel van wat afwisseling (Levensgenieter). Daarnaast is het belangrijk dat de Taxichauffeur de passagier zo snel en efficiënt mogelijk van de ene naar de andere locatie brengt, zonder ongelukken te veroorzaken (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Taxichauffeur, Karakter Taxichauffeur.

Netwerk taxichauffeur

Een Taxichauffeur brengt de meeste tijd door met klanten en met andere chauffeurs. Daarnaast wordt men in de taxi aangestuurd door een coördinator of centralist, die doorgeeft of een klant ergens staat te wachten of als de Taxichauffeur naar een specifieke locatie moet gaan. Alle contacten, behalve met de klant, vinden plaats via radio of telefoon.

Mensen vonden ons op: Collega’s Taxichauffeur, Medewerkers Taxichauffeur.

Is het beroep taxichauffeur iets voor jou?

Zou je graag taxichauffeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als taxichauffeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Taxichauffeur, beroepskeuzetest Taxichauffeur, beroep Taxichauffeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden taxichauffeur

Omdat de meeste Taxichauffeurs vanuit hun opleiding een baan krijgen, is de arbeidsmarkt voor de Taxichauffeur over het algemeen zeer gunstig. Zolang men maar de goede vergunningen heeft kan men verder werk vinden. Het is wel moeilijk om door te groeien vanuit een functie als Taxichauffeur. Werken als zelfstandige is een optie.

Arbeidsmarktperspectief score taxichauffeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep taxichauffeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Taxichauffeur, Promotie mogelijkheden Taxichauffeur, Carriere Taxichauffeur.

Solliciteren op de functie taxichauffeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als taxichauffeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor taxichauffeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als taxichauffeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Taxichauffeur, CV Taxichauffeur, sollicitatie Taxichauffeur.

Interviews met taxichauffeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen taxichauffeur

Vacatures taxichauffeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Taxichauffeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Taxichauffeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Taxichauffeur zorgt ervoor dat mensen van de ene locatie naar de andere gebracht worden. Het is hierbij belangrijk om de veiligheid van passagiers in de gaten houden en daarnaast snel op de plaats van bestemming aan te komen. Taxichauffeurs kunnen op taxistandplaatsen aan klanten komen, maar ook op een telefonische oproep reageren en mensen thuis (of elders) ophalen.

Beoordeling Taxichauffeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Taxichauffeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Taxichauffeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik ben taxichauffeur al 10 jaar  met  alle  papieren  maar sinds  21 f eb  werkloos  en  wil  snel aan m de  slag 

Door: wil dellaert

Volhiouden Wil,het is mij ook gelukt om weer te rijden.

Door: dick

Tussen de € 1.400 en € 2.325 per maand verdienen! Is dit bruto OF netto?

Vreemd dat de arbeidsvoorwaarden afhankelijk zijn van het bedrijf waarvoor de chauffeur werkt. Er is toch de cao voor het Taxivervoer.......

Door: R Jongen

Dit zijn brutobedragen.Het miniumloon vanaf 23 jr.is ongeveer 1700 E.Gr.

Door: taxichauffeur

De taxichauffeur is volledig correct in zijn reactie.Gr.

Door: taxichauffeur2

Het miniumloon vanaf 23 jaar en ouder is 1555, euro per mnd.voor 20 jarige geldt 1124 per mnd.Meestal is dit 36,38 of 40 uur per week.Dit zijn uiteraard bruto bedragen.

Door: loondesk.

Jammer dat de toeslagen allemaal weg zijn. Dit maakt het nu moeilijk om taxichauffeurs te krijgen. Niet iedereen wordt van te voren op de hoogte gesteld dat er geen toeslagen geteld worden voor weekenden en nachtwerk. Contracten van 36 tot 40 uur zijn zelden te verkrijgen.

Door: Fred

Reageer op dit beroep