Taxichauffeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Taxichauffeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep taxichauffeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je taxichauffeur wordt.

Wat is een Taxichauffeur?

Een Taxichauffeur zorgt ervoor dat mensen van de ene locatie naar de andere gebracht worden. Het is hierbij belangrijk om de veiligheid van passagiers in de gaten houden en daarnaast snel op de plaats van bestemming aan te komen. Taxichauffeurs kunnen op taxistandplaatsen aan klanten komen, maar ook op een telefonische oproep reageren en mensen thuis (of elders) ophalen. Sommige Taxichauffeurs rijden allerlei diensten, anderen pendelen tussen Schiphol en plaatsen in de Randstad of pikken bezoekers van evenementen op. Ze kunnen als zelfstandige werken of in dienst van een taxicentrale.

Een Taxichauffeur moet niet alleen goed, maar ook passagiervriendelijk kunnen rijden. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels en goed te weten hoe de stad of omgeving in elkaar zit. Taxichauffeurs moeten niet alleen weten waar ze moeten zijn, maar ook hoe ze daar het snelst kunnen komen.

Naast de praktische aspecten als rijvaardigheid en stratenkennis heeft het werk van de Taxichauffeur ook een sociale kant. Hij kan immers zo ongeveer iedereen in zijn auto krijgen en wordt geacht met alle klanten een praatje te kunnen maken.

Wil je werken als Taxichauffeur?

Werk je al als Taxichauffeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Taxichauffeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Taxichauffeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Taxichauffeur in één oogopslag

Netwerk:

  • Taxichauffeur
  • Klanten
  • Centralist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2325

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Taxichauffeur

Wat verdient een Taxichauffeur?

Een Taxichauffeur zal gemiddeld tussen de €1400 en €2325  per maand verdienen. De arbeidsvoorwaarden die hieraan verbonden zijn, zijn afhankelijk van het bedrijf waarvoor men werkt.

Salarisschaal Taxichauffeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Taxichauffeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Taxichauffeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Taxichauffeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Taxichauffeur vacatures

Taxichauffeur Schiphol (in bezit van taxipas)
Career Rebels
Kan jij autorijden? Vind jij het leuk om mensen tot dienst te staan en ervoor te zorgen dat ze veilig op de plaats van bestemming aankomen? Dan zoeken wij jou!In …
Taxichauffeur
Houd jij van autorijden en beschik jij over uitstekende rijvaardigheden? Ben jij op zoek naar een bijbaan voor naast je studie en/of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Heb jij ook …
Opleiding tot taxichauffeur, Amsterdam
Consolid
Voor één van onze opdrachtgevers zijn wij op zoek naar chauffeurs voor het aanvullend openbaar vervoer (AOV) in Amsterdam. Je krijgt dagelijks de verantwoording voor maximaal 8 passagiers die je …
Taxichauffeur, Velserbroek
Consolid
Ben jij stressbestendig? Zit jij graag achter het stuur en kun je goed met verschillende mensen omgaan? Dan is deze baan iets voor jou! Als taxichauffeur bestaan jouw passagiers uit …
Taxichauffeur, Eindhoven
Consolid
Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een nóg grotere glimlach stap je ’s ochtends vroeg het taxibusje in. Je brengt maximaal 8 passagiers veilig en comfortabel naar hun plaats van bestemming. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Taxichauffeur

Wat is de toekomst van Taxichauffeur?

Omdat de meeste Taxichauffeurs vanuit hun opleiding een baan krijgen, is de arbeidsmarkt voor de Taxichauffeur over het algemeen zeer gunstig. Zolang men maar de goede vergunningen heeft kan men verder werk vinden. Het is wel moeilijk om door te groeien vanuit een functie als Taxichauffeur. Werken als zelfstandige is een optie.

Baankans Taxichauffeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Taxichauffeur worden: Opleidingen tot Taxichauffeur

Wil je taxichauffeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Taxichauffeur? 

Om Taxichauffeur te kunnen worden heeft men een rijbewijs B nodig, en een speciaal bewijs dat aantoont dat iemand een chauffeur is. Om dit speciale bewijs te krijgen, moet men een opleiding tot Taxichauffeur volgen. Vaak is aan deze opleiding al een baan gekoppeld.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Taxichauffeur

Basisopleiding Taxichauffeur Pakket A3
Wanneer je taxichauffeur van beroep wilt worden, of je gaat georganiseerd personenvervoer verrichten, dan ben je verplicht om de taxi opleiding te gaan volgen en je taxi pas te halen.Hoekstra …
Taxichauffeur (CCV) Thuisstudie
Mensen professioneel vervoeren met een taxi? Volg de opleiding Taxichauffeur (CCV)Vrijheid. Altijd onderweg. Altijd ergens zijn. Behalve op kantoor. En je spreekt ook nog eens interessante mensen. Als taxichauffeur heeft …
Meer opleidingen Taxichauffeur

Weet je nog niet of je Taxichauffeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Taxichauffeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Taxichauffeur

Met wie werkt een Taxichauffeur samen? 

Een Taxichauffeur brengt de meeste tijd door met klanten en met andere chauffeurs. Daarnaast wordt men in de taxi aangestuurd door een coördinator of centralist, die doorgeeft of een klant ergens staat te wachten of als de Taxichauffeur naar een specifieke locatie moet gaan. Alle contacten, behalve met de klant, vinden plaats via radio of telefoon.


  • Taxichauffeur
  • Klanten
  • Centralist
Taxichauffeur


Organisaties waar een Taxichauffeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Taxichauffeur meestal werkt.

Waar werkt een Taxichauffeur?

De Taxichauffeur werkt voor een taxicentrale of zelfstandig met een eigen auto.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Taxichauffeur

Waar kun je het beste werken als Taxichauffeur? Hieronder vind je de best door de Taxichauffeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Taxichauffeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Taxichauffeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Taxichauffeur.

Welke competenties heeft een Taxichauffeur nodig?

Een Taxichauffeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Taxichauffeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Taxichauffeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Taxichauffeur nodig? 

Een Taxichauffeur is erg communicatief en klantvriendelijk, kan zich snel aan situaties aanpassen en houdt wel van wat afwisseling (Levensgenieter). Daarnaast is het belangrijk dat de Taxichauffeur de passagier zo snel en efficiënt mogelijk van de ene naar de andere locatie brengt, zonder ongelukken te veroorzaken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Taxichauffeur


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Taxichauffeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Taxichauffeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Taxichauffeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Taxichauffeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Taxichauffeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Taxichauffeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Taxichauffeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Taxichauffeur iets voor je?

Zou je graag Taxichauffeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Taxichauffeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Taxichauffeur

taxichauffeur

Dit zijn brutobedragen.Het miniumloon vanaf 23 jr.is ongeveer 1700 E.Gr.

taxichauffeur2

De taxichauffeur is volledig correct in zijn reactie.Gr.

loondesk.

Het miniumloon vanaf 23 jaar en ouder is 1555, euro per mnd.voor 20 jarige geldt 1124 per mnd.Meestal is dit 36,38 of 40 uur per week.Dit zijn uiteraard bruto bedragen.

R Jongen

Tussen de € 1.400 en € 2.325 per maand verdienen! Is dit bruto OF netto? Vreemd dat de arbeidsvoorwaarden afhankelijk zijn van het bedrijf waarvoor de chauffeur werkt. Er is toch de cao voor het Taxivervoer.......

wil dellaert

ik ben taxichauffeur al 10 jaar  met  alle  papieren  maar sinds  21 f eb  werkloos  en  wil  snel aan m de  slag 

dick

Volhiouden Wil,het is mij ook gelukt om weer te rijden.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar