aartsluit leraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een aartsluit leraar? Lees de functieomschrijving.

 

De aartsluit leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument aartsluit bespelen. De aartsluit leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De aartsluit leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de aartsluit leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de aartsluit leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De aartsluit leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de aartsluit leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de aartsluit leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een aartsluit leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Wil je werken als aartsluit leraar?

Werk je al als aartsluit leraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je aartsluit leraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor aartsluit leraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep aartsluit leraar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen
  • Muziek leraar
  • Aartsluit leraren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden aartsluit leraar

Wat verdient een aartsluit leraar?

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de aartsluit leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De aartsluit leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.    

Als het bekend is dat een aartsluit leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De aartsluit leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.       

Het is als aartsluit leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de aartsluit leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.            

Salarisschaal aartsluit leraar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures aartsluit leraar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden aartsluit leraar

Hoe goed is de toekomst voor de aartsluit leraar? 

 

Het is voor de aartsluit leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van aartsluit  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de aartsluit leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De aartsluit leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Baankans aartsluit leraar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

aartsluit leraar worden: Opleidingen tot aartsluit leraar

Hoe word je een aartsluit leraar? 

 

Als de aartsluit leraar de aartsluit goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de aartsluit leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de aartsluit leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de aartsluit leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel aartsluit leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de aartsluit leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de aartsluit leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat aartsluit leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De aartsluit leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.              

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot aartsluit leraar

Meer opleidingen aartsluit leraar

Weet je nog niet of je aartsluit leraar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding aartsluit leraar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk aartsluit leraar

Met wie werkt een aartsluit leraar samen? 

 

 Elke aartsluit leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de aartsluit leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de aartsluit leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de aartsluit leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere aartsluit leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de aartsluit leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de aartsluit leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega aartsluit leraar.  

Op een muziekschool heeft de aartsluit leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever aartsluit wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        

 


  • Leerlingen
  • Muziek leraar
  • Aartsluit leraren
aartsluit leraar


Organisaties waar een aartsluit leraar werkzaam is

Waar werkt een aartsluit leraar meestal? 

 

De aartsluit leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De aartsluit leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de aartsluit  leraar voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.                

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers aartsluit leraar

Waar kun je het beste werken als aartsluit leraar? Hieronder vindt je de best door de aartsluit leraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep aartsluit leraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden aartsluit leraar:

Welke competenties heeft een een aartsluit leraar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen aartsluit leraar

Wat voor persoonlijkheid heb je als aartsluit leraar nodig? 

 

De aartsluit leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de aartsluit leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de aartsluit leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.                

Ook is het belangrijk dat de aartsluit leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de aartsluit leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.               

Bekijk de persoonstypen voor aartsluit leraar


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een aartsluit leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep aartsluit leraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep aartsluit leraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie aartsluit leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als aartsluit leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor aartsluit leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als aartsluit leraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep aartsluit leraar iets voor je?

Zou je graag aartsluit leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als aartsluit leraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op aartsluit leraar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar