Office Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Office Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep office manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je office manager wordt.

 

Wat is een Office Manager?

Een Office Manager is degene die verantwoordelijk is voor de goede verloop van alle kantooraangelegenheden. Het is een zeer veelzijdig beroep, want de rol van een Office Manager kan per werkgever flink verschillen qua inhoud en niveau. 

In sommige kantoren is een Office Manager iemand die leiding geeft aan medewerkers van het secretariaat. Dit kan gaan om een directiesecretariaat, maar ook om een afdelingssecretariaat. Dan zorgt de Office Manager voor een goede werkverdeling tussen de secretaresses, een goede kwaliteit van het secretariële werk en een geode samenwerking met andere afdelingen. Op dat moment werkt de Office Manager zelf ook mee op de secretariële afdeling.

In andere gevallen, zeker bij kleine organsaties is de Office Manager verantwoordelijk voor nog veel meer zaken die te maken hebben met administratie en kantoor.

 Wat doet een Office Manager?

De Office Manager heeft over het algemeen taken die overeenkomen met de taken van een Directiesecretaresse. Denk hierbij aan het regelen van afspraken, het voorbereiden van vergaderingen, het verzorgen van zakelijke correspondentie en het contactvoeren met andere afdelingen. Daarnaast houdt een Office Manager zich bezig met het beheren van personele en facilitaire zaken en het hierboven al genoemde leiding geven aan het secretariaat.

Het beheren van personele zaken houdt in dat de Office Manager een deel van de personeelsadministratie bijhoudt en het aanspreekpunt is voor zijn afdeling en de P&O-adviseurs. Het beheren van facilitaire zaken houdt in dat de Office Manager de aankoop van kantoorartikelen doet en de budgetten beheert en zich bezighoudt met de kantoorinrichting.

Samengevat zorgt de Office Manager ervoor dat alle middelen die nodig zijn om te werken aanwezig zijn, doelen worden vastgesteld, de teamleden gemotiveerd zijn en het werk verdeeld wordt. Verder is hij de schakel tussen de verschillende afdelingen en voert hij functioneringsgesprekken.

Voorbeeldtaken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden van een Office Manager

 • Administratie (Financiële rapportages, document control, planning etc.)
 • De (secretariële) ondersteuning van het management
 • De begeleiding van een Office Management personeel of stagiares
 • De ondersteuning bij- of de volledige de organisatie van bijeenkomsten.
 • Het beoordelen van binnenkomende telefoongesprekken
 • Facilitaire zaken (vaatwasser uitruimen, papier bijvullen, toners vervangen, etc.)
Voorbeeldtaken Office Manager van een kleiner kantoor
 • Inkomende correspondentie verwerken
 • Ontvangst clienten; het visitekaartje van het kantoor zijn
 • Het notuleren bij vergaderingen
 • Organiseren van andere voorkomende kantooractiviteiten
 • Verzorgen representativiteit van het kantoor
 • Administratieve / financiele ondersteuning
 • Facturen aanmaken
 • Dossiers archiveren

 

Wil je werken als Office Manager?

Werk je al als Office Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Office Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Office Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Office Manager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Secretariaat
 • P&O-Adviseurs
 • Directeur
 • Managers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

99


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Office Manager

Wat verdient een Office Manager?

Een Office Manager kan rekenen op zo’n €2500,- tot €4200,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Office Manager, maar ook van zijn precieze takenpakket.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Office Manager werkzaam is, maar bestaan vaak in elk geval uit een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Office Manager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Office Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Office Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Office Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Office Manager vacatures

Vacature Hoofd Administratie
Verholt
Jouw uitdaging? Je geeft leiding aan de ondersteunende rollen binnen de organisatie te weten de financiële administratie(2), het secretariaat(2) en logistiek(2). Jouw wijze van leiding geven is gericht op samenwerken, …
Vacature Financieel medewerker / office manager
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Bij jouw nieuwe werkgever is een producent van kipfilet. Je komt je terecht in een internationaal team. In korte tijd is het bedrijf uitgegroeid van 3 naar een stuk …
Vacature Hoofd Administratie
Walters People
Voor een handelsorganisatie in de omgeving van Tiel ben ik op zoek naar een Hoofd Administratie. Heb jij ervaring met het runnen van een administratie van a-z, aansturen van een …
Vacature Office Manager
Gateway Software Services B.V
Ben je proactief en flexibel? Ben je sterk met Social Media? Hou je van een uitdaging?Kom dan ons team versterken!! Gateway ontwikkelt en distribueert hèt standaard pakket voor Douane activiteiten. …
Vacature Hoofd Administratie
Walters People
Voor een opdrachtgever uit de omgeving Ede ben ik op zoek naar een Hoofd Administratie. Heb jij een afgeronde HBO in een financiële richting en minimaal 3 jaar relevante werkervaring? …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Office Manager

Wat zijn de baankansen voor een Office Manager?

Het belang van een goed office management wordt steeds belangrijker nu veel organisaties mobieler worden, steeds meer medewerkers thuis werken en veel onderweg zijn. Er zijn dus steeds meer banen voor Office Managers.

Een Office Manager staat al erg hoog in de organisatie, dus het is moeilijk om als Office Manager door te groeien. Wel kan hij steeds meer taken krijgen toegewezen en overstappen naar grotere (internationale) organisaties.

De actuele kans op werk voor een Office Manager

Het beroep Office Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Office managers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Office managers is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

99

Baankans Office Manager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Office Manager worden: Opleidingen tot Office Manager

Wil je Office Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Office Manager.

Hoe word je een Office Manager? 

Om Office Manager te worden, moet de 4-jarige HBO-opleiding Office Management worden gedaan.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Office Manager

Office Management (ook online virtual classroom)
Wil je je deadlines halen zonder stress en energieverlies? Dan is deze training een uitstekende keuze om je eigen functioneren als officemanager naar een hoger niveau te brengen. Als officemanager …
Office Management (ook online virtual classroom)
HBO Officemanagement
Algemeen Werken binnen officemanagement is afwisselend en uitdagend. Iedere dag ziet er anders uit. Binnen officemanagement krijgt u met uiteenlopende werkzaamheden te maken. Deze functie vraag dan ook om specifieke …
HBO Officemanagement
MBO Officemanagement
Algemeen Wilt u de spil in de organisatie zijn en daarnaast een boeiende en afwisselende baan? Binnen officemanagement treft u al deze aspecten aan. Deze functie vraag om een brede …
MBO Officemanagement
MBO Officemanagement (1 jaar)
Algemeen Wilt u de spil in de organisatie zijn en daarnaast een boeiende en afwisselende baan? Binnen officemanagement treft u al deze aspecten aan. Deze functie vraag om een brede …
MBO Officemanagement (1 jaar)
HBO Officemanagement (1 jaar)
Algemeen Werken binnen officemanagement is afwisselend en uitdagend. Iedere dag ziet er anders uit. Binnen officemanagement krijgt u met uiteenlopende werkzaamheden te maken. Deze functie vraag dan ook om specifieke …
HBO Officemanagement (1 jaar)

Omscholen of doorgroeien tot Office Manager

Als je Office Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Office Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Office Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Office Manager?

Competenties en Vaardigheden Office Manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Office Manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Office Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Office Manager

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Assertiviteit
Assertiviteit
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Office Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Office Manager. Als Office Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Office Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Office Manager

Vakkennis voor een Office Manager

Het is voor een Office Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Office Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Office Manager

HBO Officemanagement
Algemeen Werken binnen officemanagement is afwisselend en uitdagend. Iedere dag ziet er anders uit. Binnen officemanagement krijgt u met uiteenlopende werkzaamheden te maken. Deze functie vraag dan ook om specifieke …
HBO Officemanagement
MBO Officemanagement
Algemeen Wilt u de spil in de organisatie zijn en daarnaast een boeiende en afwisselende baan? Binnen officemanagement treft u al deze aspecten aan. Deze functie vraag om een brede …
MBO Officemanagement
MBO Officemanagement (1 jaar)
Algemeen Wilt u de spil in de organisatie zijn en daarnaast een boeiende en afwisselende baan? Binnen officemanagement treft u al deze aspecten aan. Deze functie vraag om een brede …
MBO Officemanagement (1 jaar)
HBO Officemanagement (1 jaar)
Algemeen Werken binnen officemanagement is afwisselend en uitdagend. Iedere dag ziet er anders uit. Binnen officemanagement krijgt u met uiteenlopende werkzaamheden te maken. Deze functie vraag dan ook om specifieke …
HBO Officemanagement (1 jaar)
Cursus Officemanagement
CURSUS OFFICEMANAGEMENT Wil je een cursus Officemanagement volgen? Bij De Kantooropleider kun je direct starten! De cursus Officemanagement van De Kantooropleider richt zich op kennis en vaardigheden die iemand …
Cursus Officemanagement

Werkervaring Office Manager

Het is voor een startend Office Manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Office Manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager, Directiesecretaresse .

Iets anders leren?

Is Office Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Office Manager

Met wie werkt een Office Manager samen? 

De Office Manager geeft leiding aan medewerkers van het secretariaat. Hij werkt samen met bijvoorbeeld een Facilitair Manager en P&O-adviseurs. De Office Manager staat onder de directeur, dus ook met hem komt hij in aanraking. Zij bespreken zaken en maken afspraken over een te volgen strategie enzovoort. Soms hoort de Office Manager bij het managementteam, dus heeft hij contact met alle andere Managers.


 • Secretariaat
 • P&O-Adviseurs
 • Directeur
 • Managers
Office Manager


Organisaties waar een Office Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Office Manager meestal werkt.

Waar werkt een Office Manager?

Een Office Manager kan bij diverse soorten bedrijven in de profitsector werkzaam zijn. Denk aan bedrijven in de horecasector en financiële sector. Bij een groot bedrijf is een Office Manager verantwoordelijk voor een bepaald onderdeel van het bedrijf, bij een klein bedrijf is de Office Manager vaak verantwoordelijk voor de hele organisatie.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Office Manager

Waar kun je het beste werken als Office Manager? Hieronder vind je de best door de Office Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Office Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Office Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Office Manager.

Welke competenties heeft een Office Manager nodig?

Een Office Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Office Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Office Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Office Manager nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Office Manager zijn Baas en Waarnemer.

De Office Manager moet goed leiding kunnen geven. Hij staat sterk in zijn schoenen, is direct en duidelijk, maar ook beschermend (Baas).

Tevens kan de Office Manager goed waarnemen. Hij heeft een goed overzicht en speelt in op conclusies die hij trekt uit zijn waarnemingen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Office Manager


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Office Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Office Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Office Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Office Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Office Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Office Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Office Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Office Manager iets voor je?

Zou je graag Office Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Office Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Office Manager?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Office Manager

Vacature Office Manager
Soledad Senlle BV
Office Manager – Modeagentschap Soledad Senlle Full time 40 uurSoledad Senlle is een veelzijdig modeagentschap in Amsterdam Zuid dat zich richt op de verkoop van hoogwaardige modecollecties in Nederland …
Vacature Onthaalbediende / Office Manager
Adecco
Beschik je over een eerste werkervaring als onthaalbediende / management? Toe aan een nieuwe, afwisselende job in Ieper? Interesse in marketing en
Vacature Hoofd Administratie
Walters People
Voor een handelsorganisatie in de omgeving van Tiel ben ik op zoek naar een Hoofd Administratie. Heb jij ervaring met het runnen van een administratie van a-z, aansturen van een …
Vacature Office Manager
Daoust
Daoust werd opgericht in 1954 en is het meest ervaren Belgische HR-bedrijf. We begeleiden alle werknemers doorheen elke fase van hun professionele leven, en alle bedrijven doorheen elke fase van …
Vacature Office Manager
Motmans & Partners
Lecocq Flavours, internationale aromafabrikant voor de voeding- en drankensector, is als familiale KMO intussen 4 generaties jong. Dankzij co-creatie helpen zij hun B2B cliënteel bij het vinden van de juiste …

Actuele blogposts


reacties op Office Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar