Actuaris Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Actuaris worden: Opleidingen tot Actuaris

Wil je Actuaris worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Actuaris, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Actuaris.

Hoe word je een Actuaris? 

De Actuaris is academisch opgeleid. Er bestaat een Master Actuariële Wetenschap en het Actuarieel Instituut biedt deeltijdopleidingen aan. Actuarissen hebben daarnaast veelal een Universitaire Bachelor en/of Master in Econometrie, Economie of  Wiskunde.

 

De 5 best beoordeelde opleidingen Actuaris

bijgewerkt op 26-11-2021

Actuarieel Rekenen
Heb jij een afgeronde hbo- of wo-bachelor, ben je analytisch sterk en heb je aantoonbaar cijfermatig inzicht? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven! In de financiële markt …
Actuarieel Rekenen
Postbachelor Actuarieel Analist
Identificeer, kwantificeer en adviseer over (financiële) risico's SCHRIJF IN Actuarieel analisten houden zich dagelijks bezig met het identificeren en kwantificeren van risico’s en het adviseren over de financiële gevolgen. Speciaal …
Postbachelor Actuarieel Analist
Postbachelor Actuarieel Analist 4 modules
Actuarieel analisten houden zich dagelijks bezig met het identificeren en kwantificeren van risico’s en het adviseren over de financiële gevolgen. Speciaal voor de professional die zich verder wil ontwikkelen op …
Postbachelor Actuarieel Analist 4 modules
Postbachelor Actuarieel Analist
Ben jij analytisch sterk en heb je aantoonbaar cijfermatig inzicht? Dan is deze post bachelor je op het lijf geschreven! De focus van de post bachelor Actuarieel Analist ligt op …
Postbachelor Actuarieel Analist
Python voor actuarieel professionals (online)
Het webinar is voor u als u werkzaam bent op een actuariële afdeling of zelf actuaris bent. De cursus start op beginnersniveau en is daarmee laagdrempelig. Python, een zogenaamde ‘general …
Python voor actuarieel professionals (online)

Is het verstandig om Actuaris te worden?

Voordat je aan een opleiding Actuaris begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Actuaris worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Actuaris?

Er zijn vacatures beschikbaar en het grote aantal eisen dat aan Actuarissen wordt gesteld zorgt ervoor dat het aantal sollicitanten te overzien is.

Een Actuaris kan met toenemende werkervaring meer senioriteit verkrijgen. Dit betekent meer verantwoordelijkheden en een hoger salaris.

De actuele kans op werk voor een Actuaris

Het beroep Actuaris is onderdeel van de beroepsfamilie Wiskundigen, actuarissen en statistici. De kans op werk voor de beroepsfamilie Wiskundigen, actuarissen en statistici is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

33

Baankans Actuaris

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Actuaris

Als je je wilt omscholen tot Actuaris is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Actuaris door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Actuaris zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Actuaris

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Actuaris dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures

Vacature Traineeship Actuarieel Rekenaar, Delft
Talent&Pro
—Dutch speaking and writing proficiency is required— Oh oh, ben jij er zo een: je houdt ervan om te puzzelen met cijfers, lost schijnbaar onmogelijke vraagstukken eenvoudig op en bent …
Vacature Traineeship Actuarieel Rekenaar, Amersfoort
Talent&Pro
—Dutch speaking and writing proficiency is required— Oh oh, ben jij er zo een: je houdt ervan om te puzzelen met cijfers, lost schijnbaar onmogelijke vraagstukken eenvoudig op en bent …
Vacature Traineeship Actuarieel Rekenaar, Harderwijk
Talent&Pro
—Dutch speaking and writing proficiency is required— Oh oh, ben jij er zo een: je houdt ervan om te puzzelen met cijfers, lost schijnbaar onmogelijke vraagstukken eenvoudig op en bent …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Actuaris

Als je Actuaris wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Actuaris zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Actuaris

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Actuaris?

Competenties en Vaardigheden Actuaris

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Actuaris nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Actuaris nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Actuaris

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Actuaris

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Actuaris. Als Actuaris wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Actuaris:


zie volledige beschrijving persoonstype Actuaris

Vakkennis voor een Actuaris

Het is voor een Actuaris ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Actuaris zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Actuaris


Werkervaring Actuaris

Het is voor een startend Actuaris die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Actuaris is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Actuaris, maar iets anders?

Is een opleiding Actuaris het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Actuaris te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Actuaris te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Actuaris te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Actuaris te worden?

Zou je graag Actuaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Actuaris voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar