Actuaris Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Actuaris? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep actuaris. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je actuaris wordt.

 

Wat is een Actuaris?

De Actuaris berekent en evalueert financieel-economische risico's. Het evenwicht tussen inkomsten, uitgaven, beleggingen en voorzieningen wordt door hem bewaakt.

Actuarissen kunnen als financieel-economische generalisten - hij is thuis in allerlei gebieden, als econometrie, recht, informatica en wiskunde - werkzaam zijn bij diverse instellingen. Ze zijn actief bij pensioenfondsen en banken, maar ook voor de overheid of in de consultancy. Je treft ze het meest in de verzekeringswereld. Geregistreerde Actuarissen certificeren pensioenfondsen en verzekeraars, waarmee ze bevestigen dat verzekeraar of pensioenfonds qua voorziening en financiën voldoet. Voor verzekeringsinstanties controleert de Actuaris de balans tussen het eigen en vreemd vermogen, rentabiliteit en of aan de verzekerings- of pensioensverplichtingen kan worden voldaan. Simpel gezegd bekijkt de Actuaris of dergelijke organisaties (in theorie of ook in de toekomst) financieel gezond zijn.

De Actuaris kan zich ook bezighouden met vraagstukken rond sociale voorzieningen, zoals: "Hoe kan de pensioenbreuk opgelost worden?", "Wat is de nieuwe leeftijd om aan je pensioen te beginnen?", "Wat zijn de financiële gevolgen voor de toepassing van DNA-manipulatie?".

Zelf noemt de Actuaris zich 'verzekeringswiskundige'. Hij gebruikt wiskunde om de toekomst te berekenen en vertaalt voorspellingen in financiële consequenties. Zijn bevindingen rapporteert hij aan opdrachtgevers.Wil je werken als Actuaris?

Werk je al als Actuaris en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Actuaris worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Actuaris, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Actuaris in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Financiële afdeling

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2490 tot €5920

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Actuaris

Wat verdient een Actuaris?

Het salaris van een Actuaris begint ongeveer rond de €2490 bruto per maand en kan oplopen tot ca. €5920 bruto per maand.

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Eventuele secundaire voorwaarde is een vakantietoeslag van 8% van je gemiddelde maandinkomen.

Salarisschaal Actuaris

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Actuaris

Op zoek naar een nieuwe baan als Actuaris? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Actuaris. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Actuaris vacatures

Actuaris
Michael Page International Netherlands SA
Als Actuaris krijg je de ruimte om met data driven risk modelling te expirimenteren, jezelf te ontwikkelen en als specialist verder te ontplooien, zowel inhoudelijk als op het gebied van …
Actuaris
Michael Page International Netherlands SA
Als Actuaris krijg je de ruimte om met data driven risk modelling te expirimenteren, jezelf te ontwikkelen en als specialist verder te ontplooien, zowel inhoudelijk als op het gebied van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Actuaris

Wat is de toekomst van Actuaris?

Er zijn vacatures beschikbaar en het grote aantal eisen dat aan Actuarissen wordt gesteld zorgt ervoor dat het aantal sollicitanten te overzien is.

Een Actuaris kan met toenemende werkervaring meer senioriteit verkrijgen. Dit betekent meer verantwoordelijkheden en een hoger salaris.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Actuaris worden: Opleidingen tot Actuaris

Wil je actuaris worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Actuaris? 

De Actuaris is academisch opgeleid. Er bestaat een Master Actuariële Wetenschap en het Actuarieel Instituut biedt deeltijdopleidingen aan. Actuarissen hebben daarnaast veelal een Universitaire Bachelor en/of Master in Econometrie, Economie of  Wiskunde.

 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Actuaris

Workshop Actuariaat en Jaarwerk
Deze workshop van een dag heeft als doel het inzichtelijk en begrijpelijk maken van de inhoud van het (concept) actuarieel rapport en het (concept) jaarverslag. Tijdens de workshop neemt de …
PrEMAS 6 Macro- & Microeconomics
Wil je actuaris worden? Kun je kritisch denken en heb je statistisch inzich? Onze premastermodules zijn dé manier om je voor te bereiden voor de opleiding tot actuaris. The aim …
Postbachelor Actuarieel Analist
Identificeer, kwantificeer en adviseer over (financiële) risico's SCHRIJF IN Actuarieel analisten houden zich dagelijks bezig met het identificeren en kwantificeren van risico’s en het adviseren over de financiële gevolgen. Speciaal …
PrEMAS 1 - Mathematical methods for actuaries
Wil je actuaris worden? Kun je kritisch denken en heb je statistisch inzich? Onze premastermodules zijn dé manier om je voor te bereiden voor de opleiding tot actuaris. In dit …
Webinar Slimmer risicomanagement
U bent werkzaam als actuaris, actuarieel analist, controller, C(F)RO of risk manager. Een mens neemt per dag wel 10.000 beslissingen. De meeste daarvan gebeuren op de automatische piloot, op basis …
Meer opleidingen Actuaris

Weet je nog niet of je Actuaris wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Actuaris of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Actuaris

Met wie werkt een Actuaris samen? 

De Actuaris heeft gegevens nodig om bepaalde risico's te kunnen berekenen, evalueren en er financiële consequenties aan te verbinden. De informatie die een Actuaris nodig heeft komt meestal van andere afdelingen binnen een organisatie.


  • Financiële afdeling
Actuaris


Organisaties waar een Actuaris werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Actuaris meestal werkt.

Waar werkt een Actuaris?

  • Pensioenfondsen
  • Banken
  • Consultancybureaus
  • Overheid

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Actuaris

Waar kun je het beste werken als Actuaris? Hieronder vind je de best door de Actuaris beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Actuaris.

Competenties, Skills en Vaardigheden Actuaris:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Actuaris.

Welke competenties heeft een Actuaris nodig?

Een Actuaris heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Actuaris

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Actuaris passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Actuaris nodig? 

De Actuaris is ordelijk en precies, wat hem goed van pas komt bij het verwerken van grote hoeveelheden informatie. Deze informatie moet immers inzichtelijk blijven. De Actuaris moet ook productief zijn om binnen een bepaalde tijd een goed resultaat neer te zetten. Hij moet zijn tijd goed kunnen verdelen en zo efficiënt kunnen werken (Perfectionist).

Ook is de Actuaris zelfverzekerd. Hij moet achter zijn eigen evaluaties en berekeningen staan, wat zijn opdrachtgevers vertrouwen geeft in de juistheid van zijn voorspellingen. Tot slot werkt hij erg doelgericht (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Actuaris


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Actuaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Actuaris

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Actuaris

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Actuaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Actuaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Actuaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Actuaris. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Actuaris iets voor je?

Zou je graag Actuaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Actuaris bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Actuaris

Raisa Singotiko

Hoe kan ik aan een scholarship komen voor deze studie? Bvd

Raisa Singotiko

Hoe kan ik aan een scholarship komen voor deze studie? Bvd

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar