U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Trompettist

Trompettist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een trompettist? Lees de functieomschrijving.

De trompettist speelt op professioneel niveau op de trompet.

De trompettist kan als zelfstandig trompettist werken (en solo optreden) of kan trompettist zijn bij een band. De trompettist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers (bijvoorbeeld jazz nummers of popnummers). Ook kan de trompettist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De trompettist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, kroegen, cafés, theater, concertzalen en muziekzalen (alhoewel het vrij weinig voorkomt dat een trompettist solo optreedt in een kroeg of café kan hij wel in bijvoorbeeld een jazzcafé komen spelen). Ook kan de trompettist solo of met zijn band nummers opnemen in de studio.

De trompettist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt, wanneer hij in een band speelt, ook anderen de spotlight.

Naast goed trompet kunnen spelen moet de trompettist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.

Mensen vonden ons op: Job Trompettist, Baan Trompettist, Trompettist Worden, Functie-eisen Trompettist, Verantwoordelijkheden Trompettist, Functieprofiel Trompettist, Wat doet een Trompettist, Werken als Trompettist.

Trompettist worden: Opleiding tot trompettist

Voor het beroep van trompettist is geen opleiding vereist. Wel kan de trompettist een opleiding aan het conservatorium hebben gevolgd of een cursus/les/training trompet spelen hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Trompettist, Trompettist Worden, Opleidingsniveau Trompettist, Scholing Trompettist, Studie Trompettist, Bijscholing Trompettist, Omscholing Trompettist.

Organisaties waar een trompettist doorgaans werkzaam is

De trompettist werkt zelfstandig of in een band.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Trompettist, Trompettist Worden, Opleidingsniveau Trompettist, Scholing Trompettist, Studie Trompettist, Bijscholing Trompettist, Omscholing Trompettist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden trompettist

Voor het beroep van trompettist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per trompettist verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Mensen vonden ons op: Salaris Trompettist, Loon Trompettist, Wat verdien je als Trompettist, Salarisschaal Trompettist, Salarisindicatie Trompettist, Bonus Trompettist, CAO Trompettist, Brutoloon Trompettist, Nettoloon Trompettist, Vakantiedagen Trompettist, Pensioen Trompettist.

Competenties, skills & vaardigheden trompettist

 • Energie
 • Discipline
 • Ambitie
 • Luisteren
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Trompettist, Vaardigheden Trompettist, Attitude Trompettist, Kwalificaties Trompettist, Competentieprofiel Trompettist.

Boeken voor het beroep trompettist

Wil je meer weten over het beroep trompettist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je trompettist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken trompettist te komen.

Trompettist in Auschwitz | Dick Walda

herinneringen van Lex van Weren - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789067072267 | 112 pagina's

...

Chet Baker | Jeroen de Valk

herinneringen aan een lyrisch trompettist - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789055158782 | 293 pagina's

De trompettist (het Baker werd in één klop beroemd toen bij in 1952 zijn entree maakte in het kwartet van Gerry Mulligan. In '53 en '54 won bij de populariteitspoll van het tijdschrift Down Beat. Als symbool van een nieuw soort jeugd, rebels maar toch int...

Angel Eyes | J.A. Deelder

(solo voor trompettist) - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023438014 | 71 pagina's

(Solo voor trompettist)...

Mensen vonden ons op: boeken voor Trompettist, Trompettist ebooks, boek Trompettist.

Persoonstypen trompettist

De trompettist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de trompettist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Trompettist, Karakter Trompettist.

Netwerk trompettist

Het netwerk van de trompettist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Trompettist, Medewerkers Trompettist.

Is het beroep trompettist iets voor jou?

Zou je graag trompettist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als trompettist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Trompettist, beroepskeuzetest Trompettist, beroep Trompettist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden trompettist

Het arbeidsmarktperspectief voor de trompettist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De trompettist die er echt hard voor werkt om van zijn trompetspel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de trompettist extra geld verdienen door ook les in trompetspel te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score trompettist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep trompettist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Trompettist, Promotie mogelijkheden Trompettist, Carriere Trompettist.

Solliciteren op de functie trompettist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als trompettist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor trompettist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als trompettist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Trompettist, CV Trompettist, sollicitatie Trompettist.

Interviews met trompettist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen trompettist

Vacatures trompettist

Op zoek naar een nieuwe baan als Trompettist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trompettist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De trompettist speelt op professioneel niveau op de trompet. De trompettist kan als zelfstandig trompettist werken (en solo optreden) of kan trompettist zijn bij een band. De trompettist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers (bijvoorbeeld jazz nummers of popnummers).

Beoordeling Trompettist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Trompettist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Trompettist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep