Volleybaltrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Volleybaltrainer? Lees de functieomschrijving.

Als volleybaltrainer train je een of meerdere groepen in volleybal. De  volleybaltrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  volleybaltrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden. 

Ook is het aan de  volleybaltrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau. 

De  volleybaltrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  volleybaltrainer tijdens een wedstrijd time outs aanvraagt en aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.  

De volleybaltrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de volleybaltrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de volleybaltrainer het niveau weet te verbeteren.

 

Wil je werken als Volleybaltrainer?

Werk je al als Volleybaltrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Volleybaltrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Volleybaltrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Volleybaltrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Volleybaltrainers
  • Sporttrainers
  • Clubvoorzitters

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Volleybaltrainer

Wat verdient een Volleybaltrainer?

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de volleybaltrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de volleybaltrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de volleybaltrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de volleybaltrainer. Als de volleybaltrainer al jaren lesgeeft in volleybal dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere volleybaltrainers. Dan zal de volleybaltrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Volleybaltrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Volleybaltrainer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Volleybaltrainer

Hoe goed is de toekomst voor de Volleybaltrainer? 

 

Voor de volleybaltrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van volleybaltrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de volleybaltrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de volleybaltrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de volleybaltrainer gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De volleybaltrainer zal dan ook meer gaan verdienen.

Baankans Volleybaltrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Volleybaltrainer worden: Opleidingen tot Volleybaltrainer

Hoe word je een Volleybaltrainer? 

De  volleybaltrainer  kan in principe les geven in volleybal als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  volleybaltrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de  volleybaltrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  volleybaltrainer, hoe hoger het niveau van de  volleybaltrainer  zelf moet zijn. 

Echter, als de volleybaltrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de volleybaltrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de volleybaltrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  volleybaltrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Volleybaltrainer

Meer opleidingen Volleybaltrainer

Weet je nog niet of je Volleybaltrainer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Volleybaltrainer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Volleybaltrainer

Met wie werkt een Volleybaltrainer samen? 

 

De volleybaltrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere volleybaltrainers. Zeker als de volleybaltrainer werkzaam is op een volleybalclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de volleybaltrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de volleybaltrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportschool voor het vinden van werk in de toekomst. 


  • Volleybaltrainers
  • Sporttrainers
  • Clubvoorzitters
Volleybaltrainer


Organisaties waar een Volleybaltrainer werkzaam is

Waar werkt een Volleybaltrainer meestal? 

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de volleybaltrainer werkzaam is. Als de volleybaltrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de volleybalteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de volleybaltrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub. 

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Volleybaltrainer

Waar kun je het beste werken als Volleybaltrainer? Hieronder vindt je de best door de Volleybaltrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Volleybaltrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Volleybaltrainer:

Welke competenties heeft een een Volleybaltrainer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Volleybaltrainer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Volleybaltrainer nodig? 

Als volleybaltrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De volleybaltrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor volleybaltrainer en naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de volleybaltrainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de volleybaltrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de volleybaltrainer een goede waarnemer is. De volleybaltrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de volleybaltrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Bekijk de persoonstypen voor Volleybaltrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Volleybaltrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Volleybaltrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Volleybaltrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Volleybaltrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Volleybaltrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Volleybaltrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Volleybaltrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Volleybaltrainer iets voor je?

Zou je graag Volleybaltrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Volleybaltrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar