Office Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Office Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep office manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je office manager wordt.

 

Wat is een Office Manager?

Een Office Manager is iemand die leiding geeft aan medewerkers van het secretariaat. Het kan gaan om een directiesecretariaat, maar ook om een afdelingssecretariaat. Hij zorgt voor een goede werkverdeling tussen de secretaresses, een goede kwaliteit van het secretariële werk en een goede band en begrip tussen het secretariaat en de andere afdelingen. Vaak werkt de Office Manager zelf ook mee op de secretariële afdeling.

De Office Manager heeft een aantal taken die overeenkomen met de taken van een Directiesecretaresse. Denk hierbij aan het regelen van afspraken, het voorbereiden van vergaderingen, het verzorgen van zakelijke correspondentie en het contactvoeren met andere afdelingen. Daarnaast houdt een Office Manager zich bezig met het beheren van personele en facilitaire zaken en het hierboven al genoemde leiding geven aan het secretariaat.

Het beheren van personele zaken houdt in dat de Office Manager een deel van de personeelsadministratie bijhoudt en het aanspreekpunt is voor zijn afdeling en de P&O-adviseurs. Het beheren van facilitaire zaken houdt in dat de Office Manager de aankoop van kantoorartikelen doet en de budgetten beheert en zich bezighoudt met de kantoorinrichting.

Samengevat zorgt de Office Manager ervoor dat alle middelen die nodig zijn om te werken aanwezig zijn, doelen worden vastgesteld, de teamleden gemotiveerd zijn en het werk verdeeld wordt. Verder is hij de schakel tussen de verschillende afdelingen en voert hij functioneringsgesprekken.Wil je werken als Office Manager?

Werk je al als Office Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Office Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Office Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Office Manager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Secretariaat
 • P&O-Adviseurs
 • Directeur
 • Managers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

40


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Office Manager

Wat verdient een Office Manager?

Een Office Manager kan rekenen op zo’n €2500,- tot €4200,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Office Manager, maar ook van zijn precieze takenpakket.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Office Manager werkzaam is, maar bestaan vaak in elk geval uit een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Office Manager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Office Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Office Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Office Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Office Manager vacatures

Office Manager
Booij Machinetechniek BV
Het is maandagochtend 10 uur. Je komt net uit een overleg met de directeur, de werkvoorbereider, de servicecoördinator en de lead engineer als de telefoon gaat. Eén van de grote …
Administratief medewerker/ office manager allrounder
Jobbird
Om de General Manager te ondersteunen zijn we op zoek naar een gedreven, pro actieve en hands-on administratief medewerker/office manager die verantwoordelijk zal zijn voor alle ondersteunende processes binnen Nia …
Office Manager
Booij Machinetechniek BV
Het is maandagochtend 10 uur. Je komt net uit een overleg met de directeur, de werkvoorbereider, de servicecoördinator en de lead engineer als de telefoon gaat. Eén van de grote …
Office Manager
Luba
Over de functie Je bent het visitekaartje van het bedrijf, aangezien het eerste contact vaak via jou loopt per telefoon of e-mail. Daarbij horen diverse administratie werkzaamheden zoals; invoeren van …
Ervaren office manager / management-assistent(e) voor dynamische, internationale groothandel
Flexibility
Voor een internationale handelsorganisatie in de Midden-Betuwe zoeken wij een ervaren office manager / management-assistent(e).De functieIn deze bijzonder dynamische functie werk je nauw samen met de algemeen directeur. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Office Manager

Wat is de toekomst van Office Manager?

Het belang van een goed office management wordt steeds belangrijker nu veel organisaties mobieler worden, steeds meer medewerkers thuis werken en veel onderweg zijn. Er zijn dus steeds meer banen voor Office Managers.

Een Office Manager staat al erg hoog in de organisatie, dus het is moeilijk om als Office Manager door te groeien. Wel kan hij steeds meer taken krijgen toegewezen en overstappen naar grotere (internationale) organisaties.

Baankans Office Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

40


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Office Manager worden: Opleidingen tot Office Manager

Wil je office manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Office Manager? 

Om Office Manager te worden, moet de 4-jarige HBO-opleiding Office Management worden gedaan.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Office Manager

Office Management (Allround)
Gezocht: een ster in taal en communicatie. Een administratieve en organisatorische duizendpoot! Grote kans dat je zo’n zinnetje al vaak in een vacature hebt zien staan. Zou je Gezocht: een …
Vaardigheden Officemanager
Dagelijks starten Deze training, onder begeleiding van een ervaren MS Office-trainer, start dagelijks in onze Trainspot Office Leercentra in Utrecht en Amsterdam. De data zijn in overleg te plannen, binnen …
Beroepsopleiding: Office Management
Er wordt steeds meer geëist van de officemanager op het gebied van management, budgettering, financiële administratie, planning en organisatie. Volg deze opleiding Office Management en zorg dat je up to …
Beroepsopleiding: Office Management
Het oude vak van “chef van de afdeling” is in de afgelopen jaren sterk geautomatiseerd en gemoderniseerd. Er wordt steeds meer geëist van de officemanager op het gebied van management, …
MS-100T01 Office 365 Management
MS-100T01 Office 365 Management MS100T01 In deze eendaagse open inschrijving cursus leert u van een gecertificeerde docent in het Nederlands. Het cursusmateriaal is in het Engels. U ontvangt altijd een uitnodiging …
Meer opleidingen Office Manager

Weet je nog niet of je Office Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Office Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Office Manager

Met wie werkt een Office Manager samen? 

De Office Manager geeft leiding aan medewerkers van het secretariaat. Hij werkt samen met bijvoorbeeld een Facilitair Manager en P&O-adviseurs. De Office Manager staat onder de directeur, dus ook met hem komt hij in aanraking. Zij bespreken zaken en maken afspraken over een te volgen strategie enzovoort. Soms hoort de Office Manager bij het managementteam, dus heeft hij contact met alle andere Managers.


 • Secretariaat
 • P&O-Adviseurs
 • Directeur
 • Managers
Office Manager


Organisaties waar een Office Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Office Manager meestal werkt.

Waar werkt een Office Manager?

Een Office Manager kan bij diverse soorten bedrijven in de profitsector werkzaam zijn. Denk aan bedrijven in de horecasector en financiële sector. Bij een groot bedrijf is een Office Manager verantwoordelijk voor een bepaald onderdeel van het bedrijf, bij een klein bedrijf is de Office Manager vaak verantwoordelijk voor de hele organisatie.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Office Manager

Waar kun je het beste werken als Office Manager? Hieronder vind je de best door de Office Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Office Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Office Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Office Manager.

Welke competenties heeft een Office Manager nodig?

Een Office Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Office Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Office Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Office Manager nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Office Manager zijn Baas en Waarnemer.

De Office Manager moet goed leiding kunnen geven. Hij staat sterk in zijn schoenen, is direct en duidelijk, maar ook beschermend (Baas).

Tevens kan de Office Manager goed waarnemen. Hij heeft een goed overzicht en speelt in op conclusies die hij trekt uit zijn waarnemingen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Office Manager


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Office Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Office Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Office Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Office Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Office Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Office Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Office Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Office Manager iets voor je?

Zou je graag Office Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Office Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Office Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar