U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Volleybaltrainer

Volleybaltrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een volleybaltrainer? Lees de functieomschrijving.

Als volleybaltrainer train je een of meerdere groepen in volleybal. De  volleybaltrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  volleybaltrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden. 

Ook is het aan de  volleybaltrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau. 

De  volleybaltrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  volleybaltrainer tijdens een wedstrijd time outs aanvraagt en aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.  

De volleybaltrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de volleybaltrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de volleybaltrainer het niveau weet te verbeteren.

 

Mensen vonden ons op: Job Volleybaltrainer, Baan Volleybaltrainer, Volleybaltrainer Worden, Functie-eisen Volleybaltrainer, Verantwoordelijkheden Volleybaltrainer, Functieprofiel Volleybaltrainer, Wat doet een Volleybaltrainer, Werken als Volleybaltrainer.

Volleybaltrainer worden: Opleiding tot volleybaltrainer

De  volleybaltrainer  kan in principe les geven in volleybal als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  volleybaltrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de  volleybaltrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  volleybaltrainer, hoe hoger het niveau van de  volleybaltrainer  zelf moet zijn. 

Echter, als de volleybaltrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de volleybaltrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de volleybaltrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  volleybaltrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Volleybaltrainer, Volleybaltrainer Worden, Opleidingsniveau Volleybaltrainer, Scholing Volleybaltrainer, Studie Volleybaltrainer, Bijscholing Volleybaltrainer, Omscholing Volleybaltrainer.

Organisaties waar een volleybaltrainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de volleybaltrainer werkzaam is. Als de volleybaltrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de volleybalteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de volleybaltrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Volleybaltrainer, Volleybaltrainer Worden, Opleidingsniveau Volleybaltrainer, Scholing Volleybaltrainer, Studie Volleybaltrainer, Bijscholing Volleybaltrainer, Omscholing Volleybaltrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden volleybaltrainer

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de volleybaltrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de volleybaltrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de volleybaltrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de volleybaltrainer. Als de volleybaltrainer al jaren lesgeeft in volleybal dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere volleybaltrainers. Dan zal de volleybaltrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Volleybaltrainer, Loon Volleybaltrainer, Wat verdien je als Volleybaltrainer, Salarisschaal Volleybaltrainer, Salarisindicatie Volleybaltrainer, Bonus Volleybaltrainer, CAO Volleybaltrainer, Brutoloon Volleybaltrainer, Nettoloon Volleybaltrainer, Vakantiedagen Volleybaltrainer, Pensioen Volleybaltrainer.

Competenties, skills & vaardigheden volleybaltrainer

 • Energie
 • Coachen
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Volleybaltrainer, Vaardigheden Volleybaltrainer, Attitude Volleybaltrainer, Kwalificaties Volleybaltrainer, Competentieprofiel Volleybaltrainer.

Boeken voor het beroep volleybaltrainer

Wil je meer weten over het beroep volleybaltrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je volleybaltrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken volleybaltrainer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Volleybaltrainer, Volleybaltrainer ebooks, boek Volleybaltrainer.

Persoonstypen volleybaltrainer

Als volleybaltrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De volleybaltrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor volleybaltrainer en naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de volleybaltrainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de volleybaltrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de volleybaltrainer een goede waarnemer is. De volleybaltrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de volleybaltrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Volleybaltrainer, Karakter Volleybaltrainer.

Netwerk volleybaltrainer

 

De volleybaltrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere volleybaltrainers. Zeker als de volleybaltrainer werkzaam is op een volleybalclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de volleybaltrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de volleybaltrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportschool voor het vinden van werk in de toekomst. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Volleybaltrainer, Medewerkers Volleybaltrainer.

Is het beroep volleybaltrainer iets voor jou?

Zou je graag volleybaltrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als volleybaltrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Volleybaltrainer, beroepskeuzetest Volleybaltrainer, beroep Volleybaltrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden volleybaltrainer

 

Voor de volleybaltrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van volleybaltrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de volleybaltrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de volleybaltrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de volleybaltrainer gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De volleybaltrainer zal dan ook meer gaan verdienen.

Arbeidsmarktperspectief score volleybaltrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep volleybaltrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Volleybaltrainer, Promotie mogelijkheden Volleybaltrainer, Carriere Volleybaltrainer.

Solliciteren op de functie volleybaltrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als volleybaltrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor volleybaltrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als volleybaltrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Volleybaltrainer, CV Volleybaltrainer, sollicitatie Volleybaltrainer.

Interviews met volleybaltrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen volleybaltrainer

Vacatures volleybaltrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Volleybaltrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Volleybaltrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als volleybaltrainer train je een of meerdere groepen in volleybal. De  volleybaltrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  volleybaltrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Volleybaltrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Volleybaltrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Volleybaltrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep